Vés al contingut

Tema de Viquipèdia:La taverna/Propostes

Paucabot (discussiócontribucions)

A la sala dels administradors hem estat parlant que estaria bé disposar de més administradors. Si els usuaris no administradors també hi estau d'acord, crec que podríem mirar de cercar quatre o cinc nous administradors que ens ajudin amb aquestes tasques.

Al meu parer, alguns dels requisits importants que haurien de complir els nous administradors serien els següents:

  • Coneixement de la normativa
  • Disponibilitat a les hores punta (matins i capvespres, bàsicament)
  • Implicació en les tasques de manteniment
  • Implicació en els debats comunitaris, especialment VP:PA, VP:EP/P i les discussions de la Taverna.

La idea seria que si pensau que un usuari o vosaltres mateixos compliu aquests requisits, faceu el pas de presentar-lo o presentar-vos.

Com ho veis?

Més informació: Viquipèdia:Candidatura a administrador.

General Basset (discussiócontribucions)

Crec que hi ha molts viquipedistes actius més veterans i amb més edicions, coneixement de tot el projecte, temps i experiència que jo. Ho crec de debò. Tenen el meu suport si presenten la seua candidatura el 99% d'aquests. Només hi ha una persona que em produeix o provoca dubtes. Coses meues.

També, amb menys edicions -que no vol dir menys feina-, hi ha viquipedistes reversors com (perdoneu si dic noms i no tots) @Pau Colominas:, @Xamil:, @Xavier Dengra:, etc. que serien bons candidats, segons el meu criteri.

I ara que parlem de feines, m'agradaria que @Castellbo: pensès si podria ser un bon reversor(?) Estic segur que sí. (Perdó, però ja està dit)

Tot i així, si després d'un temps no cobrim les nostres necessitats (les candidatures) i així ho vol la comunitat de la Viquipèdia em puc oferir per fer la tasca d'administrador, patrullar les edicions i bloquejar els vàndals -més o menys- unes tres hores, de dilluns a divendres, els matins escolars, la major part de dies.

No puc assumir cap compromís durant les vacances escolars perquè estic treballant un projecte fora d'Internet, a més de la necessitat personal de descansar els ulls de les pantalles. Pels capvespres tinc més feina a l'arxiu i només puc col·laborar puntualment.

Paucabot (discussiócontribucions)
General Basset (discussiócontribucions)

Molt bona llista

Llumeureka (discussiócontribucions)

Pots ser un bon administrador, preocupat sempre per la millora dels articles de tota mena... Suport vot a favor.

Medol (discussiócontribucions)

Em sembla bé.

General Basset (discussiócontribucions)

Crec que amb la teua generositat podem arribar on desitgem.

Suport Tens el meu vot

Llumeureka (discussiócontribucions)

Suport El meu vot a favor. Sempre intentant salvar articles a esborrar, amb millores de contingut i referències.

Xavier Dengra (discussiócontribucions)

Molt bona proposta el teu nom. Tens el meu suport!

Townie (discussiócontribucions)

D'acord amb els noms de la llista proposada. Per la meva banda, no tinc cap mena d'inconvenient a presentar-me si hi ha una falta d'administradors; acostumo a patrullar gairebé cada dia i crec que estic prou acostumat a aquest tipus de tasques.

ESM (discussiócontribucions)

Em sembla una llista prou correcta, i m'honora que penseu que en puc formar part. Ara per ara, la meva disponibilitat és insuficient per assumir aquest compromís. Parlem-ne quan torni a ser l'època de repassar admins actius i nomenar-ne de nous.

Llumeureka (discussiócontribucions)

Llista correcta. Personalment, si fa falta estic disponible, dins d'una disponibilitat limitada. Jo també acostumo a patrullar regularment. Gràcies per la confiançaǃ

General Basset (discussiócontribucions)

No he coincidit moltes vegades amb tu, però conec el teu treball. Tens tota la meua confiança.

Suport Tens el meu vot

Paucabot (discussiócontribucions)
General Basset (discussiócontribucions)

Ja, però està bé tota aquesta motivació. Si els companys presenten les seues candidatures i aconseguim l'objectiu de tots, com més aviat millor, i així podrem combatre el vandalisme i millorar la Viquipèdia. Quan veig les hores que fas i fan alguns administradors, penso que no és just que no hi hagi més gent col·laborant amb vosaltres. Gràcies per tot, Pau.

Paucabot (discussiócontribucions)

La majoria de les tasques de manteniment es poden fer sense els permisos d'administrador. Sembla que necessitam més administradors, però el que és segur és que necessitam més editors que facin tasques de manteniment.

Barcelona (discussiócontribucions)

Ara tenim en breu la quinzena de qualitat on gairebé tots farem aquestes tasques, segur que es nota

General Basset (discussiócontribucions)

Absolutament d'acord.

Barcelona (discussiócontribucions)

Com s'ha dit, les candidatures han de passar pel lloc que els correspon, hi ha noms que segur que tots aprovem

Yuanga (discussiócontribucions)

Gràcies per pensar en mi @Paucabot.

Si creieu que sóc una de les persones adequades intentaré fer tot el possible per ajudar encara més.

Xavier Dengra (discussiócontribucions)

Molt bon candidat! El meu total suport si t'hi llances.

General Basset (discussiócontribucions)

Fantàstic! Suport Tens el meu vot

Papapep (discussiócontribucions)

Per la meva banda, si cal fer la feina, podeu comptar amb mi.

Xavier Dengra (discussiócontribucions)

Ens cal un perfil tècnic, veterà i constant en el temps amb actitud conciliadora com la teva. Suport incondicional si et presentes @Papapep!

Jey (discussiócontribucions)

Gràcies per pensar en mi. Cap problema per part meva en col·laborar amb el que calgui.

Kette~cawiki (discussiócontribucions)

Òndia, gràcies per afegir-me a la llista! No ho havia pensat però, per que no? Sí, estic disposat a presentar-me si creieu que puc complir amb les tasques d'administrador.

Xavier Dengra (discussiócontribucions)

El teu nom és una molt bona suggerència! Enhorabona per la feina que duus al darrere, tens el meu suport i compliries de manera excel·lent :)

General Basset (discussiócontribucions)

Agraeixo profundament a tots la vostra disponibilitat. D'aquesta manera em puc excloure de la rereguarda amb tota tranquil·litat. Moltíssimes gràcies. Anem per feines.

Gerardduenas (discussiócontribucions)

Gràcies per pensar amb mi però estic igual que @ESM. M'agradaria formar part de l'equip d'administradors però trobo que ni en aquests moments (ni en un futur pròxim) disposo del temps suficient per dur a terme aquesta tasca correctament i de la manera que m'agradaria dur-la a terme. Tinc ganes de tornar-m'hi a posar però ara mateix m'és impossible.

Xavier Dengra (discussiócontribucions)

Coincideixo totalment amb en @Paucabot i agraeixo la proposta per part d'en @General Basset. Jo disposo de prou temps en hores crítiques i conec ja els mecanismes pels projectes germans. Però precisament no m'agradaria sacrificar temps de l'administració de Viquidites i Viquillibres, que requereixen més la meva atenció per la manca d'una comunitat àmplia al darrere.

El meu volum d'edicions és petit; prefereixo saber la predisposició dels altres usuaris proposats i si es recolza mínimament la meva opció abans de proposar candidatura formalment. Moltíssimes gràcies per la confiança!

Mcsmp (discussiócontribucions)

Moltes gràcies per la confiança @Paucabot, però crec que jo encara no tinc la suficient experiència per a esdevenir administrador, tant per nombre d'edicions, com per temps que porto en el projecte, com per coneixement total de les polítiques i domini de la normativa.

Pel que fa a la resta de noms, tots ells em semblen candidats vàlids per ser-ho, i també estic a favor de fer nous administradors.

Castellbo (discussiócontribucions)

D'acord amb poder disposar de més administradors, crec que la llista proposada de candidats és molt bona. És un honor per mi poder col·laborar i gaudir amb aquest projecte. Si es necessita la meva ajuda, intentaré fer tot el que pugui, encara que crec que de moment hi ha altres candidats amb més experiència i coneixements.

Paucabot (discussiócontribucions)

Uns quants usuaris més que, si hi estan interessats, també crec que ho farien molt bé:

Pensau que tothom pot proposar precandidats. Si ens en sobren, no sé com farem la selecció per a les candidatures, però diria que serà molt bo tenir més candidats que llocs.

PS. Ja que hi som, us sembla bé triar 5 candidats (que és més o manco el que havíem dit inicialment) o, vist que hi ha prou candidats, ens n'anam a 8, que són els administradors que sembla que podrien causar baixa amb l'entrada en funcionament de la nova política de baixes dels administradors?

General Basset (discussiócontribucions)

Afegir 8 administradors actius seria fantàstic!

I un pensament més, si ''sobrem'' bons cantidats -perquè som un gran equip, ''perdoneu però algú ho havia de dir''- proposo que valoreu alguns la possibilitat de ser reversors. Tots els que esteu a aquestes llistes com a possibles administradors, ja teniu d'alguna manera el vist i plau. Com ha escrit en Pau dalt: ''el que és segur és que necessitam més editors que facin tasques de manteniment.''

Últimament @Pacopac: i @Castellbo: han esdevingut reversors. Des de juny tinc aquesta eina i es pot fer una feinada. Tots els candidats d'una o altra manera faríem pinya. Així la frase d'en @Paucabot: '' Si ens en sobren, no sé com farem la selecció per a les candidatures, però diria que serà molt bo tenir més candidats que llocs'' pot tindre un sentit molt positiu. Bona idea?

Paucabot (discussiócontribucions)

Per cert, a tall informatiu. Ara mateix tenim:

  • 25 administradors, 11 d'ells actius
  • 21 000 articles per administrador (:en 4 200, :fr 11 000, :it 12 000, :es 18 000, :pt 14 000)
  • 48 000 articles per administrador actiu
  • 62 usuaris actius per administrador (:en 99, :fr 101, :it 70, :es 238, :pt 96)
  • 142 usuaris actius per administrador actiu

En ràtios per administrador no diferim molt respecte d'altres Viquipèdies, però supòs que sí que ho feim en ràtios per administrador actiu, que no són tan fàcils de trobar. Perquè us faceu una idea, aquí tenim un 44% dels administradors actius. A :en, un 82.

Si qualcú pot trobar les estadístiques d'edicions diàries, també ens anirien bé.

Més informació: Especial:Estadístiques, meta:Administrators of Wikimedia projects/Wikipedias i https://stats.wikimedia.org/CA/Sitemap.htm.

CarlesMartin (discussiócontribucions)

M'agrada tot aquest moviment que hi ha darrerament sobre aquest tema. La veritat és que ja fa temps que calen més administradors, ja que tot i que els que existeixen teòricament són suficients, a la pràctica no en són prou perquè hi ha bastanta feina a fer.

I aquesta estadística em sembla brutal: https://tools.wmflabs.org/xtools/adminstats/?project=ca.wikipedia.org&begin=2016-01-01&end= perquè resulta que en el darrer any, només 9 administradors passen de les 100 edicions com a tals, i només cinc o sis són realment actius en el sentit de visitar-nos pràcticament cada dia.

A més a més, distingiria que d'una banda, hi ha tasques que no importa que es facin en qualsevol moment, com ara supressions diferides, trasllats de categories, arxius de discussions, i coses així. És aquí on col·laboren una mica els administradors que no ens visiten diàriament, i on sent generosos sí que podem considerar que tenim 11 admins. actius, tot i que si no fos per les gairebé cinc-mil edicions del @Paucabot, (més del 60% del total!) estaríem enfonsats.

D'altra banda, però, hi ha les tasques de blocatge i d'altres de suport immediat que requeririen que sempre hi hagués algun administrador disponible, cosa que està clar que no passa actualment. Aquí no hi ha 11 administradors actius ni de bon tros. Jo, que a èpoques he fet molt de patrullatge, i el segueixo fent, he trobat sempre molt frustrant la manca d'administradors en hores punta.

Estic en la línia del Pau, d'afegir 8 administradors, o el nombre més elevat possible, atès que sembla que hi ha gent amb ganes, i que realment cal. En aquest sentit, tot i que altres vegades en el passat he dit que no, aquest cop diria que si, i presentaria candidatura. Cal col·laborar en rebaixar la ràtio d'accions administratives Pau Cabot / resta del món, a banda que molts cops estic connectat en hores punta i assisteixo a la lluita desigual del reversor de torn (darrerament és el @General Basset principalment) contra les hosts de vàndals.

Paucabot (discussiócontribucions)
Xavier Dengra (discussiócontribucions)

Millor a "si no hi ha ningú més" o si a realment calen 10 cares noves i amb 5 no és suficient.

Davidpar (discussiócontribucions)

Gràcies per incloure'm en aquesta llista de possibles candidats a administradors; m'honora. Tanmateix, la veritat és que no em veig fent tasques administratives. Veient els altres noms, la comunitat estarà molt ben representada:)

Pau Colominas (discussiócontribucions)

Afegiu-me a "si no hi ha ningú més". I gràcies a tots els que heu pensat en mi.

Amadalvarez (discussiócontribucions)

Bé, no m'he pronunciat perquè havia entès que jo estava a la llista dels substituts dels reserves dels candidats, una categoria que m'hi escau. "És motiu de profunda satisfacció..." que el meu nom surti en una llista de gent amb responsabilitat de la VP. He anat canviant de temes i de funcions de manera més o menys autònoma (resistint les pressions de na @Barcelona), cada cop amb més dedicació, la qual cosa deu voler dir que m'hi trobo còmode. Fer d'administrador no és un rol que m'hagi interessat explorar en els darrers 10 anys, i si fos per poder comptar amb algú per apagar algun foc, em podria encaixar per la meva presència horària ampla. Ara bé, sóc conscient que tenir la placa de xèrif no és la funció que s'espera, i no voldria veure el meu nom en una futura llista d'inactius. Quan se'm passi la tonteria de les infotaules i dels gòtics, igual pico a la porta -com a becari, per descomptat- a veure si encara resulto útil. Gràcies, @Paucabot per la proposta.

Barcelona (discussiócontribucions)

I la Barcelona et recorda que a partir de gener tens PESCAR i deures meus :)

Amadalvarez (discussiócontribucions)

No m'amenacis que em declaro en rebel·lia i serà pitjor.

Paucabot (discussiócontribucions)

Gràcies a tu, Amador. Només dir que la segona llista no és de "substituts". Són més noms que se'm varen acudir més tard utilitzant diferents criteris ... Te posaré a la llista dels que han declinat, és això, no?

Kippelboy (discussiócontribucions)

Per part meva, gràcies també per la proposta. No hi havia pensat gaire en el tema, però penso que no sóc un perfil òptim per a administrador. M'intentaré explicar: A la Viquipèdia hi ha 5 pilars bàsics que aguanten el projecte. La tensió entre aquests pilars fan que, per inestabilitat, el projecte avanci endavant. El meu pilar favorit és el 5è, el be bold: crec que hem d'assumir un grau d'inestabilitat, d'errades, de coses millorables -fetes amb bona fe- que permeti que es continuï renovant el contingut i els participants del projecte. El 5è pilar fa que es mantingui una tensió cap endavant. Des del meu punt de vista, entenc que per ser un bon admininistrador cal tenir un perfil que sigui més garant dels altres quatre pilars, i que gestioni i controli aquesta tensió (sense arribar a suprimir-la, esclar). És per això que declino la proposta, sense deixar d'admirar als que feu aquesta tasca. Espero seguint creant-vos tensió durant molt de temps :-)

Pcm (discussiócontribucions)

Jo tampoc havia respirat perquè veia que els 8 futurs administradors, per descomptat del tot necessaris, ja sortien de la primera llista que va fer en Paucabot. D'acord amb tots els noms. Com sempre disposat a col·laborar amb el que sigui, però crec que hi ha gent que ho pot fer molt millor que jo.

General Basset (discussiócontribucions)

Els 8 candidats que heu acceptat: @Medol: @Townie: @Llumeureka: @Yuanga: @Papapep: @Jey: @Kette~cawiki: @CarlesMartin: -i també @Xavier Dengra: si vols-, teniu la meua aprovació i suport. Des del dia 23 de desembre fins a reis estaré desconnectat. Per això, m'agradaria que féreu les vostres candidatures prompte. Agraït.

També m'agradaria saber què penseu de la meua proposta sobre la possible col·laboració de tots com a reversors? És bona idea?

General Basset (discussiócontribucions)

He vist ara a la llista de candidats a @Pcm: Molt bé! Crec que ets un excel·lent candidat.

Walden69 (discussiócontribucions)

Moltes gràcies per la proposta, però ja tinc molts fronts oberts (dins i fora de la VP) i declino acceptar una responsabilitat que no puc assegurar que podré assumir degudament. Intentaré continuar amb la tasca que estic fent mentre pugui.

General Basset (discussiócontribucions)

Gràcies.

Llumeureka (discussiócontribucions)

Veient que a hores d'ara hi ha força gent que ha acceptat, potser coloqueu-me millor a la llista de "si no hi ha ningú més". Crec que tots els que hi ha inclosos poden fer una molt bona feina. A hores d'ara, la meva disponibilitat, especialment, pel matí, és una mica limitada, i potser és on fa més falta. Moltes gràcies per haver pensat amb mi. Si fes falta sabeu que hi podeu comptar. Potser d'aquí un temps la meva disponibilitat sigui més ampla. Gràcies, @Paucabot per la proposta.

Papapep (discussiócontribucions)

Com que veig que bàsicament ja estem donant voltes al mateix, tiro pel dret i presento la meva candidatura. No tinc ni idea de si hi dic el què s'espera, o no, però per algun lloc es comença. A veure si així ja anem avançant el tema cap on sigui.

Xamil (discussiócontribucions)

Bé, gràcies per pensar en mi, però diria que darrerament no sóc massa actiu i no podria ajudar massa. Així que, com han dit altres per aquí, només "si no hi ha ningú més...." però sembla que sí que hi ha bons candidats, així que declino. Gràcies, de totes maneres.

Barcelona (discussiócontribucions)

Recordeu de posar els enllaços a les candidatures a la pàgina general de candidatura a administrador i centralitzem allà el debat

Paucabot (discussiócontribucions)

Excepte General Basset i CarlesMartin, la gran majoria de vosaltres no heu comentat res respecte del número que n'hem d'elegir i les eleccions ja han començat. En tot cas, si no hi ha més intervencions, entenc que Yuanga, Jey i Pcm tenen el mateix dret que els seus companys a presentar la seva candidatura.

Xavier Dengra (discussiócontribucions)

Si una xifra d'entre 5-8 administradors és la necessària, endavant.

Pau Colominas (discussiócontribucions)

Jo crec que més val tenir-ne de més que de menys. Com més administradors, menys càrrega de feina per cadascun. Per tant aposto per fer-ne uns 8 de nous.

Resposta a «Més administradors»