Tema de Viquipèdia:La taverna/Propostes

Valoració anual de la necessitat de nous administradors

21
Resum per Paucabot

Afegim una frase a VP:CADM per tal d'incentivar la revisió periòdica de la seva necessitat.

Paucabot (discussiócontribucions)

Propòs que ens comprometem a principi de cada any (després de la QQ) a obrir un fil nou a la taverna per determinar si hi ha o no la necessitat d'incorporar nous administradors. Evidentment, això és per evitar que ens passi com fins ara que, quan ens n'adonam, falten moltes mans perquè no hi ha renovació periòdica ni persones que facin el pas.

Com ho veis? La idea seria consensuar això i, si ho feim, afegir-ho a Viquipèdia:Candidatura a administrador.

Jmrebes (discussiócontribucions)

No en tinc prou experiència per a saber si seria oportú fer-ho com proposes, hauré d'abstenir-me malgrat creure que aquests debats poden ser positius fins i tot quan no n'hi hagi ningú predisposat a presentar-se a administrador.

Cataleirxs (discussiócontribucions)

Això ho podem debatre també en el vpj d'actualitzar processos?

Pere prlpz (discussiócontribucions)

Jo no ho afegiria enlloc perquè no crec que l'efecte d'escriure-ho sigui que passi. Només cal veure què tenim escrit sobre quan hi ha d'haver eleccions a verificadors de comptes i quan n'hi ha hagut. De fet, em temo que l'únic efecte de tenir escrit que plantejarem cada gener si calen més administradors és que qui se l'ocorri en un altre moment de l'any que potser calen administradors o que voldria ser-ho, ho deixi córrer fins al gener, i al gener potser ja ni se'n recorda o li han passat les ganes. En canvi, per encetar un fil a la Taverna sobre si hi ha prou administradors, n'hi ha prou amb que algú l'obri. De fet, aquest gener s'ha demostrat.

O sigui, jo crec que els qui creguin que el gener vinent cal encetar un fil a la Taverna per determinar si calen més administradors no cal que ho escriguin enlloc ni ho consensuin. Només cal que el comencin el proper gener.

I si es vol escriure en algun lloc, potser el millor és una etiqueta d'usuari que digui "Aquest usuari preguntarà el proper gener si calen més administradors".

Medol (discussiócontribucions)

A mi em sembla bé la proposta, el que no sé és on s'ha d'especificar o si cal fer-ho.

Paucabot (discussiócontribucions)

Bé, almanco sembla que hi ha acord.

Loupeter (discussiócontribucions)

Em sembla bé la proposta, però tampoc tinc clar que hagi de ser una norma, potser alguna mena de recordatori per tal d'obrir el fil.

Beusson (discussiócontribucions)

Penso com el Pere, no cal que sigui una norma. Si algú té la sensació que falten mans, sigui quin sigui el moment de l'any, només cal que ho proposi i es parla entre tots.

General Basset (discussiócontribucions)

Quan sigui si és necessari s'hauria d'obrir un nou fil a la taverna. Entenc la proposta i em sembla bé.

Barcelona (discussiócontribucions)

Coincideixo que ja es plantejarà quan calgui, no com una norma

Leptictidium (discussiócontribucions)

D'acord amb la Barcelona.

Paucabot (discussiócontribucions)

D'acord que potser no faria falta posar-ho com una norma, però com a recomanació, no sobraria.

Hem de tenir en compte que, en els darrers nou anys, i malgrat una falta evident d'administradors, d'entre els centenars d'editors, només n'hi ha hagut un se n'hagi preocupat d'això en dos moments puntuals (2016 i 2021).

Estic proposant això perquè o bé per respecte, o bé per pudor, o bé per peresa o bé perquè si no s'ajuda en aquestes tasques no s'és conscient de la feina que això suposa, està més que demostrat que aquest tema no es treu ni tan sols quan fa falta. I no, que s'hagi tret aquesta vegada, no implica que el sistema funcioni: només implica que un usuari ha trobat que, malgrat les recomanacions externes que avisaven d'aquest problema i la sobrecàrrega dels administradors més actius, ningú no feia res i ha hagut d'assumir aquesta tasca.

Paucabot (discussiócontribucions)

«Obligar» a fer aquesta revisió anualment facilitaria la feina als usuaris que s'han mostrat disposats a presentar-se. Ja sabem que, per pudor, són pocs els casos en què la iniciativa de presentar-se parteix del candidat. Això permetria tenir més candidats i més administradors per anar reemplaçant les baixes, els inactius i els poc actius.

I dic «obligar» entre cometes, perquè, tenint en compte el que ha comentat en Pere més amunt, ni tan sols complim coses que estan escrites. O sigui, ho podem escriure o no, recomanar o no, però estaria bé que ho féssim.

Pere prlpz (discussiócontribucions)

Com vulguis, però amb norma o sense el que farà que funcioni el sistema és que algú iniciï el fil a la Taverna i algú en faci cas i es presenti. És probable que amb la norma qui iniciï el fil sigui el mateix que l'ha iniciat sense la norma, i de fet no és sorprenent que qui l'hagi iniciat els cops anteriors sigui l'administrador més actiu que tenim, que segurament és qui millor pot apreciar i pitjor pot patir la manca d'administradors.

En qualsevol cas, jo intentaria que la norma no descoratgés el presentar-se en altres moments. Si hem d'escriure alguna cosa, jo més aviat escriuria una cosa així com "Si en tot un any no s'ha escollit cap administrador nou és recomana iniciar el debat a la Taverna sobre si en calen més".

Paucabot (discussiócontribucions)

Aquesta frase que proposes per afegir em sembla bé.

Precisament el que jo deia era mirar de forçar aquesta ocasió per encoratjar els usuaris a presentar-se i que més persones se'n recordin d'això com passa, per exemple, amb la quinzena de la qualitat, que hi ha més editors que tenen en ment que això hauria de ser regular.

Alzinous (discussiócontribucions)

D'acord amb la darrera frase que suggereix el Pere. Funciona bé com a recordatori, sembla prou flexible i no impedeix a ningú autoproposar-se i presentar-se en el moment de l'any que vulgui o consideri oportú o proposar-ne d'altres usuaris i usuàries.

Paucabot (discussiócontribucions)
Beusson (discussiócontribucions)

D'acord amb afegir-la. És oberta i flexible.

Jmrebes (discussiócontribucions)

D'acord també

Unapeça (discussiócontribucions)

Bon dia! Estic d'acord en què el fet que en qualsevol moment qualsevol usuari ha de poder plantejar la proposta. Ara bé, l'experiència em diu que una mica de planificació no està de més perquè, en cas contrari, el més fàcil és que tornin a passar anys fins que s'hi torni a pensar. La frase que s'ha plantejat em sembla prou correcta.

Paucabot (discussiócontribucions)