Vés al contingut

Aldees Infantils SOS

De la Viquipèdia, l'enciclopèdia lliure

Aldees Infantils SOS és una organització sense ànim de lucre, d'ajuda a la infància —i que és de caràcter privat i àmbit mundial interconfessional i independent de tota orientació política—, que es dedica a l'atenció a nens i nenes i adolescents en situació de risc social i de desempar, a través de llars de Sant Feliu de Codines, residències per a menors i pisos assistits i d'alta autonomia per a majors d'edat, i també atenció a menors normalitzats en horari extraescolar a través del Centre Obert de Sant Adrià de Besòs. Foren fundades en l'àmbit europeu el 1949; però el primer centre a Espanya el fundà el 1967 Montserrat Andreu Batlló a Sant Feliu de Codines, tot i que no fou reconeguda legalment com a associació fins al 1981.

És membre de la UNESCO i amb un assessor permanent al Consell Econòmic i Social de l'ONU. El 2003 va rebre la Medalla d'Honor de Barcelona.

Estructura[modifica]

Mantenen 449 Aldees i 1249 Dispositius SOS que acullen 200 000 nens/es i joves a 132 països. A Espanya hi ha 8 Aldees Infantils SOS a: Barcelona, Pontevedra, Madrid, Granada, Conca, Saragossa, Santa Cruz de Tenerife i Las Palmas. Per a joves hi ha Residències i pisos.

Enllaços externs[modifica]

A Wikimedia Commons hi ha contingut multimèdia relatiu a: Aldees Infantils SOS