Robert Langer

De la Viquipèdia, l'enciclopèdia lliure
Infotaula de personaRobert Langer

Modifica el valor a Wikidata
Biografia
Naixement(en) Robert s.langer Modifica el valor a Wikidata
29 agost 1948 Modifica el valor a Wikidata (75 anys)
Albany (Nova York) Modifica el valor a Wikidata
Dades personals
FormacióEscola d'Enginyeria de la Universitat Cornell
Institut de Tecnologia de Massachusetts - enginyeria química (–1974)
Universitat Cornell - enginyeria química (–1970)
The Milne School (en) Tradueix Modifica el valor a Wikidata
Activitat
Camp de treballDrug delivery (en) Tradueix, biotecnologia i enginyeria biomèdica Modifica el valor a Wikidata
Ocupacióinventor, biotecnòleg, enginyer, enginyer químic, professor d'universitat, bioquímic Modifica el valor a Wikidata
OcupadorUniversitat Harvard
Institut de Tecnologia de Massachusetts Modifica el valor a Wikidata
Membre de
Participà en
FII 4th Edition in Riyadh (en) Tradueix Modifica el valor a Wikidata
Obra
Estudiant doctoralSamir Mitragotri, Elazer R. Edelman (en) Tradueix, W. Mark Saltzman, Ali Khademhosseini i Elazer Reuven Edelman (en) Tradueix Modifica el valor a Wikidata
Premis

Robert Langer (Albany, EUA 1948) és un enginyer químic i professor universitari nord-americà especialista en biotecnologia.

Biografia[modifica]

Va néixer el 29 d'agost de 1948 a la ciutat d'Albany, capital de l'estat de Nova York. Va estudiar enginyeria química a la Universitat Cornell, i posteriorment es doctorà en l'Institut Tecnològic de Massachusetts (MIT), d'on és actualment professor.

Recerca científica[modifica]

Ajudant de Judah Folkman entre 1974 i 1977, posteriorment es distingí com a investigador de la biotecnologia, especialment en els àmbits dels sistemes de subministrament de drogues i l'enginyeria de teixits. És considerat un pioner de moltes noves tecnologies, incloent els sistemes de subministrament transdermals, que permeten l'administració de medicaments o l'extracció dels anàlits del cos a través de la pell amb agulles o altres mètodes invasius. Juntament amb el seu grup de recerca ha fet importants avanços en l'enginyeria de teixits, com la creació de l'enginyeria vascularitzada de teixits musculars i dels vasos sanguinis.

El juny de 2008 ha estat guardonat amb el Premi Príncep d'Astúries d'Investigació Científica i Tècnica, juntament amb Sumio Iijima, Shūji Nakamura, George Whitesides i Tobin Marks, pels seus treballs al voltant de la nanotecnologia.

Enllaços externs[modifica]

A Wikimedia Commons hi ha contingut multimèdia relatiu a: Robert Langer