Portada

De Viquipèdia
(S'ha redirigit des de: Portada/Projectes germans)
Dreceres ràpides: navegació, cerca
Benvinguts a la Viquipèdia, l'enciclopèdia de contingut lliure que tothom pot millorar.

Aquesta edició va començar el 16 de març del 2001 i ja tenim 466.409 articles.

Encara no hi heu col·laborat? Llanceu-vos-hi!

Article del dia
Wikibar.png

Endurance

L'Expedició Imperial Transantàrtica (1914–1917), més coneguda com Expedició Endurance, va ser l'última expedició important de l'edat heroica de l'exploració de l'Antàrtida. Dissenyada per Sir Ernest Shackleton, aspirava a ser la primera a travessar per terra el continent antàrtic. Després que el 1911 Roald Amundsen arribés al Pol Sud, Shackleton va dir que la travessia del continent era l'"únic gran objectiu principal dels viatges antàrtics". L'expedició no va aconseguir complir aquest propòsit, però és recordada com una història èpica d'heroisme i supervivència.

L'Endurance va quedar atrapat al gel i, malgrat els esforços per alliberar el vaixell, se'n va anar a la deriva cap al nord en un bloc de gel. Finalment, el gel va esclafar i enfonsar el vaixell, i va deixar sobre el gel els 28 homes de la tripulació, que es van veure sotmesos a una sèrie de dures proves: mesos d'espera en campaments improvisats sobre el gel, un viatge en bots salvavides a l'illa Elephant, una segona travessia de 1.300 km en un bot obert i haver de travessar les muntanyes de Geòrgia del Sud, per, finalment, ser tots rescatats sense ni una sola baixa. Mentrestant, l'equip del mar de Ross va haver de vèncer grans dificultats per acomplir la seva missió.

Actualitat
Wikibar.png
Samarreta amb l'emblema de les víctimes de l'accident del 2006
Dissabte 4 de juliol
Divendres 3 de juliol
Dissabte 27 de juny
Divendres 26 de juny
Dilluns 22 de juny
Defuncions recents: Carlo de Gavardo, Nicholas Winton, Josef Masopust, Walter Browne, Marujita Díaz, James Horner, Laura Antonelli

Visiteu Viquinotícies - modifica

Curiositats
Wikibar.png
Curiositats


Sabíeu que...

...segons un informe de l'Organització Mundial de la Salut (OMS), uns quatre milions de persones moren anualment a causa del tabaquisme?
Efemèrides
Wikibar.png

4 de juliol:

Alícia

Dies recents: 3 de juliol2 de juliol1 de juliol

Imatge del dia
Wikibar.png
Altres projectes
Wikibar.png

Llista completa · Coordinació multilingüe