Herois de Fukushima

De la Viquipèdia, l'enciclopèdia lliure
Vista aèria de la central nuclear de Fukushima

Els Herois de Fukushima, Liquidadors de Fukushima o Els 50 de Fukushima és el sobrenom col·lectiu pel qual es va conèixer, tant a nivell mundial com per la població japonesa, als treballadors de la central nuclear i el personal d'emergències (bombers, militars, etc.) encarregats de minimitzar els efectes i les greus conseqüències esdevingudes després de l'accident nuclear de Fukushima a Ōkuma.

Aquest accident nuclear ocorregué l'11 de març de 2011 i fou provocat per un terratrèmol i posterior tsunami que va tenir lloc aquell mateix dia, amb el seu epicentre localitzat a lOceà Pacífic, davant de la costa de Honshu, 130 km a l'est de Sendai (prefectura de Miyagi, Japó).

El 7 de setembre de 2011 foren guardonats amb el Premi Príncep d'Astúries de la Concòrdia per la seva tasca realitzada.[1][2]

Membres[modifica]

Van formar part d'aquest grup, inicialment, 180 membres agrupats en torns de 50 persones. Posteriorment el nombre de persones s'amplià aproximadament a 800. En foren membres:

Feina a fer[modifica]

Les brigades tenien diverses funcions, entre les quals: tornar l'electricitat a la central, apagar els incendis que es declaraven en ella, netejar la zona de runa, refredar les piscines dels reactors nuclears mitjançant el bombament d'aigua des de terra amb camions cisterna i per via aèria, i el segellat d'esquerdes per on es filtraven les partícules radioactives al mar i l'aire.

Referències[modifica]