Ricardo Miledi

De la Viquipèdia, l'enciclopèdia lliure
Infotaula de personaRicardo Miledi

Modifica el valor a Wikidata
Biografia
Naixement15 setembre 1927 Modifica el valor a Wikidata
Ciutat de Mèxic Modifica el valor a Wikidata
Mort18 desembre 2017 Modifica el valor a Wikidata (90 anys)
Irvine (Califòrnia) Modifica el valor a Wikidata
Dades personals
FormacióUniversitat Nacional Autònoma de Mèxic Modifica el valor a Wikidata
Activitat
Ocupacióneurocientífic, metge Modifica el valor a Wikidata
Membre de
Premis

Ricardo Miledi (Mèxic 1927) és un científic i neourobiòleg mexicà.

Miledi va estudiar la carrera de medicina a la Universitat Nacional Autònoma de Mèxic. Va començar la seva carrera científica a Mèxic, i va continuar la seva investigació en diversos laboratoris d'Austràlia, el Regne Unit, Itàlia i els Estats Units. És membre de la Royal Society de la Gran Bretanya, de l'Acadèmia Nacional de Ciències dels Estats Units, i de l'Acadèmia Mexicana de Ciències.

Els seus estudis al voltant de la neurobiologia l'han permès descobrir que l'entrada de calci en la terminal presinàptica és necessària per a produir l'alliberament de neurotransmissors. Així mateix ha introduït l'ús de mètodes estadístics per a estudiar el "soroll" de la membrana cel·lular. Mitjançant una anàlisi de variància, Ricardo Miledi i Bernard Katz van assolir proveir la primera evidència de l'existència dels canals iònics a la sinapsis neuromuscular.[1]

Va rebre el Premi Príncep d'Astúries d'Investigació Científica i Tècnica l'any 1999. Actualment és director de l'Institut de Neurobiologia a Querétaro, Mèxic, i investigador principal de la Universitat de Califòrnia.[2]

Referències[modifica]

  1. Eusebi, Fabrizio «Ricardo Miledi and the foundations of synaptic and extra-synaptic neurotransmitter receptor physiology». The Journal of Physiology, 581, 3, 15-06-2007, pàg. 890–892. DOI: 10.1113/jphysiol.2007.133538 [Consulta: 7 octubre 2017].
  2. Cuartas, Javier «El Príncipe de Asturias de investigación recae por primera vez en un cirujano». El País, 10-06-1999 [Consulta: 7 octubre 2017].

Enllaços externs[modifica]