Usuari Discussió:Jose Garcia Argemi
Ajuda: Introducció • Acollida • Guia bàsica • Apunts breus • Pregunteu • Manual d'ús • Índex
| |||||
Modifica |
Hola Jose Garcia Argemi! Sigueu benvingut/da a la Viquipèdia i al coneixement lliure. Us encoratgem especialment, abans de res, a visitar la introducció per a un començament fàcil en tres senzills passos . Si preferiu aprendre mitjançant un tutorial, podeu seguir el curset d'autoaprenentatge.
Aquesta és la pàgina de discussió del vostre compte d'usuari, que us servirà per a rebre missatges d'altres col·laboradors. Per a contestar, no ho feu a la vostra pàgina de discussió sinó a la pàgina de discussió de l'usuari que us ha escrit. A més, teniu la vostra pàgina d'usuari, on podeu posar les vostres dades, interessos, etc.
També seria convenient que llegíssiu els Cinc Pilars de la Viquipèdia i el llibre d'estil per a tenir una visió general i sintètica de les polítiques elementals que cal respectar per a poder editar en aquest projecte. És molt fàcil; bàsicament, cal utilitzar el sentit comú, respectar tothom, fonamentar les edicions en fonts comprovables i de qualitat i respectar el punt de vista neutral.
Si voleu trobar idees per a contribuir al projecte, visiteu el Portal del Viquipedista, on podreu coordinar-vos amb la resta dels viquipedistes. Així mateix, disposeu també de la taverna, per plantejar-hi els vostres dubtes, suggeriments o comentaris. Podeu signar en les discussions amb el botó de signatura de dalt de la barra d'edició , o bé amb el codi --~~~~
.
Podeu visitar el Viquiprojecte Babel per a classificar-vos segons els idiomes que conegueu o a la pàgina d'Etiquetes d'usuari per a descriure-us. També podeu afegir-vos a la llista de viquipedistes, o connectar-vos al xat per a coordinar la feina de forma ràpida.
Viquipèdia és un projecte col·laboratiu multilingüe. Si voleu traduir un article d'un altre idioma abans d'ampliar-lo i millorar-lo esteu seguint l'esperit del projecte.
Consell del dia: Si voleu enllaçar cap a una categoria el que heu de fer és afegir dos punts al que seria el format estàndard d'enllaç. Així, per exemple, per enllaçar cap a Categoria:Animals cal escriure [[:Categoria:Animals]]. Si voleu que no es vegi la paraula categoria com en l'enllaç Animals llavors heu d'escriure el codi [[:Categoria:Animals|Animals]]. |
Non-Catalan? Ca-0? See Babel ca-0 and our welcome in English. |
Voleu comentar aquest missatge?
Salutacions cordials
--Pau Cabot · Discussió 22:17, 27 gen 2010 (CET)
La denominació
[modifica]La intro de Corona d'Aragó "és la denominació que es dóna" la vaig escriure jo com una "concessió" a aquells que sembla que l'adjectiu Aragó us ofèn. Si persisteixes vandalitzant potser serà millor que ens adaptem a allò estipulat al VP:LE de la viqui al peu de la lletra i escriure "La Corona d'Aragó fou el conjunt de territoris que estigueren sota la jurisdicció del rei d'Aragó des del 1164". Tu mateix.--Georg-hessen (Pensa-t'ho dos cops) 22:23, 15 març 2010 (CET)
- Tal com t'havia dit abans, la intro era incorrecta. Ja està arranjat i no cal discutir més.--Georg-hessen (Pensa-t'ho dos cops) 00:09, 16 març 2010 (CET)
Ens veuen
[modifica]1) Coses molt pitjors diuen. Però fixa't que t'ataquen bàsicament per emprar el terme catalano-aragonès. De la resta, ni pío. Però emprant el terme catalano-aragonès, tota la resta de la teva argumentació perquè si has "mentit" un cop, per molt que la resta sigui certa, també te la desacrediten. 2) No cal que perdis el temps discutint en forums o blogs. Millor que menteixin ells a "destajo". En cabat ja els hi podrem passar per la cara les seves mentides. 3) I no sé, si els hi vols tocar els collons una mica, pregunta'ls-hi quan es va crear el regne d'aragó. --Georg-hessen (Pensa-t'ho dos cops) 20:18, 5 abr 2010 (CEST)
Plantilla Wikimedia CAT
[modifica]Bon dia, perdona que et vinga a emprenyar. S'ha creat la plantilla d'usuari Wikimedia CAT. El motiu d'aquesta és mirar de fer el màxim visible el suport a la iniciativa de crear la secció local de Wikimedia. La teniu a la vostra disposició per tal de posar-la en la vostra pàgina d'usuari (tant d'aquí com d'altres projectes, si no és molt demanar). El suport de tots i cadascú de nosaltres és valuós per tal de poder assolir l'objectiu. Tens més informació a la pàgina d'Amical Viquipèdia Gràcies i disculpa la intrusió a la teva pàgina, et desitge un molt bon estiu, cordialment --Capsot (disc.) 19:01, 12 juny 2010 (CEST)
El senyal reial i les armes d'Amboise
[modifica]Hola; no puc donar-te una resposta amb fonament perquè era un cas que no coneixia i que no he pogut estudiar. El què puc donar-te és un marc general. Entre el 1150 i el 1300 es desenvolupa la iconografia heràldica. Entre el 1300 i el 1500 es dóna el període d'or de la heràldica, amb oficials que s'encarreguen de crear unes normes, uns codis i un lleguatge regulat, els heralds. Un cop fixades aquestes normes, sí que queda prohibida la còpia de senyals heràldics; ara bé, en aquest cas no és una còpia sinó que el senyal reial té les quatre vermelles sobre camp d'or, mentre que els Amboise té una composició diferent. És com les armes dels comtes de Foix que presenta una variació; també hi ha famílies angleses amb composicions similars de pals vermells i daurats. Suposo que una comparació sui generis, seria com les samarretes del Barça, el Llevant, el San Lorenzo de Almagro, Atlante F.C, etc. --Georg-hessen (Pensa-t'ho dos cops) 05:16, 21 ago 2010 (CEST)
Les armes d'Urgell
[modifica]Tens tota la raó del món. Havia copiat/enganxar el text sense adonar-me de la descripció. Bona feina i gràcies !--Georg-hessen (enraona'm) 14:26, 16 abr 2011 (CEST)
- PD: tot l'apartat que hi ha cap al final de l'article sobre l'heràldica pròpiament dita encara s'ha de treballar. Vaig copiar i enganxar cap abaix d'altres articles, però faltaria referenciar-ho, i treballar-ho bastant més, però ara per ara no puc accedir a bibliografia i de moment no puc fer-hi més, així que pot ser que hi hagi algun error de descripció heràldica en aquell apartat :( --Georg-hessen (enraona'm) 14:30, 16 abr 2011 (CEST)
Que et passa?
[modifica]Que et passa?--Georg-hessen (enraona'm) 04:54, 26 jul 2011 (CEST)
Comte de Barcelona
[modifica]Hola Jose, saps, crec que passa quelcom que té a veure amb les pantalles dels ordinadors, perquè tal i com jo ho he possat, al meu PC queda molt bé, però tu em dius que queda tot buit a l'esquerra, en canvi quan tu has fet possat fotos a l'esquerra a mi les imatges em surten sota les fotos dels comtes. Llavors he anat a mirar-ho en d'altres ordinadors (amb pantalles diferents), i a alguns els hi queden bé la meva versió i a d'altres la teva. Potser el que hem de fer és fer les imatges més petites. Que eb penses? Vibra (disc.) 22:34, 19 set 2011 (CEST)
Presa de decisió
[modifica]Ho sento Jose però és una de les normes de la Viquipèdia per tal de garantir que els usuaris que en prenen les decisions siguin usuaris actius i no gent que es connecta expressament per guanyar una presa de decisió. Fer 100 edicions no és gens difícil, corregint faltes d'ortografia en dos dies ja les fas. No puc retirar aquesta condició ja que és la que s'acostuma a demanar en tots els processos en què s'implica la comunitat d'usuaris (votacions internes, esborrat d'articles, etc.). Em sap greu que no puguis participar a la votació.--Galazan (disc.) 20:38, 2 oct 2011 (CEST)
Pressa de decissió de la numeració
[modifica]Hola Jose. Fes unes quantes edicions i participa en el tema de la numeració. Tota opinió s'agraeix i sobretot si es la d'algúq ue estava interessat en el tema. Vagi bé. Vibra (disc.) 12:40, 6 oct 2011 (CEST)
- Però Jo se això que dius és una ximpleria, només has de fer una mica d'edicions, i com diu en Galazan, ni que sigui corretgint faltes. Per exemple a l'article del comtes de Barcelona on he explicat l'història del títol, hi ha moltes, que encara no he tingut temps de corretgir, èr exemple. A més veient el que votaries, encara amb més motiu, perquè jo també estic a favor d'utilitzar la numeració als articles, ja que si surt que no la utilitzem és per motius polítics, donat que la bibliografia que tenim en justifica l'us. --Vibra (disc.) 14:33, 7 oct 2011 (CEST)
- Perdona que m'hi fiqui, però cent edicions en tres mesos no és demanar gaire. Per exemple, és entrar un parell de cops al mes a corregir unes quantes faltes d'ortografia.--Pere prlpz (disc.) 17:18, 7 oct 2011 (CEST)
- En una presa de decisió el més important no haurien de ser els vots, sinó els arguments.--Pere prlpz (disc.) 19:36, 7 oct 2011 (CEST)
- Com a referència de quan jo em vaig trobar en un cas semblant: Viquipèdia:La_taverna/Arxius/2010/Juny#Política_de_les_votacions.--Pere prlpz (disc.) 20:29, 7 oct 2011 (CEST)
- El problema Jose es que jo no tinc cap mena d'autoritat ni poder per prorrogar terminis o dispensar algú de la norma. He promogut la presa de decisió i l'esgotador intent de cerca de consens com a simple usuari que sóc, igual que tu. No puc fer el que em demanes, em sap greu. No dubto en cap cas del teu compromís amb l'enciclopèdia, però la norma està feta per a tothom.--Galazan (disc.) 23:57, 7 oct 2011 (CEST)
- Com a referència de quan jo em vaig trobar en un cas semblant: Viquipèdia:La_taverna/Arxius/2010/Juny#Política_de_les_votacions.--Pere prlpz (disc.) 20:29, 7 oct 2011 (CEST)
- En una presa de decisió el més important no haurien de ser els vots, sinó els arguments.--Pere prlpz (disc.) 19:36, 7 oct 2011 (CEST)
- Perdona que m'hi fiqui, però cent edicions en tres mesos no és demanar gaire. Per exemple, és entrar un parell de cops al mes a corregir unes quantes faltes d'ortografia.--Pere prlpz (disc.) 17:18, 7 oct 2011 (CEST)
Temes
[modifica]A) En quant a les atribucions personals, jo m'estimo i defenso la meva pàtria, Catalunya, altrament no hauria fet, i batallat, a la wiki-España per fer articles com aquest, aquest o aquest, ampliat i corregit àmpliament aquest, aquest, o aquest, i no hauria passat hores i hores per crear aquest portal, i fent i ampliant centenars d'articles sobre la nostra gloriosa història militar, així com ampliant articles com aquest o aquest, o aquest, fins arribar a més de 20.000 edicions. Les biblioteques a les que he anat per buscar llibres, i les hores, hores, i més hores que he passat per a divulgar la història de la nostra Pàtria, parlen per si soles. Ara bé, allò que m'ofen, i m'avergonyeix, dels meus compatriotes, és que es vegin amb la necessitat de mentir, exagerar, o tergiversar la nostra història; i més quan ho fan en base a allò que han sentit, a un criteri que tenen, o en base a criteris actuals, i ho fan sense dedicar hores a la lectura, sense consultar obres especialitzades, i en definitiva, sense fonament; això per mi és una ofensa, doncs per si sola, sense necessitat d'exagerar, ni modificar una sola coma, la història de Catalunya és gloriosa i està regada de sang i honor. Aquells que modifiquen denominacions, que venen a la viquipèdia, només, per posar una bandereta a un lloc que no toca, i es queden tant amples, o canviar un títol, perquè així es pensen que Catalunya és més, l'únic que fan és ofendre amb les seves edicions als nostres avantpassats. Explicant i dient les coses tal com foren, n'hi ha prou, i més que de sobres. No ens cal fer com els espanyols, que per ells España ja existia en el triàsic i els dinosaures anaven amb la rojigualda. No, no es cal, ni adulterar, ni modificar, ni reanomenar, ni exagerar res de res.
B) En quant al què dius de tots els títols i números equivalents, no es tracta pas d'això. D'una banda, ja has vist que els sicilians fan servir el criteri historiogràfic comú a tot el món: un sobirà s'identifica pel seu títol de major grau jeràrquic, i en el cas que ens ocupa, aquest és el títol de rei d'Aragó; i això es fa així perquè així tothom es refereix amb un mateix nom a sobirans que tenien títols sobre 10, 15, 20 o més entitats territorials (rei, duc, comte, marquès, vescomte, senyor). En el cas que ens ocupa, tu has buscat per valència i sicília, però t'has deixat tots els comtats, vescomtats, i senyories sobre les quals Pere el Gran també exercia la seva sobirania, de manera que el títol, amb tots els ordinals, ocuparia 3 o 4 ratlles. Repeteixo la ideia: en historiografia, hom identifica generalment als sobirans per un únic títol, el de major grau jeràrquic. Això no vol dir que no hi hagi excepcions, vol dir que la pràctica comuna és aquesta. La segona ideia és que Viquipèdia: Punt de vista neutral diu que s'han de recollir tots els punts de vista, i aquests ésser reflectits en la seva mesura. Les 5 entrades que cites per a Pere I de València, respecte les 59.000 que el citen com a Pere III d'Aragó donen una mesura de la rellevància que suposa cada nom comú. Els punts de vista majoritari són dos, la "numeració històrica" iniciada per Pere el Cerimoniós, i la numeració feta amb un criteri historiogràfic.
C) En quant al què dius de Pere el Cerimoniós, està ben clar (almenys per mí) de perquè escollí l'ordinal III. L'historiador aragonès Montaner Frutos és, al meu entendre, inapel·lable en la seva argumentació. Haig d'acabar l'article sobre els numerals del Casal d'Aragó, i allí ho explicaré amb detall. Armand de Fluvià s'hi acosta, però erra en la seva conclusió; Montaner, llegint i aportant els mateixos i idèntics documents que cita Fluvià, arriba, al meu entendre, a la interpretació correcte.
D) En quant al tema dels ordinals, i en general per tots els temes d'història de la Corona d'Aragó, i com ha dit i argumentat en Vibra, tant les denominacions, com les numeracions històriques/coetànies són les que hauríem d'utilitzar per defecte i de manera majoritària. Precisament pel fet de ser les històriques/coetànies, són inapel·lables, i creen un consens per si soles que és indiscutible. Ara bé, això no hauria d'implicar erradicar les altres denominacions, tant perquè Viquipèdia: Punt de vista neutral, com perquè els aragonesos també hi eren allí.
E) Finalment et demano que em facis un favor. Donat que vols tenir criteri i opinió, et demano un petit exercici. Com que el tema s'ha iniciat parlant dels ordinals creats per Pere el Cerimoniós, et demano que vagis a una biblioteca pública, i busquis la Crònica de Pere el Cerimoniós. Fulleja-la, mira el llenguatge que emprava Pere el Cerimoniós, l'ús que feia de la paraula Aragó, l'ús que feia de la paraula Catalunya, i et facis un criteri propi de com el rei veia el seu món. Aquesta és la seva crònica, és la crònica del seu regnat, i ell mateix la va supervisar perquè així és com volia ésser recordat. Si us plau, ves-hi, fulleja-la del començament fins al final (no et dic que la llegeixis pq sense uns coneixements previs d'història i filologia t'aburriràs en 5 minuts), i reflexiona sobre les pròpies paraules i el món del rei Pere el Cerimoniós. Fer-ho serà com passar una tarda amb ell, i després d'això, crec, veuràs les coses amb un criteri més acurat a com ell veia el seu món. Salutacions.--Georg-hessen (enraona'm) 02:31, 17 oct 2011 (CEST)
Territori català lliure
[modifica]No estic d'acord en l'eliminació de l'avís i el restaur. Recorda que les plantilles no s'eliminen si no hi ha consens entre els editors. No sé com serà en el futur, però de moment no és un concepte que hagi rebut cobertura en fonts secundàries, només n'ha rebut per part de notícies (fonts primàries). De Viquipèdia:Criteris d'admissibilitat: La disponibilitat de fonts secundàries que cobreixen el tema és una bona prova per a l'admissibilitat. Per això, és més una notícia que un article enciclopèdic.
Que a :es ningú hi hagi posat cap objecció no indica que hi sigui admissible. Potser sí, però el més probable és que ningú l'hagi revisat. Pau Cabot · Discussió 07:06, 5 set 2012 (CEST)
- Tu mateix ho dius: no hi hagut de temps de que apareguin les fonts secundàries. Seguesc pensant el mateix: és una notícia i les referències (totes notícies) no fan res més que confirmar-ho. Pau Cabot · Discussió 21:25, 5 set 2012 (CEST)
- El Chelsea Football Club no es troba en el mateix mateix cas. A més de complir Viquipèdia:Verificabilitat, també compleix Viquipèdia:Criteris d'admissibilitat. Pots veure les fonts secundàries, per exemple, a en:Chelsea F.C.#References. Pau Cabot · Discussió 08:36, 9 set 2012 (CEST)
Format de referències
[modifica]Bona tarda! Les dues referències que has afegit a la introducció de "Bandera de Catalunya", podries formatejar-les amb la plantilla {{Citar web}}, si et plau? Moltes gràcies. – Leptictidium (digue-m'ho a la cara) 21:27, 17 nov 2012 (CET)
- Hola. Em referia a si podies posar la referència 1 i la 2 amb la plantilla {{Citar web}}. Ara mateix només tenen un enllaç amb un títol. – Leptictidium (digue-m'ho a la cara) 09:29, 18 nov 2012 (CET)
- Perfecte! – Leptictidium (digue-m'ho a la cara) 17:28, 18 nov 2012 (CET)
posant historiadors del s. XIII per damunt de historiadors del s. XX
[modifica]Mira't Viquipèdia:Fonts_fiables: "Les publicacions acadèmiques i les revisades per experts són altament valorades i sovint són les fonts més fiables en les àrees en què estan disponibles, com ara la història, la medicina i la ciència, tot i que algunes obres poden quedar obsoletes per investigacions més recents (...)".
Penso que Bernat Desclot pot haver quedat una miqueta obsolet, que l'home escrivia ja fa més de 700 anys. La historiografia ha progresat una mica des de llavors. --Enric Naval (disc.) 13:00, 23 nov 2012 (CET)
Catalunya
[modifica]No et preocupis. Com t'han dit, jo no sóc més que tu o algun altre usuari, i més aviat les eines d'administrador són una creu. Jo hauria d'haver especificat el perquè de la reversió, però pensava que el comment de la introducció era molt clar. Jo no escric en contra ni de la declaració ni demés, però a la Viquipèdia intento ser neutral i deixo enrere les meves opinions polítiques. (i més quan una part de Referèndum d'autodeterminació de Catalunya#Declaració de Sobirania l'he escrit jo.--KRLS , (disc.) 11:44, 24 gen 2013 (CET)
Bon dia, sisplau, ajuda'ns!
[modifica]Benvolgut company, primer de tot perdona'm aquesta intrusió. T'escric per a demanar-te ajuda. Ja fa molts anys que l'associació Amical de la Viquipèdia mira de donar al català un estatus equivalent al de les altres llengües demanant la creació d'un Chapter català, cosa que fins ara ha estat denegada pretextant el fet que els catalans no tenen estat propi. La nostra llengua catalana i els companys d'Amical que treballen de valent per a la promoció del català i alhora del coneixement lliure de pertot, necessiten la teua ajuda. Sisplau/fes-nos el favor, signa a l'enllaç següent per a que es puga veure internacionalment que existim i tenim empenta i sobretot que els catalanoparlants han/hem de rebre el mateix tracte que tots els altres, tinguen estat o no. Gràcies per endavant, que et vaja tot molt bé. Records, Claudi/Capsot (disc.) 14:21, 27 març 2013 (CET)