Conservatori de col·leccions vegetals especialitzades

De la Viquipèdia, l'enciclopèdia lliure
Infotaula d'organitzacióConservatori de col·leccions vegetals especialitzades

Rue de Grenelle, entre els districtes VI i VII de París
Dades
Nom curtCCVS
Tipusorganització sense ànim de lucre Modifica el valor a Wikidata
EspecialitatBotànica
Història
Creació1992
Governança corporativa
Seu 

Lloc webccvs-france.org Modifica el valor a Wikidata

El Conservatori de col·leccions vegetals especialitzades (en francès: Conservatoire des collections végétales spécialisées), abreujat amb l'acrònim CCVS), és una associació francesa (segons la llei de 1901), creada en 1992, per iniciativa d'alguns científics i botànics apassionats, que té per objectiu federar totes les iniciatives privades o públiques destinades a preservar el patrimoni hortícola i botànica i en particular les cultivars seleccionades pels humans, per lluitar contra la desaparició d'aquestes espècies.

El seu equivalent anglès és el National Council for the Conservation of Plants and Gardens - Plant Heritage (NCCPG).

Objectius[modifica]

L'associació comptabilitza, avalua i concedeix etiquetes a les col·leccions vegetals franceses que corresponen amb l'objectiu de l'associació.

Activitats[modifica]

Per respondre als seus objectius, el Comitè de les col·leccions examina l'expedient de les col·leccions i, si hi ha, cada dos anys, ho envia a la Societat nacional d'horticultura de França.

Dos tipus de reconeixements són assignats, segons criteris específics.

Després de pagament d'una cotització, el CCVS concedeix les etiquetes:

  • collection nationale CCVS: col·lecció d'interès nacional que aconsegueix un nivell d'excel·lència, en particular, pel conjunt dels taxons representats;
  • collection agréée CCVS: col·lecció que mereix encara del seu acreixement o que ha de millorar la seva gestió i garantir la seva perpetuïtat.

Col·laboradors[modifica]

Essencialment són propietaris o gestors de col·leccions vegetals, públics o privats, dels quals :

Publicacions[modifica]

El CCVS edita una revista trimestral, Hommes et plantes ISSN 1163-4464, dirigida per Françoise Lenoble-Prédine[1] i realitzada per Editions Protea., que publica, en particular, reportatges sobre les col·leccions vegetals existents tant a França com a l'estranger. Publica també un anuari de les col·leccions etiquetades lloc al dia cada any. Organitza també viatges botànics.

El CCVS ha creat una « charte des collections » (Carta de les col·leccions)

El CCVS disposa d'un lloc en internet

Administració, funcionament[modifica]

  • El seu president és Françoise Lenoble-Prédine.
  • El CCVS compta amb uns 300 socis. La seva seu social està situada a París, 84 rue de Grenelle, en el 7è districte de París.

Relació de les col·leccions nacionals[modifica]

Vegeu també[modifica]

Referències[modifica]

  1. «Atlantico» (en francès). Atlantico, 04-11-2020. [Consulta: 23 abril 2024].

Bibliografia[modifica]

  • Atles de la flore d'Auvergne, Philippe Antonetti, Éric Brugel, Francis Kessler, Jean-Pierre Barbe, Maryse Tort, 01/09/2006, Conservatoire Massif central ISBN 2-9524722-0-3.
  • Atles donis Plantis Rares ou Protegees des Hautes-Alps, Édouard Chas et al, Naturalia Publications, 2006, ISBN 90-72619-68-4.
  • Atles de la flore sauvage du département du Loiret, D. Pujol, J. Cordier et J. Moret, Biotope (collection Parthénope) ISBN 978-2-914817-19-6.
  • Flora Corsica, Daniel Jeanmonod, Jacques Gamisans, 23/04/2007; Edisud - ISBN 978-2-7449-0662-6.
  • Flore de la Drôme. Atles écologique et floristique, Luc Garraud, 01/07/2003, Conservatoire Botanique National Alpin de Gap-Charance - ISBN 2-9511864-1-X.

Enllaços externs[modifica]