Usuari:Townie/proves1

De Viquipèdia
Salta a la navegació Salta a la cerca

Animacions en bucle de fer-se grans/petits per a mòbils

Viquipèdia
L'enciclopèdia lliure que tothom pot editar.
669.891 articles
1.646 participants actius

Col·labora-hi

Viquipèdia
L'enciclopèdia lliure que tothom pot editar

Challenger explosion.jpg
Article del dia
L'accident del transbordador espacial Challenger es produí el 28 de gener del 1986, quan el transbordador espacial Challenger es desintegrà 73 segons després del llançament, fet que acabà provocant la mort dels set membres de la tripulació. La nau es desintegrà sobre l'oceà Atlàntic, davant la costa del centre de Florida (Estats Units) a les 11:39 a.m. EST (16:39 UTC). La desintegració del vehicle sencer començà després que una junta tòrica del seu coet accelerador sòlid (SRB) dret fallés durant l'enlairament. - Vegeu informació sobre la imatge

Accident del transbordador espacial Challenger[modifica]

Challenger explosion.jpg

L'accident del transbordador espacial Challenger es produí el 28 de gener del 1986, quan el transbordador espacial Challenger es desintegrà 73 segons després del llançament, fet que acabà provocant la mort dels set membres de la tripulació. La nau es desintegrà sobre l'oceà Atlàntic, davant la costa del centre de Florida (Estats Units) a les 11:39 a.m. EST (16:39 UTC).

La desintegració del vehicle sencer començà després que una junta tòrica del seu coet accelerador sòlid (SRB) dret fallés durant l'enlairament.Mercury, Venus and the Moon Align.jpg
Imatge del dia
Conjunció de Mercuri i Venus alineats sobre la Lluna el 6 de març de 2008 - Vegeu informació sobre la imatge

Imatge del dia[modifica]

Mercury, Venus and the Moon Align.jpg

Conjunció de Mercuri i Venus alineats sobre la Lluna el 6 de març de 2008

Timeless 1Lib1Ref.jpg
Projecte destacat
Com cada any, la combinació de bibliotecaris+viquipedistes fa la seva major aportació a la Viquipèdia tot citant fonts bibliogràfiques en articles que necessiten més referències fiables. Ajudeu-nos a batre el nostre propi rècord de participació fins al 8 de febrer!

Projecte destacat: 1 bibliotecari, 1 referència[modifica]

Timeless 1Lib1Ref.jpg

Com cada any, la combinació de bibliotecaris+viquipedistes fa la seva major aportació a la Viquipèdia tot citant fonts bibliogràfiques en articles que necessiten més referències fiables. Ajudeu-nos a batre el nostre propi rècord de participació fins al 8 de febrer!


25 de gener

En el marc de les protestes dels agricultors indis milers de tractors bloquegen els principals accessos a la ciutat de Nova Delhi abans de la commemoració del Dia de la República de l'Índia.


22 de gener

Entra en vigor el Tractat sobre Prohibició de les Armes Nuclears de les Nacions Unides, als 90 dies del 50è signatari que fou Hondures, però amb l'oposició de les potències nuclears i dels membres de l'OTAN, que no el subscriuen.

21 de gener

El Tribunal Superior de Justícia de Catalunya confirma la suspensió del decret del Govern que ajornava les eleccions catalanes al proper 30 de maig, les manté provisionalment el 14 de febrer i dictarà sentència definitiva no més tard del 8 de febrer.


20 de gener

Joe Biden pren possessió com a 46è president dels Estats Units, després del jurament de la primera vicepresidenta Kamala Harris, en una cerimònia amb participació de Lady Gaga, Jennifer López, Garth Brooks i la jove poeta Amanda Gorman.

Biden inaugural logo.png

Logo de la investidura presidencial    Arbcom ru editing.svg

Tendències


Avui fa 35 anys
El transbordador espacial Challenger es desintegra 73 segons després d'enlairar-se, provocant la mort dels set tripulants.
Avui fa 40 anys
Neix Elijah Wood, actor estatunidenc.
Avui fa 85 anys
Neix Alan Alda, actor, escriptor, director, i també activista polític, estatunidenc.
Avui fa 90 anys
Neix Lucia Bosè, actriu cinematogràfica italiana (m. 2020).

Memorial of the Challenger.jpg

La tripulació del Challenger