Viquipèdia:Proposta de distinció d'alta qualitat d'un article/Iaia de Cízic

De Viquipèdia
Salta a la navegació Salta a la cerca

Iaia de Cízic[modifica]

Proposat per: Xavier Dengra (MISSATGES) 09:28, 8 nov 2018 (CET)
Avaluació prèvia
Tot i que per la seva brevetat i els comentaris previs a l'avaluació no n'espero un AdQ, presento aquest article a votació ja que pràcticament tota la informació disponible sobre la biografiada es troba representada a l'article. Xavier Dengra (MISSATGES) 09:28, 8 nov 2018 (CET)

Valoracions

 1. Nuvola apps kontact.png Bo Hi ha dos possibles punts de vista. 1) Un article que contingui tota la informació existent pot ser un AdQ/ABo, per molt curt que sigui, ja que el que importa és la completesa. 2) Hi ha articles per als quals es disposa de tan poca informació, que no tenen vocació de ser AdQ/ABo (sense que això impliqui un judici negatiu sobre la seva qualitat). Encara no sé per quin em decanto...Leptictidium (digui) 12:15, 20 nov 2018 (CET)
 2. Objecció Objecció Fins que es facin els canvis pertinents comentats. Aquest no és el lloc, i en aquest cas, tampoc en la secció d'avaluació. Articles especials com aquests s'han de definir primer abans d'entrar en procés. Estic en contra de no només la retirada d'aquest article en el procés AdQ/ABo sinó ja pels pròxims i demanaria retirada de distinció als que tenen el mateix problema falta de "completesa" (no per culpa de l'editor i ningú altre que quedi clar), Timareta és un exemple. Demano retirada i fi de bloqueig. Ho sento Xavier. --Manlleus (disc.) 10:37, 22 set 2019 (CEST)# Gold Medal ca.svg Qualitat És difícil escollir entre Abo/AdQ o simplement proposar-ho just per les poques línies presents, però mentre tingui una introducció raonable i una secció mínima amb prou text per mantenir-se com a tal i aquestes línies compleixen amb els requisits de distinció, em decanto a que es possibiliti la candidatura sempre i quant no sigui sobre un tema en curs o d'actualitat on es veu manifest que la informació pot canviar i la proposta de distinció seria un desgavell. Tot i així voto com a bo perquè podriem tenir categoritzades sota aquesta distinció els articles amb aquestes carències. Salutacions--Manlleus (disc.) 18:05, 20 nov 2018 (CET)
 3. Gold Medal ca.svg Qualitat si vam decidir que Timareta fos de qualitat, no veig per què aquest no hauria de ser-ho si dóna tota la informació del subjecte.--Arnaugir (discussió) 21:49, 22 nov 2018 (CET) canvio el vot per Nuvola apps kontact.png Bo --Arnaugir (discussió) 10:53, 30 oct 2019 (CET)
 4. Nuvola apps kontact.png Bo--Medol (disc.) 09:17, 10 abr 2019 (CEST) M'ha fet dubtar que l'article pugui fallar en completesa. Per aquest motiu desvoto.--Medol (disc.) 20:53, 22 set 2019 (CEST)
 5. Objecció Objecció L'article està bé, però és molt curt per ser un article bo. El cas de Timareta em sembla increïble.--Pere prlpz (disc.) 21:41, 15 maig 2019 (CEST)
 6. Objecció Objecció Subscric el que diu en Pere prlpz. Jo també el trobo massa curt per tenir distinció. I en el cas de Timareta també m'hi hagués oposat. --Beusson (disc.) 19:29, 19 juny 2019 (CEST)
  @Beusson, Pere prlpz: Només mencionar que Viquipèdia:Què és un article de qualitat només parla d'"extensió raonable". Si l'article cobreix tot el que s'ha publicat sobre el subjecte, en la meva opinió que sigui curt no hauria d'impedir que fos un article distingit.--Arnaugir (discussió) 10:47, 8 set 2019 (CEST)
 7. Comentari Comentari És un bon article però tinc dubtes sobre el meu vot per les dimensions que té. Hi ha cap presa de decisions sobre la mida dels AdQ, cap precedent? Crec que és molt important la completesa per a que un article esdevingui AdQ, però la longitud també ho podria ser. Per contra la majoria d'articles sobre éssers vius/minerals/personatges històrics poc coneguts, etc podrien adquirir la condició d'AdQ gairebé directament.
 8. Comentari Comentari @Beusson, Pere prlpz: entenc els vostres comentaris, però és que la pentinada que vaig fer de bibliografia va ser molt i molt intensa, i puc afirmar amb molta seguretat que l'article inclou la bibliografia més representativa (i no duplicada) disponible sobre aquest personatge tan desconegut. Xavier Dengra (MISSATGES) 11:01, 6 jul 2019 (CEST)
  1. Comentari Comentari @Xavier Dengra: No poso en dubte que el conjunt del saber humà publicat sobre el tema no sigui suficient per fer-ne un article bo ni que hagis buscat tot el que es pot buscar. La feina és bona, i l'article és breu però interessant.--Pere prlpz (disc.) 12:49, 6 jul 2019 (CEST)
  2. Comentari Comentari @Xavier Dengra: Estic segur que vas fer tot el possible per millorar l'article i ampliar-lo però en la meva opinió, els articles així de curts no haurien de tenir cap distinció (almenys de les dues que tenim ara, si es crea una de nova estil 'article curt de qualitat' em semblaria perfecte). Ànims i gràcies per la feina feta! --Beusson (disc.) 09:18, 7 jul 2019 (CEST)
   1. Comentari Comentari No ho deia per rebre floretes, hehe... Sinó perquè els arguments i vots només segueixen l'apunt extensió raonable, que no és massa representatiu de la resta de Viquipèdia:Què és un article de qualitat. La referència a la llargada és extremadament minsa; es parla de de completesa i concreció. Dit això, potser és hora d'obrir el meló sobre un criteri més acurat sobre l'extensió als ADQ, o desenvolupar uns criteris que encara no existeixen pels ABo —i llavors els integrem per justificar-hi la llargada i llistes que no siguin gaire explícites. Xavier Dengra (MISSATGES) 11:46, 7 jul 2019 (CEST)
    1. Sobre si hi ha articles de qualitat més curts, no et negaré que hi ha articles distingits que no haurien d'haver rebut mai una distinció.--Pere prlpz (disc.) 11:01, 22 set 2019 (CEST)
 9. Nuvola apps kontact.png Bo Revisant els criteris per esdevenir article de qualitat, seguesc sense veure cap raó de pes per no dotar-lo de la màxima distinció: és un article complet, ben redactat, estable i ben referenciat. Dit això, i sense voler encetar cap debat per aquí (no és el lloc), he canviat el meu vot a bo, si això ha d'ajudar a assolir un major consens sobre aquest tipus d'articles.--Cparres · Discussió 00:07, 25 set 2019 (CEST) Gold Medal ca.svg Qualitat Paradoxalment, al meu entendre un ABo és en certa manera el contrari d'aquest article: un article extens i ben referenciat però incomplet, que encara té marge de millora per esdevenir AdQ. Iaia de Cízic, en canvi, no té marge de millora i compleix amb escreix tots els criteris necessaris per esdevenir AdQ, excepte potser el d'extensió raonable. No crec que això sigui suficient per privar-lo de la màxima distinció.--Cparres · Discussió 14:21, 11 jul 2019 (CEST)
 10. Comentari Comentari M’he fixat que la versió anglesa inclou una secció amb la influència del personatge en la cultura popular. Potser seria interessant incloure aquesta informació i, de pas, augmentar l’extensió de l’article. —Arnaurs (disc.) 02:24, 29 ago 2019 (CEST)
 11. Nuvola apps kontact.png Bo La gran majoria de referències que he googlejat fan mencions de la font Plini el Vell, gairebé totes esmentant les mateixes paraules. Em resisteixo a creure que no hi ha més referències bibliogràfiques "en paper" sobre Iaia; per mi seria una diferència amb la consideració d'AdQ. He depurat un parell de referències, he afegit {{Commonscat}}, i voto per ABo. --Álvaro (disc.) 11:42, 27 des 2019 (CET)
 12. Comentari Comentari Veient la extensió dels comentaris en votació malgrat la subpàgina de comentaris en vermell i no haver-se debatit abans en l'espai idoni, demano retirada de la proposta, independenment de que altres articles distingits anteriorment pateixin del mateix problema el qual s'ha de debatir en un altre espai i actuar cas a cas possiblement, però la qüestió és que tot plegat bloqueja les votacions i avaluacions sent un dels principals motius dels colls d'ampolla d'aquesta secció. Com en altres casos, retirada i permetem les altres propostes tenir votacions i avaluacions normals. Gràcies.--Manlleus (disc.) 22:05, 14 gen 2020 (CET)
 13. Comentari Comentari Retiro la proposta per no entorpir les altres votacions. Xavier Dengra (MISSATGES) 14:50, 29 feb 2020 (CET)

Afegiu els vostres comentaris ací