Trinijove

De Viquipèdia
Salta a la navegació Salta a la cerca
Infotaula d'organitzacióTrinijove
Dades
Tipus fundació
Forma jurídica fundació
Història
Creació 1985, Trinitat Vella
Organització i govern
Seu 
Altres dades

Lloc web Lloc web
Modifica les dades a Wikidata

Trinijove és una fundació privada que va néixer el 1985 al barri de Trinitat Vella de Barcelona i que vetlla per la formació dels joves en risc d'exclusió.

La Fundació Privada Trinijove té el seu origen en grup de persones particulars constituïdes com l'associació: Joves contra l'atur de Trinitat Vella que des de l'any 1985 que començà a treballar per donar resposta a les necessitats del barri de la Trinitat Vella que es varen constituir com a Fundació l'any 1990 amb la incorporació de diferents entitats. Entre els fundadors hi ha Iñaki Segurado Andía, Montserrat Herrera Raya, Jordi Escartín Miró, Maria Estrany Garí, Ignasi Parody Núñez i Associació de Joves contra l'Atur de Trinitat Vella.[1] El director és Ignasi Parody Núñez.

Les línies bàsiques que caracteritzen l'acció fundacional són la gratuïtat dels serveis i recursos oferts; la intervenció global combinant la informació, al formació, el treball i el temps lliure; la priorització d'obrir-se a les persones de tota la ciutat afectades per l'atur i l'exclusió social, i la voluntat de treballar conjuntament amb altres entitats catalanes, espanyoles i europees per assolir els objectius. La Generalitat, l'Ajuntament de Barcelona, la Fundació La Caixa, el Fons Social Europeu i l'Aeroport de Barcelona hi col·laboren.

Per a donar feina a les persones que pateixen alguna discapacitat psíquica, física o sensorial l'entitat va crear un Centre Especial de Treball l'any 2004. Des de setembre de 2009, també funciona el Pla d'Igualtat d'Oportunitats entre homes i dones, per fomentar la igualtat d'oportunitats en les relacions laborals promogut pel Departament de Treball.[2]

Al novembre del 2011 es va celebrar l'aniversari de l'entitat a l'antiga fàbrica Fabra i Coats i es va aprofitar per a fer balanç. Durant els 25 anys primers anys d'història de Trinijove han rebut ajuda 6.000 joves en risc d'exclusió i s'han aconseguit més de cent llocs de treball per a aquest grup social.[3]

Reconeixements[modifica]

L'entitat ha estat premiada en diverses ocasions pels seus projectes d'interès social i mediambiental.[4]

 • 2012 Creu de Sant Jordi en reconeixement a la tasca de formació i d'inserció social i laboral de persones que es troben en risc d'exclusió, especialment els joves.
 • 2010 Placa al Treball President Macià en la categoria de Foment de la creació d'empreses i de l'Ocupació de qualitat.
 • 2007 Premi Flyer atorgat a AENA i Trinijove al millor desenvolupament sostenible en el món aeronàutic.
 • 2006 Premi Medi Ambient per les actuacions de reducció i reciclatge de residus en la categoria d'Entitats socials, associacions i iniciatives ciutadanes. Menció especial del Departament de Medi Ambient, Generalitat de Catalunya.
 • 2002 Premi de Collita Selectiva i Reducció de Residus atorgat pel Departament de Medi Ambient, Generalitat de Catalunya.
 • 2002 Medalla d'Honor de la Ciutat de Barcelona atorgada a la presidenta de la Fundació del moment, Maria Estrany i Gari.
 • 2000 Catàleg Hàbitat de bones pràctiques. Selecció atorgada per Nacions Unides.
 • Catàleg Millors experiències innovadores. Selecció atorgada per la Comissió Europea als projectes INTEGRA realitzats.
 • Medalla Francesc Macià atorgada a la presidenta de la fundació del moment, Maria Estrany i Gari.
 • Premi a la Solidaritat Àngel Herrera atorgat per la Fundació Sant Pau CEU al Secretari General de la Fundació Sr. Ignasi Parody i Nuñez.

Referències[modifica]

 1. «Fundació Trinijove». Coordinadora catalana de fundacions. [Consulta: 11 setembre 2013].
 2. «Fundació Privada Trinijove». Ajuntament de Barcelona. [Consulta: 11 setembre 2013].
 3. «Trinijove ha ajudat 6.000 joves en situació de risc». La Vanguardia, 15-11-2011 [Consulta: 11 setembre 2013].
 4. «Premis». Fundació Trini Jove. [Consulta: 11 setembre 2013].

Enllaços externs[modifica]