Nyota Uhura

De Viquipèdia
Dreceres ràpides: navegació, cerca

Nyota Upenda Uhura és un personatge de l'univers fictici de Star Trek, interpretada per l'actriu nord-americana Nichelle Nichols.

Uhura va néixer en l'any 2239 en els Estats Units d'Àfrica. El seu nom está basat en el terme swahili uhuru, que vol dir "llibertat".

Uhura té qualitats ocultes destacant el cant i la música. Un dels seus èxits és "Beyond Antares".

Va ser l'oficial de comunicacions en l'Enterprise durant la famosa missió de cinc anys Star Trek: La Sèrie Original i fins a la crisi de Gènesis, quan es trobava en l'Acadèmia de la Flota Estel·lar com instructora. Va prosseguir la seva carrera en el departament de Comunicacions del Comandament de la Flota Estel·lar a la Terra, participant de forma voluntària al rescat de Spock Star Trek III: A la recerca de Spock, missió per la qual va ser duta a judici davant el Consell Federal al costat dels seus companys de tripulació. Més tard va reprendre la seva carrera a bord de l'Enterprise, romanent en servei fins a aproximadament l'any 2293, moment en què va tornar a la seva anterior tasca d'instructora a l'Acadèmia de la Flota Estel·lar. Després de l'incident de Praxis Star Trek VI: The Undiscovered Country que duria més tard a l'aliança entre l'Imperi Klingon i la Federació Unida de Planetes, va tornar a l'Enterprise per a participar, juntament amb els seus antics companys, en la Conferència de Khitomer (Star Trek VI: The Undiscovered Country).