Temporada 2002-2003 del FC Barcelona

De la Viquipèdia, l'enciclopèdia lliure
Infotaula temporada club esportiuFC Barcelona
Temporada 2002-2003
Esportfutbol Modifica el valor a Wikidata
EquipFC Barcelona Modifica el valor a Wikidata
Períodetemporada 2002-2003 Modifica el valor a Wikidata
Organigrama
President Joan Gaspart
Enric Reyna
Entrenador Louis van Gaal
J.A. de la Cruz
Radomir Antić
EstadiCamp Nou
Competició
LligaSisè
Copa32ens de final
Lliga de CampionsQuarts de final
Local
Visitant
Tercer equipament

Les dades més destacades de la temporada 2002-2003 del Futbol Club Barcelona són les següents:

2003[modifica]

Juny[modifica]

Maig[modifica]

  • 18 maig - Títol El Barça d'handbol de Valero Rivera aconsegueix la Lliga ASOBAL en vèncer a domicili al BM Ciudad Real (28-30) en el partit decisiu. -- 34a. jornada de Lliga. Derrota del Barça al Camp Nou davant el Mallorca (1-2). Gol blaugrana de Kluivert i frustració de l'afició en un partit que aplega 49.500 espectadors a les grades. El FCB és vuitè a 25 punts del líder Reial Societat

Abril[modifica]

  • 22 abril - Copa d'Europa. Quarts de final. Tornada. El Barça cau eliminat per la Juventus de Torí, que guanya al Camp Nou (1-2). Xavi iguala el gol inicial de Nedved, però Zalayeta a la pròrroga classifica els bianconeri, que pateixen l'expulsió de Davids. El FCB completarà la seva quarta temporada seguida sense cap títol oficial.

Març[modifica]

  • 31 març - El president Enric Reyna i el director general Pérez Farguell viatjen a Madrid per tractar amb Angel María Villar el tema del tancament pendent el Camp Nou. La Federació Espanyola considera que un recurs de reposició del FCB no paralitza la clausura del Camp Nou en els propers partits i que per tant cal complir la sanció.

Febrer[modifica]

  • 7 febrer - Joan Gaspart i Solves convoca una roda de premsa i anuncia la seva dimissió a partir de l'1 de març i la convocatòria de noves eleccions a la presidència del club
  • 6 febrer - El Secretari General de l'Esport de la Generalitat de Catalunya, Josep Maldonado, convoca en una reunió secreta a Joan Gaspart, Ramon Fusté i Lluís Bassat. Els quatre reunits pacten la sortida de Joan Gaspart de la presidència a canvi de retirar la moció de censura contra el president del Barça. La Comissió Estatutària del club refusa la tramitació de la moció de censura per 6 vots a 5.
  • 4 febrer - El vicepresident sisè Salvador Alemany presenta la seva dimissió.
  • 2 febrer - El tècnic serbi Radomir Antić és presentat com a nou entrenador del primer equip fins a final de temporada
  • 1 febrer - 20a. Jornada de Lliga: Desfeta blaugrana al Vicente Calderón enfront l'Atlètic de Madrid (3-0). Jesús Antonio de la Cruz s'asseu a la banqueta, Fabio Rochemback és expulsat i el FCB queda a tres punts de la zona de descens. La crisi de l'equip i del club arriba a un dels seus punts més àlgids.

Plantilla[modifica]

4-1-3-2
Alineació tipus del FC Barcelona la temporada 2002-03.[nota 1]

Jugadors del filial:

Resultats[modifica]

Notes[modifica]

  1. Usant els 11 jugadors amb més minuts disputats de la temporada. Dades de transfermarkt.