MOOC

De Viquipèdia
Dreceres ràpides: navegació, cerca

Un MOOC (Massive Open Online Courses per les seves sigles en anglès) és un curs obert en formació a distància i sovint utilitzen recursos educatius oberts.[1] Aquests cursos s'ofereixen gratuïtament i han agafat gran fama, ja que les universitats de més anomenada mundial (com per exemple Harvard, Stanford, Massachusetts Institute of Technology (MIT)) els utilitzen i els seus ensenyaments i professors, abans només a l'abast dels que s'ho podien permetre, ara estan a l'abast de tothom. Amb aquest moviment, algunes universitats tradicionals veuen perillar el seu model.[2]

Michael Shea criticà negativament els MOOCs basant-se en la seua pròpia experiència amb un MOOC de Coursera i conclusions d'investigacions prèvies d'altres investigadors. Els punts negatius que hi trobà són:

  • No troba quin avantatge educatiu es desprén del fet de subministrar les lliçons registrades en vídeo accessibles de manera restringida mitjançant la plataforma administradora (Coursera en aquest cas) respecte subministrar-les de manera no restrictiva.
  • Una falta de rigor en el disseny del curs al resultar que els mecanismes per a comprovar si s'està aprenent el contingut són massa fàcils d'aprovar.
  • Les universitats pretenen guanyar quelcom de manera inexplicable deixant de manera gratuïta contingut intel·lectual mitjançant una organització amb ànim de lucre que el monetitza.
  • El fet que la majoria dels cursos no tenen crèdit ni per les universitats que els creen.

Tenint en compte açò M. Shea conclou que els MOOCS supossen un frau.[3]

Referències[modifica | modifica el codi]

  1. Kaplan Andreas M., Haenlein Michael (2016) Higher education and the digital revolution: About MOOCs, SPOCs, social media, and the Cookie Monster, Business Horizons, Volume 59.
  2. Playà, Josep «Los cursos on line y gratuitos obligan a las universidades a replantear su modelo». La Vanguardia, 05-02-2013 [Consulta: 5 març 2013].
  3. Shea, Michael «MOOC: A university qualification in 24 hours?». The Skinny, 25-09-2015 [Consulta: 18 juny 2016].