The Young Pope

De la Viquipèdia, l'enciclopèdia lliure
Infotaula de sèrie de televisióThe Young Pope
Modifica el valor a Wikidata
Gèneresèrie de televisió de drama Modifica el valor a Wikidata
CreadorPaolo Sorrentino Modifica el valor a Wikidata
DirectorPaolo Sorrentino Modifica el valor a Wikidata
ProductorLorenzo Mieli Modifica el valor a Wikidata
CompositorLele Marchitelli Modifica el valor a Wikidata
Actors
Companyia productoraMediapro, Sky Italia i Canal+ Modifica el valor a Wikidata
PaísItàlia, Estats Units d'Amèrica, Regne Unit, França i Espanya Modifica el valor a Wikidata
Llengua originalanglès, italià i castellà Modifica el valor a Wikidata
Canal originalSky Atlantic, HBO i Canal+ Modifica el valor a Wikidata
Primer episodi21 octubre 2016 Modifica el valor a Wikidata
Últim episodi18 novembre 2016 Modifica el valor a Wikidata
Temporades1 Modifica el valor a Wikidata
Episodis10 Modifica el valor a Wikidata
The New Pope (en) Tradueix Modifica el valor a Wikidata
Més informació
Web oficialhbo.com… Modifica el valor a Wikidata
IMDB: tt3655448 Filmaffinity: 851019 Allocine: 17464 Rottentomatoes: tv/the_young_pope Letterboxd: the-young-pope Metacritic: tv/the-young-pope TV.com: shows/the-young-pope TMDB.org: 62699 Modifica el valor a Wikidata

The Young Pope és una sèrie de televisió creada i dirigida per Paolo Sorrentino per a les cadenes de televisió Sky Atlantic, HBO i Canal+. Els protagonistes de la sèrie són Jude Law en el paper del Papa Pius XIII i Diane Keaton com a Germana Mary, la seva mà dreta.[1] És una coproducció de Wildside, Haut et Court TV i Mediapro. Aquesta sèrie no ha estat traduïda al català.[2]

El 3 de setembre de 2016 es van projectar els dos primers episodis a la 73a Mostra Internacional de Cinema de Venècia sense que participés al concurs, era la primera vegada que una producció de televisió formava part del programa de la mostra. L'estrena a televisió va ser el 21 d'octubre de 2016 a la cadena italiana Sky Atlantic.[3] Tot i que en principi només s'havia plantejat una temporada, el 20 d'octubre de 2016, el productor de Wildside Lorenzo Mieli va anunciar que la segona temporada ja estava en desenvolupament.[4] Més tard es va revelar que la producció era una minisèrie anomenada The New Pope, en la qual Jude Law reprenia el paper de Pius XIII i s'hi afegia John Malkovich com a coprotagonista. La producció d'aquesta minisèrie va començar a finals de 2018.

Argument[modifica]

Lenny Belardo, un jove cardenal, esdevé papa, el màxim representant de l'Església Catòlica, després que les maquinacions per esdevenir papa dels seus rivals fallin estrepitosament. Pren el nom de Pius XIII i comença a enfrontar-se a les tradicions i pràctiques del Vaticà. Posa la Germana Mary, una monja que l'havia cuidat en un orfenat, com a la seva consellera en cap. En Lenny porta l'Església en una direcció més conservador, mentre persegueix el desig d'enfrontar-se al seus pares, que el van abandonar quan era petit. A causa d'aquestes decisions crearà aldarulls dins i fora del Vaticà.

Repartiment[modifica]

Referències[modifica]

  1. «Diane Keaton to Star Opposite Jude Law in HBO and Sky Series The Young Pope». Variety, 28-07-2015 [Consulta: 30 juliol 2015].
  2. "The Young Pope", el papa malparit que et donarà l'hòstia consagrada, ccma.cat, 17 de gener de 2017
  3. Anderson, Ariston. «Venice Film Fest: Paolo Sorrentino's The Young Pope to Get World Premiere», 09-07-2016. [Consulta: 10 novembre 2016].
  4. Nolfi, Joey. «The Young Pope: HBO releases new trailer», 05-12-2016. [Consulta: 23 desembre 2017].