Viquiprojecte:Viquimarató Any Brossa

De Viquipèdia
Salta a la navegació Salta a la cerca
Infotaula d'esdevenimentViquimarató Any Brossa
Cartell de la Viquimarató Any Brossa.pdf
Tipus viquimarató
Data 14 de desembre de 2019 (2019-12-14)
Punt en el temps de 10:00 a 18:00
Durada 8 hores
Tema Poesia urbana de Joan Brossa
Localització Fundació Joan Brossa (Carrer de la Seca 2, Barcelona)
mapa
Organitzador Amical Wikimedia
Fundació Joan Brossa
Participant
places limitades; cal inscripció
Hashtag #AnyBrossa
#viquimarató
@AmicalWikimedia
@Viquipedia
@FundacioBrossa

La Viquimarató Any Brossa és una viquimarató que tindrà lloc el 14 de desembre de 2019 de 10:00 a 18:00 hores a la Fundació Joan Brossa (carrer de la Seca 2, Barcelona). És un esdeveniment organitzat per Amical Wikimedia i la Fundació Joan Brossa per commemorar el centenari del naixement de Joan Brossa.

Què és una viquimarató?[modifica]

Una viquimarató és una activitat on un grup de viquipedistes es troben físicament en un lloc -sovint una biblioteca- per ampliar el màxim possible un article i/o temàtica determinada de l'enciclopèdia. Les viquimaratons són una bona manera de donar una empenta a una selecció de continguts i també de socialitzar un viquiprojecte. La col·laboració entre viquipedistes i entitats especialitzades en la temàtica de la viquimarató permeten que els voluntaris tinguin accés a bibliografia i materials de qualitat especialment escollits per a l'esdeveniment i que gent potser poc familiaritzada amb aquest projecte obert i col·laboratiu s'animin a participar-hi activament. Només cal una bona connexió a Internet, bibliografia de qualitat, taules i cadires.

Programa de l'esdeveniment[modifica]

Nota: programa provisional

 • 10:00 Arribada i benvinguda
 • 10:15 Taller d'iniciació a l'edició de la Viquipèdia i inici de la viquimarató
 • 13:00 Visita guiada a l'exposició Joan Brossa, poeta de la revolta
 • 18:00 Finalització de la viquimarató

Participants[modifica]

Tenint en compte que l'aforament de la Fundació Joan Brossa és reduït, les places d'aquesta activitat són limitades a 15 persones i cal inscriure-s'hi prèviament, sense cap cost. Per inscriure-us feu clic a l'enllaç "Modifica" que apareix al costat del títol d'aquesta secció i escriviu el vostre nom (real o d'usuari) a la llista. Podeu també enviar un correu a coordinacio@wikimedia.cat.

 1. ...
No tinc nom d'usuari!
Registra't aquí


Inscriu-te al programa
d'estadístiques

Continguts a treballar[modifica]

Aquesta marató estarà centrada en millorar la informació disponible sobre les obres de poesia urbana de Joan Brossa: articles a la Viquipèdia, informació a Wikidata, fotografies a Wikimedia Commons... Som-hi!

Objectius
 • Obtenir fotografies de totes les poesies urbanes i/o poemes corporis de Joan Brossa
 • Crear els ítems de Wikidata de cada poesia urbana i/o poema corpori de Joan Brossa. Cada ítem hauria de tenir les propietats següents:
 • Disposar d'articles enciclopèdics sobre cada poesia urbana i/o poema corpori de Joan Brossa. Cada article hauria de tenir:
Com s'edita la Viquipèdia?
 • {{Infotaula d'obra artística}}
 • Una primera frase sintètica que respongui a la pregunta "Què és (títol de l'article)"? i aporti dades bàsiques sobre l'obra, com l'autoria, la data de creació o la seva ubicació.
 • Apartats sobre la història de la peça i el seu significat, si és possible
 • Un apartat de referències. No us oblideu de citar les fonts! Si us cal més informació sobre com citar la informació que empreu, consulteu la Guia bàsica.
 • Un apartat de bibliografia

Proposta de treball[modifica]

Es recomana que cadascú "apadrini" una obra, sobretot per evitar conflictes d'edició quan s'estigui elaborant l'article corresponent a la Viquipèdia. Per apadrinar un article, feu clic a l'enllaç "modifica" que acompanya el títol d'aquest apartat i escriviu el vostre nom (real o d'usuari) a la casella corresponent de la taula. Un cop la feina es pugui donar per finalitzada, repetiu el procediment i inseriu la plantilla {{fet}} a la casella corresponent.

Preguntes freqüents[modifica]

Hi vull participar! He de ser membre d'Amical Wikimedia?
L'esdeveniment és obert a tothom. S'ha convocat per commemorar el centenari del naixement de Joan Brossa i tothom hi és benvingut.
No en tinc ni idea de com s'edita la Viquipèdia, hi puc participar?
I tant! Envia un correu a coordinacio@wikimedia.cat i des d'allà et donaran un cop de mà
Hi vull participar! Què he de fer?
Si vols venir només has d'afegir el teu nom (real o d'usuari) a la llista de participants o bé envia un correu a coordinacio@wikimedia.cat
Ja m'hi he inscrit! Cal que porti alguna cosa?
Un ordinador portàtil (millor que una tauleta), el cable per carregar la bateria i ganes d'editar en companyia.
Més preguntes? Escriviu-nos aquí

Enllaços externs[modifica]