Jadzia Dax

De Viquipèdia
Jump to navigation Jump to search
Infotaula personatgeJadzia Dax
Tipus humanoide de ficció
trilla
Context
Univers univers Star Trek
Dades personals
Sexe dona
Família
Cònjuge Worf
Altres
Membre de Flota Estel·lar
Modifica dades a Wikidata
Jadzia Dax.

Jadzia Dax és una trill de Star Trek: Deep Space Nine de l'univers fictici de Star Trek interpretat per l'actriu Terry Farrell. És tinent comandant a l'estació espacial Espai Profund 9.

Assignada a l'estació més llunyana de la Federació en l'any 2369, Jadzia Dax des de nena va treballar per assolir l'honor de ser hoste d'un simbiont, assolint ser l'única de la seva família a aconseguir aquesta distinció. Es va especialitzar en estudis d'exobiologoa, astrofísica, zoologia i exoarqueologia i posseeix el grau de Pilot 3. Va ser supervisada personalment pel seu anterior hoste Curson Dax, que mor en l'any 2367 i li va transferir el seu simbiont.

El primer que fa en l'estació és anar a visitar al seu vell amic Benjamin Sisko, però li resulta difícil acceptar al nou hoste especialment perquè és dona.

En 2371 s'adona que té dels seus records van ser esborrats, per a ocultar l'existència de Joran Dax, un assassí trill boig. El 2370 gairebé mor quan un Verad volia apoderar-se del simbiont.

Un any més tard té l'oportunitat de venjar a Curson matant a la seva archienemiga L'Albino, ho fa en companyia dels seus vells camarades Kor, Kang i Koloth, en el planeta Sikarus IV.

Per la seva bellesa és pretesa per molts homes, entre ells el mateix Julian Bashir. El capità Boday va ser un altre dels seus amants ocasionals.

Realitza la cerimònia de Zhian'Thara que la uneix amb els altres hostes podent tornar a viure les seves vides.

S'ajunta amb l'esposa d'un del seu hoste (Torias Dax), anomenada Nilani, la qual cosa està molt mal vist entre els Trill.

Reconeix una inusual atracció cap al cap d'operacions de l'estació Worf, de qui s'enamora. S'acaben casant no sense abans tenir els problemes de tota parella normal.

Dax mor a les mans del cardassià Gul Dukat que estava posseït pels enemics dels Profetes bajorans, els esperits Pah. Abans de morir, com és costum, i després d'escoltar els crits de Worf, el simbiont passa a un nou hoste, Ezri Dax.