Call of Duty: Ghosts

De la Viquipèdia, l'enciclopèdia lliure
Call of Duty: Ghosts
Modifica el valor a Wikidata

PublicacióMicrosoft Windows, PlayStation 3, Wii U & Xbox 360
Arreu — 5 de novembre de 2013[1]
PlayStation 4
NA — 15 de novembre de 2013[2]
EU — 29 de novembre de 2013[2]
Xbox One
Arreu — 22 de novembre de 2013[2]
GènereVideojoc d'acció en primera persona
Descriu l'univers de ficcióunivers Call of Duty Modifica el valor a Wikidata
Disponible en
Característiques tècniques
PlataformaMicrosoft Windows
PlayStation 3
PlayStation 4
Wii U
Xbox 360
Xbox One
MotorIW 6.0[3]
ModesUn jugador, multijugador
Formatdisc òptic, distribució digital i descàrrega digital Modifica el valor a Wikidata
Dispositiu d'entradacontrolador de videojoc Modifica el valor a Wikidata
Equip
Creador/sStephen Gaghan
Desenvolupador(s)
EditorActivision Modifica el valor a Wikidata
CompositorDavid Buckley
DistribuidorSteam, Nintendo eShop i Microsoft Store Modifica el valor a Wikidata
Qualificacions
ESRB
PEGI
USK

Més informació
Lloc webcallofduty.com… Modifica el valor a Wikidata
MobyGamescall-of-duty-ghosts, call-of-duty-ghosts-prestige-edition, call-of-duty-ghosts-hardened-edition i call-of-duty-ghosts_ Modifica el valor a Wikidata
Steam209160 Modifica el valor a Wikidata


Call of Duty
Imatges externes
Portada

Call of Duty: Ghosts és un videojoc d'acció en primera persona desenvolupat per Infinity Ward, amb l'ajuda de Raven Software, Neversoft i Certain Affinity. Publicat per Activision, és el desè videojoc principal de la franquícia de Call of Duty i el sisè desenvolupat per Infinity Ward. El videojoc es va llançar per Microsoft Windows, PlayStation 3, Xbox 360 i Wii U el 5 de novembre de 2013. La versió per a Wii U fou desenvolupada per Treyarch. El joc es va llançar amb la sortida de les consoles de següent generació PlayStation 4 i Xbox One.

Ghosts va rebre bones crítiques, elogiant la jugabilitat del mode multijugador i del nou mode de joc Extinction, però criticant-lo per la campanya en solitari, discutint conceptes familiars, la falta en general d'innovació i el final de la història.

Argument[modifica]

Ambientació i personatges[modifica]

Call of Duty: Ghosts està ambientat en una cronologia alternativa que segueix la destrucció nuclear de l'Orient Mitjà. Les nacions productores de petroli d'Amèrica del Sud formen "la Federació", com a resposta a la crisi econòmica global, i aviat esdevenen un superpoder global, ràpidament conquerint Amèrica Central, el Carib i Mèxic.

Els protagonistes principals del joc són els Ghosts, un grup de gent de la U.S. Special Operations entrenats per fer missions clandestines darrere les línies enemigues. La unitat està liderada pel retirat capità de la US Army Elias Walker (veu de Stephen Lang). També hi ha els seus fills Logan i David "Hesh" Walker (Brandon Routh), juntament amb un pastor alemany entrenat anomenat Riley, el Capità Thomas A. Merrick (Jeffrey Pierce) i el Sergent Keegan P. Russ (Brian Bloom).[7]

L'antagonista principal és Gabriel Rorke (Kevin Gage), antic líder dels Ghosts que ara treballa per la Federació després de ser capturat i rentada de cervell per part de la Federació amb tortures i al·lucinògens.

Història[modifica]

El 2017, el capità de l'Exèrcit dels Estats Units Elias Walker explica als seus fills, Logan i David "Hesh" Walker, la llegenda de com apareixen els Ghosts, una coalició elit de totes les unitats de les Forces Especials dels Estats Units. Mentrestant, a l'espai, la "Federació de les Amèriques" segresta l'estació espacial Orbital Defense Initiative (ODIN),[8] una arma orbital que fa servir el bombardeig cinètic, i l'utilitza per destruir diverses ciutats del sud-oest dels Estats Units. Els astronautes americans que sobreviuen, Baker i Mosley, se sacrifiquen per destruir l'estació espacial i aturar qualsevol altre bombardeig. Elias, Logan i David aconsegueixen escapar de la destrucció de San Diego, Califòrnia.

Deu anys més tard, la guerra entre els Estats Units i la Federació ha estat un ofegat sanguinari en un front que comprèn les ciutats destruïdes, conegudes com la "Terra de ningú", que ha esdevingut una guerra de desgast mentre les forces de la Federació intenten passar els fronts. Tanmateix, els americans no es fan enrere i segueixen lluitant a l'antiga frontera EUA-Mèxic. Logan i Hesh formen part d'una unitat especial dels Estats Units, comandada per Elias, acompanyats del seu pastor alemany Riley, entrenat militarment. Durant una patrulla, veuen un americà treballant amb la Federació, anomenat Gabriel Rorke, que interroga un membre dels Ghosts, Ajax. Quan els germans són emboscats per llops, són rescatats pels membres dels Ghosts Thomas Merrick i Keegan Russ, que intenten rescatar Ajax. Logan i Hesh s'afegeixen a la missió per rescatar-lo, però el maten.

Els germans retornen a Santa Monica, Califòrnia, on les forces americanes resisteixen contra un atac de les forces de la Federació, i es reuneixen amb el seu pare, que els revela que és el líder dels Ghosts. Elias els recluta a aquesta organització, i aprenen que Rorke havia estat el líder dels Ghosts i millor amic d'Elias. Tanmateix, durant una missió reeixida per assassinar el general Diego Almagro, llavors president de la Federació, Elias va haver d'abandonar Rorke, que va ser capturat i rentat de cervell per la Federació, i va començar a caçar els membres dels Ghosts.

Desenvolupament[modifica]

El 7 de febrer de 2013, Activision confirmà que s'estava desenvolupant un nou joc de Call of Duty i que es llançaria Q4, 2013. El publicador esperava vendre menys còpies que l'entrega anterior de la sèrie, Call of Duty: Black Ops II en consoles de setena generació (PlayStation 3 i Xbox 360) degut a la transició a les consoles d'última generació.[9]

La sèrie inicia una subsèrie amb Ghosts per coincidir amb el llançament al mercat de les consoles de vuitena generació de Sony i Microsoft. El joc havia de debutar amb un motor creat pel desenvolupador, descrit orignialment com a nou, però més endavant es va revelar que era el mateix motor fet servir en videojocs anteriors però amb millores "considerables".[10][11][12] El joc també va fer servir l'eina de renderitzat Umbra 3 per accelerar el procés de renderitzat de grans ambient, fent servir un mètode d'optimització anomenat occlusion culling, on es filtren els objectes amagats per tal que no siguin renderitzats.[13][14]

La versió per a Wii U fou desenvolupada per Treyarch.[15]

Àudio[modifica]

David Buckley va fer la banda sonora original del videojoc,[16] i la cançó "Survival" d'Eminem va ser la cançó escollida pels crèdits.

Repartiment[modifica]

Contingut descarregable[modifica]

Hi ha contingut descarregable (DLCs) per a Ghosts. Les versions de compra anticipada incloïen un mapa "dinàmic" anomenat Free Fall i també van desbloquejar Simon "Ghost" Riley de Modern Warfare 2 com a personatge jugable. Tanmateix, Free Fall es va excloure de les versions de compra anticipada per a Wii U,[18] i es va llançar posteriorment en aquesta consola el 4 de març de 2014.[19] Es van llançar també quatre paquets de mapes com a DLC el 2014.

Referències[modifica]

Notes[modifica]

  1. Treyarch va desenvolupar la versió per a Wii U.
  2. Neversoft va desenvolupar el mode Extinction.[4]
  3. Raven Software va desenvolupar el mode multijugador.[5] Certain Affinity also supported Raven Software's development in the game's multiplayer mode.[6]
  4. The game was published by Square Enix in Japan.

Referències[modifica]

  1. Goldfarb, Andrew. «Call of Duty: Ghosts Title, Release Date Confirmed». IGN, 30-04-2013. [Consulta: 30 abril 2013].
  2. 2,0 2,1 2,2 Holzworth, Chris. «Infinity Ward Breaks Down Call of Duty: Ghosts Extinction Mode’s Four Classes». Electronic Gaming Monthly, 04-11-2013. Arxivat de l'original el 6 de novembre 2013. [Consulta: 4 novembre 2013].
  3. «Infinity Ward, Call of Duty: Ghosts and the nameless game engine that powers a first-person shooter phenomenon». Polygon.
  4. «Call Of Duty Ghosts Extinction Tips And Tricks From Neversoft». YouTube. [Consulta: 5 novembre 2013].
  5. Conklin, Aaron K. «Raven Software revolutionizes multiplayer gaming with Call of Duty: Ghosts». The Daily Page, 31-10-2013. [Consulta: 5 novembre 2013].[Enllaç no actiu]
  6. «Certain Affinity about their development on Call of Duty: Ghosts on their official website». Certain Affinity. Arxivat de l'original el 14 de febrer 2014. [Consulta: 5 febrer 2014].
  7. «Call of Duty: Ghosts set in 2023, Campaign Story Detailed». Gameranx.com. Arxivat de l'original el 2013-07-15. [Consulta: 19 desembre 2013].
  8. «Call of Duty: Ghosts multiplayer preview - Story - Entertainment». 3 News. Arxivat de l'original el 2013-10-21. [Consulta: 19 desembre 2013].
  9. Sarkar, Samit «Next Call of Duty game coming Q4 2013, Activision expects poorer performance than Black Ops 2». Polygon, 07-02-2013 [Consulta: 2 maig 2013].
  10. Vandell, Perry. «Call of Duty: Ghosts engine isn't brand new, but upgraded». PC Gamer, 23-05-2013. [Consulta: 24 maig 2013].
  11. «Infinity Ward talks Call of Duty: Ghosts - "making Modern Warfare 4 would have been the safe thing to do"». Official Xbox Magazine. [Consulta: 1r maig 2013].
  12. Stuart, Keith. «Call of Duty: Ghosts – animation lead Zach Volker on 'classy violence' and the cost of realism». Guardian, 28-05-2013. [Consulta: 11 juny 2013].
  13. Sinha, Ravi. «Umbra Software Interview: World Creation in AAA Titles, Unannounced Titles and Next Gen Consoles». GamingBolt, 13-08-2013. [Consulta: 11 novembre 2013].
  14. Long, Neil «Meet the small Finnish firm helping Call Of Duty, Destiny, Killzone and more look truly next-gen». Edge Online, 08-11-2013 [Consulta: 11 novembre 2013].
  15. «Treyarch is porting Call of Duty: Ghosts to Wii U».
  16. «Call of Duty: Ghosts (2013) | David Buckley | MP3 Downloads 7digital United Kingdom». 7digital.com. Arxivat de l'original el 2019-04-10. [Consulta: 19 desembre 2013].
  17. 17,0 17,1 «Brandon J. Routh and Stephen Lang confirmed as one of voice actors for Ghosts». Arxivat de l'original el 4 d’octubre 2013. [Consulta: 4 octubre 2013].
  18. «Call of Duty: Ghosts || Pre-Order». [Consulta: 3 octubre 2013].
  19. «Nintendo Everything - Call of Duty: Ghosts finally gets DLC on Wii U – Free Fall map out now».