Caixa Manlleu

De la Viquipèdia, l'enciclopèdia lliure
(S'ha redirigit des de: Caixa d'Estalvis Comarcal de Manlleu)
Infotaula d'organitzacióCaixa d'Estalvis Comarcal de Manlleu
Dades
TipusCaixa d'estalvis
Camp de treballFinances
Història
Creació1896
Data de dissolució o abolició1r juliol 2010 Modifica el valor a Wikidata
Activitat
ÀmbitCatalunya
Produeixservei financer Modifica el valor a Wikidata
ServeisServeis Financers
Governança corporativa
Seu 
Sucursal100 oficines(2008)
Indicador econòmic
Actius totals2.629 milions d' €

Lloc webwww.caixamanlleu.cat

Caixa Manlleu (denominació social Caixa d'Estalvis Comarcal de Manlleu) va ser una caixa d'estalvis de Catalunya que es va fundar a Manlleu el 1896 per un grup d'industrials i el bisbe Josep Morgades i Gili[1] com Caixa d'Estalvis de Manlleu. La seu social es trobava a Manlleu i els seus serveis centrals dividits entre Manlleu i Vic.

En el moment de màxim apogeu tenia 100 sucursals, de les quals 42 es trobaven en la comarca d'Osona, la seva zona d'implantació més forta, 27 al Vallès Oriental i la resta en altres comarques de la Catalunya Central i la regió de Barcelona.

Història[modifica]

L'entitat va néixer l'any 1896 amb el propòsit de pal·liar les dificultats econòmiques i socials de la població. El 1966 va canviar el nom per l'actual, Caixa d'Estalvis Comarcal de Manlleu, i no va ser fins a l'any 1974 que la caixa va obrir oficines fora d'Osona.

Fusió[modifica]

Edifici de la seu a Manlleu

El juny de l'any 2009, amb l'aprovació del Fons de Reestructuració Ordenada Bancària (FROB),[2] es van fer contundents els rumors de possibles fusions entre algunes caixes catalanes. Finalment l'entitat entrà en procés de fusió amb Caixa Sabadell i Caixa Terrassa, tal com ho van fer saber les tres entitats en un comunicat,[3] fusió a la qual Caixa Girona es va acordar que s'hi sumaria posteriorment, en comptes d'unir-se a Caixa Catalunya i Caixa Tarragona, com s'havia rumorejat. La fusió permetria a les quatre caixes mantenir la seva identitat al territori.[4]

El nom social de la caixa resultant va ser Caixa d'Estalvis Unió de Caixes de Girona, Manlleu, Sabadell i Terrassa, amb seu social a Barcelona i amb quatre subseus a Girona, Manlleu, Sabadell i Terrassa.[5] I el nom comercial va ser Unnim, per a les oficines d'aquest grup a Manlleu s'utilitzà la marca Unnim Manlleu.[6]

Referències[modifica]

  1. «Caixa Manlleu». Gran Enciclopèdia Catalana. Barcelona: Grup Enciclopèdia Catalana.
  2. «Caixa Manlleu». Gran Enciclopèdia Catalana. Barcelona: Grup Enciclopèdia Catalana.
  3. 3cat24: Caixa Sabadell, Caixa Terrassa i Caixa Manlleu acorden anar cap a la fusió.
  4. 3cat24: Caixa Girona aprova avui sumar-se a la fusió de les de Manlleu, Terrassa i Sabadell.
  5. Caixa Sabadell: Arxivat 2010-01-27 a Wayback Machine. Els Consells d'Administració de les Caixes de Girona, Manlleu, Sabadell i Terrassa convoquen les Assemblees Generals per al proper 8 de febrer.
  6. «Unnim és el nom de l'entitat resultant de la fusió de Caixa Girona, Manlleu, Sabadell i Terrassa». 3cat24.

Enllaços externs[modifica]

A Wikimedia Commons hi ha contingut multimèdia relatiu a: Caixa Manlleu