Google Map Maker

De Viquipèdia
Salta a: navegació, cerca
Infotaula de programariGoogle Map maker
Google-Map Maker Logo.png
Desenvolupador(s) Google Inc.
Versió inicial juny 2008
Disponible en castellà, anglès, amhàric, àrab, bielorús, bengalí, bosnià, búlgar, català, xinès, croat, txec, danès, neerlandès, tagal, finès, francès, francès canadenc, alemany, grec, gujarati, hebreu, hindi, hongarès, indonesi, italià, japonès, Kanara, coreà, letó, lituà, malaiàlam, marathi, moldau, noruec, oriya, persa, polonès, portuguès, Panjabi, romanès, rus, serbi, sindhi, eslovac, eslovè, Spanish language in the Americas, suec, suahili, tàmil, telugu, tailandès, turc, ucraïnès i vietnamita
Tipus Web mapping
Més informació
Lloc web Web oficial
Youtube UCh6qKlNzXES2VgdQjxu1iWQ
Modifica dades a Wikidata

Google Map Maker és una eina que permet a l'usuari modificar els mapes de Google Maps,[1] afegint-hi carreteres, carrils bici, vies de tren, edificis i més. Actualment es troba en procés d'expansió, i, tot i que la interfície d'usuari es troba traduïda al català, el servei encara no està disponible a Catalunya, ja que no es troba dins la llista de regions en funcionament.[2]

Història[modifica]

L'Eina es va posar en funcionament el 2008, i des de llavors, no ha parat de créixer, començant per Estats Units, l'eina s'ha anat expandint per tot el món, de fet ja està arrelada els 5 continents.

Funcionament[modifica]

El funcionament de Map Maker es divideix en dues etapes : La primera, quan un usuari reporta el problema o correcció gràficament, hi afegeix els detalls i ho valida per la revisió. Llavors aquella correcció, entrarà a un procés de revisió que, tant altres usuaris del servei, com gent de Google podran revisar, acceptar o denegar. D'altra banda el Map maker ens presenta una UI tipus WYSIWYG on l'usuari pot fer diferents coses com per exemple :

Afegir un lloc[modifica]

Aquesta opció de Map Maker et dóna la possibilitat d'afegir un lloc al mapa, així doncs et permetrà posar un marcador allà on es trobi el lloc, i a continuació et demanarà un seguit de característiques del lloc.

Dibuixar una línia[modifica]

Aquesta eina s'utilitza per als elements que tenen una estructura lineal i allargada, com poden ser : carreteres, vies de tren, rius, carrils bici... El procediment és senzill, només es tracta de dibuixar la línia sobre la imatge del satèl·lit i classificar-la segons el tipus de característiques que presenti la zona per la qual la línia ha estat traçada (camí, autopista, riu...)

Dibuixar una figura[modifica]

Aquesta característica s'usa principalment, per delimitar zones concretes, com un nou barri, una nova urbanització, un complex industrial. El procediment d'aplicació és similar a l'anterior, amb una diferència, que la línia ha d'acabar allà on ha començat.

Referències[modifica]