Trinijove

De Viquipèdia
Salta a la navegació Salta a la cerca
Infotaula d'organitzacióTrinijove
Dades
Tipusfundació modifica
Forma jurídicafundació modifica
Història
Creació1985 modificaTrinitat Vella modifica
Governança corporativa
Seu 
Altres

Lloc webtrinijove.org modifica

Trinijove és una fundació privada que va néixer el 1985 al barri de Trinitat Vella de Barcelona i que vetlla per la formació dels joves en risc d'exclusió.

La Fundació Privada Trinijove té el seu origen en grup de persones particulars constituïdes com l'associació: Joves contra l'atur de Trinitat Vella que des de l'any 1985 que començà a treballar per donar resposta a les necessitats del barri de la Trinitat Vella que es varen constituir com a Fundació l'any 1990 amb la incorporació de diferents entitats. Entre els fundadors hi ha Iñaki Segurado Andía, Montserrat Herrera Raya, Jordi Escartín Miró, Maria Estrany Garí, Ignasi Parody Núñez i Associació de Joves contra l'Atur de Trinitat Vella.[1] El director és Ignasi Parody Núñez.[cal citació]

Les línies bàsiques que caracteritzen l'acció fundacional són la gratuïtat dels serveis i recursos oferts; la intervenció global combinant la informació, al formació, el treball i el temps lliure; la priorització d'obrir-se a les persones de tota la ciutat afectades per l'atur i l'exclusió social, i la voluntat de treballar conjuntament amb altres entitats catalanes, espanyoles i europees per assolir els objectius. La Generalitat, l'Ajuntament de Barcelona, la Fundació La Caixa, el Fons Social Europeu i l'Aeroport de Barcelona hi col·laboren.[cal citació]

Per a donar feina a les persones que pateixen alguna discapacitat psíquica, física o sensorial l'entitat va crear un Centre Especial de Treball l'any 2004. Des de setembre de 2009, també funciona el Pla d'Igualtat d'Oportunitats entre homes i dones, per fomentar la igualtat d'oportunitats en les relacions laborals promogut pel Departament de Treball.[2]

Al novembre del 2011 es va celebrar l'aniversari de l'entitat a l'antiga fàbrica Fabra i Coats i es va aprofitar per a fer balanç. Durant els 25 anys primers anys d'història de Trinijove han rebut ajuda 6.000 joves en risc d'exclusió i s'han aconseguit més de cent llocs de treball per a aquest grup social.[3]

Reconeixements[modifica]

L'entitat ha estat premiada en diverses ocasions pels seus projectes d'interès social i mediambiental.[4]

 • 2012 Creu de Sant Jordi en reconeixement a la tasca de formació i d'inserció social i laboral de persones que es troben en risc d'exclusió, especialment els joves.
 • 2010 Placa al Treball President Macià en la categoria de Foment de la creació d'empreses i de l'Ocupació de qualitat.
 • 2007 Premi Flyer atorgat a AENA i Trinijove al millor desenvolupament sostenible en el món aeronàutic.
 • 2006 Premi Medi Ambient per les actuacions de reducció i reciclatge de residus en la categoria d'Entitats socials, associacions i iniciatives ciutadanes. Menció especial del Departament de Medi Ambient, Generalitat de Catalunya.
 • 2002 Premi de Collita Selectiva i Reducció de Residus atorgat pel Departament de Medi Ambient, Generalitat de Catalunya.
 • 2002 Medalla d'Honor de la Ciutat de Barcelona atorgada a la presidenta de la Fundació del moment, Maria Estrany i Gari.
 • 2000 Catàleg Hàbitat de bones pràctiques. Selecció atorgada per Nacions Unides.
 • Catàleg Millors experiències innovadores. Selecció atorgada per la Comissió Europea als projectes INTEGRA realitzats.
 • Medalla Francesc Macià atorgada a la presidenta de la fundació del moment, Maria Estrany i Gari.
 • Premi a la Solidaritat Àngel Herrera atorgat per la Fundació Sant Pau CEU al Secretari General de la Fundació Sr. Ignasi Parody i Nuñez.

Referències[modifica]

 1. «Fundació Trinijove». Coordinadora catalana de fundacions. [Consulta: 11 setembre 2013].
 2. «Fundació Privada Trinijove». Ajuntament de Barcelona. [Consulta: 11 setembre 2013].
 3. «Trinijove ha ajudat 6.000 joves en situació de risc». La Vanguardia, 15-11-2011 [Consulta: 11 setembre 2013].
 4. «Premis». Fundació Trini Jove. [Consulta: 11 setembre 2013].

Enllaços externs[modifica]