Viquipèdia:Raons per a crear un compte

De la Viquipèdia, l'enciclopèdia lliure
La Viquipèdia té també diversos projectes germans, com Wikimedia Commons – on tothom recopila i contribueix fitxers lliures.

Això és la Viquipèdia, l'enciclopèdia lliure. La pots llegir gratuïtament i la pots editar lliurement. Ves més enllà de la lectura i participa en una comunitat mundial de voluntaris.

No cal que et registris per a contribuir, però tenir un compte propi et permet més coses:

  1. Tria un nom d'usuari apropiat, llavors clica aquí i crea la teva pròpia pàgina d'usuari o usuària. Ara pots coŀlaborar, compartir informació sobre tu mateix/a, o simplement practicar a editar i publicar (a la teva pròpia pàgina de proves, per exemple).
  2. Des de la teva pàgina d'usuari pots veure una llista molt pràtica amb totes les teves contribucions (edicions), i utilitzar la llista de seguiment per a observar els canvis fets a les pàgines que t'interessin.
  3. Pots comunicar-te amb altres editors a través de la teva pròpia pàgina de discussió. Rebràs notificacions de nous missatges quan et connectis. També pots optar per a intercanviar correus amb altres usuaris.
  4. Tenir un nom d'usuari et permet reanomenar pàgines o pujar fitxers.
  5. Pots editar pàgines semi-protegides. Els usuaris anònims no poden editar pàgines amb aquest nivell de seguretat però els usuaris autoconfirmats sí (i algú com tu normalment es converteix en un usuari autoconfirmat després de només 10 edicions i 4 dies).
  6. Utilitza el teu nom d'usuari per a contribuir a qualsevol altre dels projectes de Wikimedia.
  7. Personalitza les teves preferències per a canviar l'aparença i altres detalls funcionals de la Viquipèdia (incloent la teva signatura per a discussions).
  8. Edita sense que la teva Adreça IP sigui visible, excepte a uns pocs verificadors de comptes d'usuari que tenen la confiança de la comunitat i que no comparteixen públicament.
  9. Utilitza eines d'edició avançades, ginys, bots i més estris (anglès).
  10. Vota en diversos processos comunitaris, des de l'elecció de la Viquipèdia:Imatge_del_mes a les eleccions per al patronat Wikimedia.(anglès)
  11. Aspira a obtenir més permisos, des de autopatrullat i reversor a administrador i buròcrata.

Anima't: Sigues una altra gota de pluja en la gran onada – contribueix al projecte de la Viquipèdia de la manera que vulguis. I si tens qualsevol dubte t'esperem a la Taverna.