Usuari Discussió:Walden69/2006

El contingut de la pàgina no s'admet en altres llengües.
De la Viquipèdia, l'enciclopèdia lliure

Perquè poses el nom del estat en anglès? Pascual · * 23:19, 2 gen 2006 (UTC)

Nom dels Estats brasilers

Bona nit, he vist que estas creant pàgines per a cada Estat brasiler. Corregiras els que ja estan fets? Per exemple, tu anomenes els estats tal qual, sense dir "Estat de ...". Prèviament a tu (suposo) han editat altres estats, com ara Amazonas, però l'han anomenat "Estat d'Amazonas". Això es reflecteix al template d'EstatsDeBrasil, i caldria fer correccions en aquest sentit. --estemon (parlem-ne) - 1:04, 3 gen 2006 (UTC)

Una pregunta

Què vol dir "dona-medicina" o "dona medicina", és un nom acceptat pels antropòlegs, és un ionvent teu adaptat d'alguna expressió anglesa? De moment he vist dos articles què contenen esta expressió. Es tracta d'una curandera (remeiera en català normatiu)? Es podrien incloure a la categoria de Xamans?

Supose què ja t'en hauràs adonat què estic recategoritzant els articles què ara són a la Categoria 'Amerindis'. En eixe aspecte tindràs noves consultes per la meua part, però espere primer poder mirar-los tots abans d'anticipar-me.

I sisplau, per a signar copipasteja o escriu manualment la següent expressió: [[Usuari Discussió:Walden69|Walden69]] ~~~~~

Pasqual: * 09:45, 5 gen 2006 (UTC)

Categoritzacions

A què et refereixes quan dius què són activistes o intel·lectuals? Crec què hauríem d'especificar alguna professió per poder categoritzar-los adequadament. Entenc què hi ha casos com els últims testimonis d'alguna ètnia o llengua determinada què no tindrien cap professió específica, però eixos activistes i intel·lectual d'alguna manera se guanyarien la vida? Supose què si em fique a llegir els enllaços sobre les biografies podria esclarir-ho jo mateix, però segur que ho solventaràs tu abans, a més de moment la meua tasca i prioritat és recategorització.

Per cert, per eixa gent què l'únic què es diu és què foren l'última persona pertanyent a una tribu determinada com Ishi què et sembla si els categoritzem com a últims testimonis de tribus ameríndies desaparegudes', o alguna cosa semblant (i més breu)?

El què et demanaria es que repassares els articles què encara figuren a la categoria amerindis fins a la lletra J què és la què estic fent ara.

Pasqual: * 10:56, 5 gen 2006 (UTC)

Diàleg

Està molt bé què vages a la teua i que corregisques el què cregues necessari, però jo necessite conèixer la teua opinió. Per exemple què has fet amb les dones medicina? també he vist què hi ha homes medicina? de què es tracta? Bé de fet m'agradaria que em comentares el què t'he anat dient a les dues seccions anteriors.

I tinc una nova pregunta, deuríem de crear una categoria per als contador d'històries, n'he vist uns quants i no són precisament escriptors...

Pasqual: * 15:43, 6 gen 2006 (UTC)

Dones/Homes-Medicina

Ha, ha! en hora bona signador! I què en fem d'estos que has denominat homes i dones medicina? Bé encara no he mirat enlloc si existix esta expressió, però perquè esperava una resposta immediata! he he! fa l'ullet

Què vas fer amb els articles què parlaven de dones medicina?

Pasqual: * 15:54, 6 gen 2006 (UTC)

Bé, em sembla correcte, però haurem de tenir clar què és un home-medicina i per tant fer-ne un article (aixó és cosa teua), crec què tampoc hi ha cap dedicat als xamans (q per cert el singular és xaman) i poder distingir-los almenys en l'article dels homes-medicina, i com no als articles sobre 'dones-medicina' s'haurà de redirigir cap a este mateix article. Pasqual: * 16:14, 6 gen 2006 (UTC)

Societats ameríndies

Quan pugues passat per la Categoria:Societats ameríndies i me dones la teua opinió. He de confessar què no sé quina és, o si hi ha alguna diferencia entre poble, nació, tribu, grup de tribus, confederació.

Bé a mode d'esquema la categoria quedaria així:

  • Societats ameríndies (hauríem de parlar de comunitats? Es deuria especificar què són referents a ls del l'Amèrica del Nord?
    • Conferderacions de tribus ameríndies
    • Grups de tribus amerindies
    • Organitzacions ameríndies
    • Pobles amerindis
      • Tribus ameríndies
    • Reserves ameríndies

Com ho veus? Què hi sobra?

Pasqual: * 20:07, 6 gen 2006 (UTC)

NO, Algonquí no és el mateix què els pobles algonquins (encara no hi he aplegat a este últim), almenys aixó vaig entendre metres redactava l'article (el de Algonquí). Quant al aleut, és què ho fica en el mateix article, està mal redactat? es tracta d'esquimals? Pasqual: * 20:28, 6 gen 2006 (UTC)

a larticle dels caddo hi dius: confederació de grans xefes. Què són xefes? Pasqual: * 16:12, 7 gen 2006 (UTC)

Informe pericial

Ja hauràs vist què he finalitzat la primera etapa de recategorització dels amerindis, encara em queda feina perquè categories com Categoria:Escriptors amerindis i Categoria:Cabdills amerindis estan tenint molts articles, més que de costum, i al ritme què vas haure de recategoritzar-los per segons l'ètnia a la què pertanyen.

Però tot això està molt bé tot i què he de dir-te què mentres anava recategoritzant també em veia obligat a corregir algunes falten, unes més grosses què altres i unes què ja t'havien advertit altres viquipedistes. Bé, donc vaig a insistir...

He vist que fas un ús excessiu de les majúscules, el noms de pobles, ètnies i moviments polític o filosòfics van en minúscules. La gent diu què és per influència de l'anglès, jo no aniria tant lluny, pense què és per lògica i per respecte què és la funció implícita de l'ús de la majúscula, però en català no hi ha tradició en eixos casos.

He estat corregint noms de tribus què has catalanitzat, supose què d'una manera arbitrària i què no té cap raó de ser, almenys què em pugues donar exemples de publicacions i algun enllaç, per la qual cosa em callaria sense anar més lluny, preferiblement què siguen publicacions i enllaços d'entitats serioses (Generalitat de Catalñunya, Universitat de Barcelona, ...) Estos són els error què he corregit:

  • peyote --> peiot
  • xeyenne --> xeienne
  • xinuc --> chinook
  • xoixoni --> xoixon

El enllaços en llengua estrangera se solen indicar amb la plantilla al davant, per exemple:

  • (anglès) [Enllaç fals, i amb un punt al final (és una frase).

Hi ha més coses, però ja m'he estés prou, no vull parèixer el teu tutor fa l'ullet

Tot i què t'he de donar l'enhorabona per l'eccelent treball què estàs realitzant! El què vull és donar-li als teu articles la qualitat què mereixen i què sigues capaç de per ho tu mateix.

Pasqual: * 22:52, 8 gen 2006 (UTC)

afegisc:

  • xoctaw --> choctaw (potser que en català donara *xòctau o *txòctau, però no ens aventurem ja ho diran els què s'encarreguen de normalitzar estos mot).

Per cert he vist que a Hoka-sioux hi ha una tribu què has anomenat biloxi, volia avançar-te i corregir-la però no he trobat en el document anglès forma similar, així què abans de seguir endavant deuries de deixar-li la forma original ja què el què per a tu és una 'x' potser què en per a un filòleg siga una 'tx', ja t'ho he (i t'ho han) dit abans no vullegues anticipar-te als que s'encarreguen d'eixes coses.

Pasqual: * 22:18, 9 gen 2006 (UTC)

Biloxi

La firma si què t'ha eixit, i gràcies per contestar, he he! Ara què ho dius me sona i tot el nom, no sé de què, dels últims huracans o alguna cosa per l'estil... fa l'ullet Pasqual: * 22:57, 9 gen 2006 (UTC)

He, he, aixó era, del Katrina...

en:Biloxi: Biloxi and the surrounding Gulf Coast region was considered a leading gambling center in the Southern United States until many casinos were damaged or destroyed by Hurricane Katrina on August 29, 2005.

I jo què pensava què els indígenes no tenies eixos problemes. Bé, realment ho vaig llegir en algun diari, deien què els indis no habitaven zones on ocorrien els huracans, tornado , etc. Pasqual: * 23:03, 9 gen 2006 (UTC)

Perdó per la falera

Hola!

Ho sento, que veig que he començat a potinejar un article quan encara l'estaves fent. No era pas la meva intenció trepitjar-te. És simplement que ja coneixia Umatilla (en aquest cas, el riu) i m'ha fet gràcia i m'he posat a editar de pet. Perdó de nou si t'ha molestat. Bona nit (o bon profit)! --Jahecaigut (parlem-ne) 20:25, 10 gen 2006 (UTC)

(a. k. a.)

He vist què a totes les llistes de llengües i pobles sols afegir darrere del nom en negreta una serie de noms alternatius precedits de les lletres a. k. a., podries dir-me a què correspon eixa nomenclatura, és què no em al cap què pot ser, realment sí, jo diria què és anglès: also known as, pero preferisc que m'ho digues tu, i digues-m'ho, no vages ara corregint-ho a soletes què ja ens coneixem! somriure

Per cert si és així jo simplement ficaria també

Pasqual · * 19:38, 11 gen 2006 (UTC)

Hola! Acabo d'escriure aquest article i en part tracta dels amerindis i m'agradaria que (si pots) te'l miressis no fos cas que hi hagués escrit alguna barrabassada. O que hi posis alguna altra referència, categoria, etc si s'escau. Mercès.--~~~~

Reorganització de les categories de societats ameríndies

Sisplau llig el què dic a Categoria Discussió:Societats ameríndies i em conteste allí mateix, gràcies... Pasqual · * 19:45, 18 gen 2006 (UTC)

Quina és la classificació què et sembla bé? La que propose ara, o la què ja havia fet al principi?, pel què dius després supose que és la d'ara, tindré en compte el que em dius de les organitzacions. Pasqual · * 21:49, 18 gen 2006 (UTC)

Quan pugues passa't per Categoria Discussió:Tribus ameríndies i em dones la teua opinió. Pasqual · * 21:09, 25 gen 2006 (UTC)

Doncs que et sembla la següent categorització:

Veig que a l'article Amerindi nord-americà també hi ha els següents grups:

  • Nord-oest
  • Altiplà
  • Subàrtic

Hauré d'afegir-los també, oi?

Pasqual · * 00:46, 28 gen 2006 (UTC)

Acabe d'aplegar... veig que has sigut víctima d'un vàndal, no t'apures, no pot durar molt i estic segur que no té res en contra, s'estaria divertint! Pasqual · * 21:14, 12 feb 2006 (UTC)

Hola Walden, jo també he estat víctima d'aquest vàndal. Tens sort que només t'ha posat el Fuck you, a mi m'ha insultat a base de bé. Però com que és un vàndal molt finolis ho ha fet en francès. Ha estat atacant bastantes pàgines personals d'altres usuaris. Li ha donat feina al company Vriallop.

Ja es cansarà. Et saluda,

--Espercius

Oblida'l, OK?. Pasqual · * 21:28, 12 feb 2006 (UTC)

Categories i servidors

De les categories me'n he estat descuidant una mica per a desemboirar-me'n... Vaig acabar amb algun quadre psiquiàtric conegut fins a les hores entre els taxònoms fa l'ullet

La veritat és que no em senc suficientment segur per a dur a termini eixa tasca, m'agobie de pensar que faré si en l'article no em diu clarment d'on eren o si resulta que estaven en un lloc i se'n van anar a una reserva d'una altra zona... Són coses que em passen abans d'encetar una faena, després no em costa tant, crec que s'anomena indesició! Bé, ara en serio, m'hi ficaré aviat i per descomptat que espere que t'en fages càrrec tu també, he he he!

Els servidors han estat una mica saturats, passa de tant en tant, no hi ha res afer, amb la quantitat que dòlars que trauen de quan es fiquen a demanar diners i la que ens toca aguantar, bé, pitjor seria pagar-ho nosaltres... Pasqual · * 22:53, 13 feb 2006 (UTC)

Dels pobles indígenes de Mèxic

Hola! Veig que has començat a escriure articles sobre els pobles indígenes de Mèxic. Ja havia començat jo a fer-ne alguns articles, però dues persones acabarem més ràpid la feina. A més, has fet una extaordinària feina amb els grups indígenes nord-americans. Felicitacions. Algunes observacions específiques sobre els pobles indígenes mexicans:

  • no existeix el concepte de "tribu mexicana"; de fet anomenar "tribu" a un grup indígena de Mèxic hi és pejoratiu, encara que només hi visquin 200 persones de l'ètnia i molt menys parlants. Per als historiadors mexicans, el terme "tribu" sovint s'utilitzava per referir-se als pobles nòmada-caçadors de la antiguitat, en contraposició als pobles sedentaris que desenvoluparien ciutats-estats i civilitzacions a aquesta regió. No obstant, avui dia, tots els grups indígenes (siguin grups de 50 persones o 1 milió de persones, i fins i tot els desplaçats i refugiats que han arribat de Centreamèrica i dels Estats Units), són considerats "pobles indígenes nacionals" segons la constitució mexicana, i formen part de la composició "pluricultural" de la nació. (Et recomano que llegeixis els articles de pobles indígenes de Mèxic i llengües de Mèxic).
  • Quan escriguis un nou article sobre un nou poble indígena mexicà, fes els enllaços necessaris des de la pàgina de pobles indígenes de Mèxic.
  • Les seccions de demografia que has escrit són interessants, en termes històrics, però no són actuals (sovint l'últim cens que esmentes és de 1970). Si vols aconseguir informació actual sobre l'estatus dels pobles i llurs llengües (i la informació del darrer cens del 2000 a més de les monografies actuals), visita les següents pàgines: Comissió Nacional pel Desenvolupament dels Pobles Indígenes i Institut Nacional d'Estadística, ambdues en castellà.

Salut! --Alonso 17:23, 24 feb 2006 (UTC)

A l'article Amerindi nord-americà vas escriure:

Hi ha una gran diferència entre la zona occidental (de parla na-dené) de la zona occidental (de parla algonquina, com els cree i chippewa).

Consultants els mapes ho he deixat en:

Hi ha una gran diferència entre la zona occidental (de parla na-dené) de la zona oriental (de parla algonquina, com els cree i chippewa).

Si no hi ha res estrany i il·lògic supose que ho hauré fet bé...

D'altra banda t'anuncie que estic preparant-me per a la segona recategorització de les tribus ameríndies, he deixat un quadre a Categoria Discussió:Tribus ameríndies per que me servisquen d'orientació i per si algú més s'hi veu amb força per ajudar-me, sisplau quan pugues diques-me que n'opines. Pasqual · * 22:40, 25 feb 2006 (UTC)

Occitània

Fa temps que participes a la Viquipèdia, per tant estic segur que en coneixes la normativa del llibre d'estil. Si us plau, segueix el llibre d'estil de categorització i categoritza els articles que estàs fent sobre el sud de França en les seves respectives regions franceses. És cansat que cada cert temps s'hagi d'anar buidant la categoria d'Occitània per categoritzar els articles al lloc on els correspon. Llull · (vostè dirà) 14:11, 1 mar 2006 (UTC)

Aló. Veo que has escrito un artículo sobre la reserva india de los Fond du Lac de Minnesota... molto bene, pos pue ser que vendrá un problema menor con el nombre del artículo... Fond du Lac es el nombre de una banda de los Chippewa, no es el nombre de la reserva, que se llama "Fond du Lac Indian Reservation"... más, hay una ciudá en Wisconsin que también se llama Fond du Lac (vea aquí), y que no tiene ná que ver con los Chippewa de Minnesota... TShilo12 20:03, 1 mar 2006 (UTC)

Departaments francesos

Per què reanomenes els departaments francesos afegint (departament)? Si hi ha algun problema de confusió amb els noms s'hauria de crear el corresponent article de desambiguació, si no, no té sentit.--VRiullop (parlem-ne) 19:27, 2 mar 2006 (UTC)

La Template:DepartamentsDeFrança es va copiar inicialment de la francesa i estaven tots d'entrada amb "(departament)". S'han anat traduint i modificant sobre la marxa. Alguns els entenc, p.ex. Roina pot ser el riu o el departament, però si no hi ha una pàgina de desambiguació no té sentit anomenar un article amb parèntesis. És més fàcil deixar el nom pelat, modificar la plantilla i si fa falta ja es farà la desambiguació quan sigui necessari.--VRiullop (parlem-ne) 19:49, 2 mar 2006 (UTC)

Províncies d'Itàlia

Hola :-) Estàs fent una bona feinada !! Només un comentari. No sé si has vist, que hi ha una categoria més específica per les provínces italianes; Categoria:Províncies d'Itàlia. A reveure ! --Joanjoc (discussió) 20:29, 7 mar 2006 (UTC)

Roine/Roina

Hola, sóc en Manel i com tu he estat treballant últimament en els articles sobre els departaments francesos. És per això que et volia comentar una cosa: he vist que has creat dos articles (Roine (departament) i les Boques del Roine) on has escrit Roine amb 'a' final. He buscat a l'Enciclopèdia Catalana i Roine s'escriu amb 'e', no pas amb 'a'. També hi ha d'altres articles a la Viquipèdia on surt Roine escrit amb 'e', com ara Roine-Alps.Per això crec que s'haurien de canviar els noms dels articles. Salut! --Manu bcn 17:50, 15 mar 2006 (UTC)

Sobre pobles indígenes

Hola, veig que continues fent articles sobre pobles indígenes de Mèxic. Però, no crec que sigui correcte escriure, en cadascun dels articles, una seccció de demografia massa massa llarga, i amb dades massa massa antigues (com ara el nombre de parlants que hi havia el 1970, l'última dada que tens, o una combinació de dates, com ho has fet a l'article del nàhuatl). Si vols informació oficial i recent, com t'ho havia dit abans, et recomano que llegeixis la pàgina www.cdi.gob.mx. La secció d'informació conté monografies de tots els pobles indígenes de Mèxic, fotografies, arxius d'àudio, i específicament, si el que vols és el nombre d'indígnes i el percentage d'aquests que encara parla la seva llengua el 2000, llegeix aquesta pàgina: [1]. I, en comptes d'esmentar el nombre de parlants històrics, com ho has fet a l'article del nàhuatl, et recomano que llegeixis la pàgina oficial del INEGI on trobaràs el nombre de parlants de cada estat el 2000, i fins i tot de cada municipi, així, en comptes d'especificar diferents anys per cadascun dels dialectes, l'article tindria uniformitat i precisió,í i amb la millor font que un article enciclopèdic pot tenir: el mateix institut que s'encarrega de fer els censos.

Per altra banda, en escriure els articles, fes els enllaços de totes les dates (dies, mesos i anys). --Alonso 15:48, 17 mar 2006 (UTC)

Virginia

Hola Walden.

"Segons el cens dels EUA del 2000, a l'estat hi havia 54.311 amerindis nordamericans (0,6 %). Per tribus, les principals són els cherokee (14.250), blackfoot (1.550), iroquesos (1.215), sioux (1.119), lumbee (932), apatxe (708), chickahominy (928), pamunkey (294), rappahannock (210), i powhatan (158)."

Com resident de Virginia (i a mes, com membre del tribu blackfoot; el meu avi era policia tribal), tot aixo no em sembla gens interessant. Em sembla que no comunica els fets demografics essencials de l'estat-- i es que el 70% dels virginians son blancs, i 20% son negres, hi ha alguns asiatics i "hispanics," i molt pocs amerindis.

Fas la mateixa cosa amb tots els altres estats. Es una mica ... estrany, amic meu. Blondlieut 15:11, 18 mar 2006 (UTC)

[...]

Gracies per la teva explicacio, Walden. No dubto que les xifres son completament correctes-- aixo no es la meva mania. El meu problema es que falten de contexte, i no diuen molt de la Virginia com a regio. Hi ha prop de 7 millions de persones aqui (fins i tot mes gran que Catalunya); el fet de que ja viuen 1.550 blackfoot (qui son de Montana i Alberta, a Canada) es un proces natural de immigracio interior. Pero hi ha molt mes immigrants de Guatemala i Bangladesh (etc., etc.)-- i potser els paisos catalan-- a Virginia. Pero aixo, dic jo que no comunica gens, i presenta una demografia deformada de l'estat. Blondlieut 18:17, 18 mar 2006 (UTC)

Banderes

Bones, m'he adonat que moltes (potser totes?) de les imatges de banderes de nacions indies americanes porten una categoria en angles ("Native American Flags" o semblant). Suposo que deu ser pq s'han tret de la wiki en angles, pero caldria traduir-ho al catala. Xevi 16:33, 19 mar 2006 (UTC)

Quant als pobles indígenes i altres coses

Agrairia que em responguessis els altres comentaris que t'he escrit sobre els pobles indígenes, si vols continuar fent-ne articles o modificant els articles que ja he fet. A més, insisteixo una altra vegada, si et plau, fes els enllaços de les dates que escrius, i amb el format de la nostra viquipèdia, per exemple: 15 de setembre, 1810, i no pas 15 setembre del 1810, i és clar, fes els enllaços encara que la data només sigui l'any (p.e. 1810) o el mes i l'any (el novembre de 1810). Per altra banda, em sembla bé que facis nous enllaços cap a pàgines que encara no s'han creat, sempre que la pàgina proposada sigui lògica; però, també, si et plau, fes els enllaços a les pàgines que ja existeixen. Per exemple, fas enllaços cap a articles de ciutats mexicanes que encara no s'han escrit, però, no fas els enllaços cap a a les ciutats mexicanes de les quals ja existeix un article. --Alonso 01:56, 28 mar 2006 (UTC)

Crec que la nostra seria una millor enciclopèdia, i els nostres articles tindrien més qualitat, si aprenguéssim a comunicar-nos per treballar units. Mai no respons als comentaris que els altres usuaris et fan? --Alonso 22:04, 30 mar 2006 (UTC)

Categories

Hola :-) Et recordo, que segons el Viquipèdia:Llibre d'estil de categorització no es poden crear noves categories fins que s'hi puguin encabir almenys cinc articles. Com veuràs he recategoritzat en categories més genèriques algun article dels que vas categoritzar que no complien aquesta condició :-) --Joanjoc (discussió) 19:34, 29 mar 2006 (UTC)

Departaments colombians

Veig que estàs creant els departaments colombians... Una cosa: seria millor anomenar-los "Departament de..." millor que "XXXXX (departament)", igual com fem amb totes les altres divisions administratives. A part d'això, si et mires a l'entrada Bolívar veuràs que ja hi havia una entrada pendent per a aquest departament colombià, Departament de Bolívar, juntament amb Estat de Bolívar (a Veneçuela) i Província de Bolívar a l'Equador. T'agrairia que ho tinguessis en compte, i si pots fer els reanomenaments corresponents. –Enric, 15:58, 30 març 2006

Banderes

Perdona que insisteixi, pero t'has llegit el comentari que et vaig fer sobre la categoria "Native American Flags" ? A part, acabo d'esborrar aquesta categoria pq l'unic que hi havia era una categoritzacio circular (es a dir, havies fet que fos subcategoria d'ella mateixa). De totes maneres, la categoria continua "existint" pq hi ha imatges que hi fan referencia. El que no pot ser es que tinguem categories en angles, quan carregues imatges caldria que ho traduissis. Xevi 16:49, 2 abr 2006 (UTC)

Articles de cabdills amerindis

Hau!

Sóc en Pasqual, el que vaig a dir-te ara és una mica descarat però tot depén de com te l'agarres...

Resulta que he estat recategoritzant els cabdills amerindis i he anat creant una categoria per cad tribu, però en alguns casos les categories no reunien els nombre suficient d'articles com per a poder mantenir-les (segons les normes de categorització han de ser un mini de cinc articles per categoria, crec que en Joanjoc et va dir alguna cosa sobre aquest tema darrerament).

El cas és que hi ha algunes categories que els falten un o dos articles per a complir els requisits i el que volia demanar-te és si en podries crear els articles necessaris (ja que ets tot un expert en eixe tema i ets insuperable com a creador d'articles, crec que ets un dels usuaris més actius dels darrers mesos) per a que no desapareguen les categories.

A continuació et deixe una llista de categories ordenades pel nombre d'articles que necessiten (1,2 o 3)

categories que necessiten 1 article

categories que necessiten 2 articles

categories que necessiten 3 articles

ottawes (3)

total articles a crear

Aixó serien 21 articles.

Bé ja em diràs que et sembla. Jo crec que després d'haver creat uns 2400 articles en sis mesos no et suposaran tan gran feina. Pasqual · bústia * 10:50, 5 abr 2006 (UTC)

Gràcies, bé jo també m'hi posaré, damunt que és culpa meua... faltaria més! fa l'ullet Pasqual · bústia * 12:17, 5 abr 2006 (UTC)
Per cert, vaig consultar am l'Enric allò dels plurals dels etnònims i pel que m'ha dit no hi ha cap problema en posar-los en plural, sempre que tingues en compte que l'enllaç ha d'estar en singular (v.g.: [[mohawk]]s amb la 's' fora de l'enllaç, [[seminola|seminoles]] quan canvia la terminació, el primer element és l'enllaç cap a l'article i el segon que es visualitzarà al text. Pasqual · bústia * 12:24, 5 abr 2006 (UTC)

Are you sure Luzel was still alive in 1983? 87.90.203.65 04:35, 14 abr 2006 (UTC)

Canarias

Saludos.

Antes que nada felicitarte por la labor que estás haciendo en algunos de los artículos sobre Canarias, así como por haber subido varias de las banderas Canarias a comons. Sólo comentarte que la bandera de taknara no es apoyada ni por Azarug, ni por el MLNC ni por ninguna otra organización del independentismo o el nacionalismo canario. Ese diseño fue sacado por tres locos que se hacen denominar Awanyak N Taknara y que defienden una unión de Canarias con Tarfaya, y que sacaron dicha bandera por resentimiento personal contra Cubillo. Más allá de esas tres personas esa bandera no es asumida por nadie. No estoy registrado en la wikipedia catalana. En la wikipedia en español mi nombre de usuario es DailosTamanca.

--85.54.232.222 22:52, 16 abr 2006 (UTC)

Cateogries de persones

Si us plau, no categoritzis la gent segons un nom de territori. Categoritza'ls de manera que puguin ser trobats al Portal:Biografies. Deixa també, si us plau, d'afegir articles a la Cateogria:Occitània com ja t'havia demanat anteriorment sense rebre resposta. Després l'han d'anar buidant altres usuaris. Llull · (vostè dirà) 14:00, 22 abr 2006 (UTC)

Commons

Ho sento, però no veig que hi puc fer. No sóc usuari de commons i desconec el tema.--VRiullop (parlem-ne) 18:53, 13 mai 2006 (UTC)

Hola Walden. Vaig decidir blocar el teu compte d'usuari després d'haver analitzat l'historial de contribucions que s'han fet des dels comptes Gabri i Gabrico, que acostuma a fer no sols violació de drets d'autor, sinò també d'apropiar-se'n l'autoria. En aquestes contribucions vaig vore unes quantes banderes que s'hi havia carregat des d'aquestos comptes (per exemple, Fitxer:Bandera Alicante.gif), que es troben en la pàgina web de Flags of the World, i havia signat com a autor afegint-hi el teu compte d'usuari. El primer que he sospitat és que el teu compte d'usuari també estava relacionada amb els altres dos comptes. No obstant això, amb independència de si la meua sospita estava malament encaminada o no, aquestes banderes que són a FOTW són sota copyright, i en cap moment s'especifica que l'hages fet tu expressament per al lloc. Evidentment, per a aquest últim cas, és exagerat i desmesurat un blocament de compte sense un missatge demanant aclariments. Però és que, l'historial de vandalisme dels altres dos comptes és prou greu, i no sols no em va respondre a cap dels missatges d'avís, sinó que va continuar amb el vandalisme.
Ara, acabe de comprovar que no tens relació amb els altres dos comptes d'usuari, amb una mirada més detallada de l'historial d'altres imatges carregades pel teu compte d'usuari i que, posteriorment, va ser modificat per Gabri (per exemple, amb la bandera de Gipuzkoa. Resulta que aquest vàndal va utilitzar la teua signatura per a altres imatges sense afegir-hi cap més explicació. Resulta doncs, que és un malentés.
No obstant això, la imatge carregada per tu mateix, i que afirmes n'ets l'autor, també es troba a FOTW, on són sota copyright. Ara mateix desblocaré el teu compte, però m'agradaria que fores més detallat amb l'origen de la imatge. Perdona'm el neguit. --Joanot Martorell 20:00, 13 mai 2006 (UTC)
Sí que t'havia desblocat, però es veu que no ho he fet ben bé. Ho sent. Ara espere que sí tingues el compte alliberat de debó. --Joanot Martorell 18:28, 14 mai 2006 (UTC)
Caram... I ara?. --Joanot Martorell 16:04, 15 mai 2006 (UTC)

Raça

Company,

He vist que en Llull ha canviat d'ètnia a raça. No hi estic gens d'acord. Tu què en penses, ja que estàs creant aquests articles?

Vilallonga 16:27, 21 mai 2006 (UTC)

Tlingit & Haida Central Council

Estant votant per eliminar l'article Tlingit & Haida Central Council. –Pasqual · bústia 19:19, 24 mai 2006 (UTC)

Mapudungun

Hola. Por favor discúlpame por escribirte en otro idioma, no hablo catalán y he visto que tú sí castellano. He encontrado varios puntos en el artículo de mapudungun que me gustaría corregir, pero al no saber catalán, me veo obligado a pedirle a otro que se tome la molestia de hacer los arreglos.

Dice:

  • És força relacionada amb el quítxua. es ambiguo, porque en realidad está influida por el quechua y contiene muchos préstamos, pero el quechua no ha recibido nada del mapudungun y no tienen parentesco conocido. Si sirven de algo los ejemplos:
minka->mingka, ambos pasados al castellano paralelamente como minka y minga.
miski (dulce)->mishki (miel).
pataka (100), waranqa (1000)->pataka, warangka, etc, etc.
  • Falta la teoría más aceptada de su filiación a falta de pruebas a favor de las otras, que la clasifica en la familia "araucana". El SIL lo dice también y en el artículo aparece como una de las fuentes.
  • També adoptaren del castellà l’article definit fey, chi o chi (el, la, els, les), els personals mi (tu), mu (vostè) i mün (vostès),... Es discutible que haya adoptado los artículos de tercera persona por su contacto con el castellano y es falso que haya adoptado los pronombres personales, ¿con qué conjugaban antes entonces?. Además hay una confusión, porque -mi, -mu y -mün son terminaciones verbales para conjugar la segunda persona en singular, dual y plural respectivamente. Los pronombres son eymi (tú), eymu(ustedes/vosotros dos) y eymün (ustedes/vosotros [más de dos]) y no hay ni asomo de "ustedes".

Por favor, revísalos cuando puedas. Saludos de --200.2.119.115 05:10, 31 mai 2006 (UTC) (puedes responderme en mi página en castellano es:Usuario Discusión:Lin linao)

No ens deixis

Hola Walden, he vist que has tingut problemes amb commons. Jo també vaig tenir problemes un cop i em van bloquejar el compte. Si tens molts problemes amb ells carrega les imatges a la wiki catalana. Com veig que les imatges són creades per tú, poses l'etiqueta de treball propi {{DP-Propi}} i espero que no tinguis cap problema. Però no ens deixis. Fas una feina collonuda, que no és valorada excepte per un mateix, suposo que és normal en tots els treballs altruises. He vist a les estadistiques que t'has convertit en el segon enciclopedista de la wiki per la gran feina que has fet. Si et val la meva opinió, no ens deixis. Passa del commons si no són capaços de creure que el treball es propi i carrega-ho a la wiki catalana. Molta sort i endavant.--Felato 16:40, 4 jun 2006 (UTC)

Perdona, he estat fora un temps i, quan no, estava enfeinat en el projecte de Viquinotícies. He fet una petita ullada al teu problema, i he arribat a la conclussió que el problema radica en què al lloc web de FOTW especifiques una llicència d'ús diferent i a Commons una altra. És a dir, mentres que a FOTW hi posen que els gràfics són sota copyright, és a dir, drets d'autor exclussius, a Commons no es permetrà alçar eixos gràfics, encara que els poses sota llicència lliure. Què fem?. Si trobes una solució o necessites ajuda ací em tens pel que siga, per a parlar amb els admins de Commons. Al meu judici, el millor que podries fer és que a FOTW s'especifique la mateixa llicència d'ús que faces servir per a Commons, o bé, dir que són sota copyright però que permets "qualsevol ús" del gràfic (és a dir, amb la plantilla {{Copyrighted free use}}), deixant molt clar que ets l'autor del gràfic en anglés.
Si el que fas és dissenyar-te tu mateix les banderes "guiant-te" pel gràfic que hi ha a FOTW, el que no pots dir és que les has fet "copiant" de FOTW, ja que és un "treball derivat" d'una obra amb drets d'autor exclussius, i això tampoc no n'és permés. El que has de fer és dir que l'has fet tu seguint allò establert a tal Llei, Decret, etc... del lloc en qüestió, una informació que normalment el pots trobar a FOTW. Si el que fas és utilitzar les imatges de l'usuari Jolle, o de qualsevol altre autor, has d'indicar el lloc on aquest usuari declara explícitament que ho lliura sota una llicència lliure o, almenys, que en permet "qualsevol ús". Si necessites ajuda o guia per a escriure'ls i demanar-los-en, a la Viquipèdia hi ha uns quants models.
Em sembla que el brètol eixe de "gabri-co" t'ha perjudicat massa amb la seua manera de procedir. Intercedirè per tu amb els admins que t'hagen tractat. Em podries dir quins són?. --Joanot Martorell 09:42, 5 jun 2006 (UTC)
Després de quatre dies supose que és que realment t'ho has deixat. Què putà més gran! Estic flipat! Que vaja be! –Pasqual · bústia 17:32, 8 jun 2006 (UTC)
Personalment crec que te'n has cansat, és prou raonable vist l'alta participació que tenies, li dedicaves un temps bestial. El Commons és, com la Viquipèdia, una comunitat on hi ha unes certes regles, que pel compte que els corre han de ser molt més estrictes que ací. La violació dels drets d'autor d'una imatge és molt més fàcil de demostrar que el d'un text i per eixa raó s'ha d'anar molt més en compte. Tu podies pensar que només volien que enutjar-te quan realment eres tu el que tenies una actitud injusta cap als responsables de mantenir el Commons lliure d'imatges de dubtosa procedència. Només en que t'hagueres pres la molèstia d'incloure-hi la llicència com a part del treball d'elaboració de l'imatge segurament no hagueres tingut tants problemes.
Però jo pense que has deixat el projecte per esgotament, independentment del tracte que has rebut per part dels de Commons. Realment necessitaves eixe descans.
Espere tornar a llegir-te algun dia, encara que només siga per replicar-me.
Que vaja tot bé company, ningú podrà agrair-te tant la feina que has fet a la Viquipèdia com tu mateix ja que ningú sap qui ets. Ara pots estar ben satisfet del que has fet fins ara i oblida't del mal rotllo perquè segurament ve motivat per altres coses que no guarden relació amb el bloqueig del teu compte a Commons.
T'havies convertit en un esclau de la Viquipèdia i ara ets un home lliure, disfruta també eixa llibertat... Ai! Ja m'ha ratllat... somriure–Pasqual bústia 20:20, 11 jun 2006 (UTC)

Dichosos los ojos!

Tio, no m'ho esperava! Que alegria tornar a veure't! –Pasqual · bústia 17:44, 2 set 2006 (UTC)

Municipis belgues

Hola Walden, perdó per no avisar-te, no m'havia adonat que encara estaves fent modificacions. Estic fent canvis a causa de que s'està fent una unificació d'estils de totes les plantilles de la Viquipèdia, ho pots veure a Viquiprojecte:Unificació de plantilles. S'intenta que totes les plantilles sobre un tema concret (municipis, divisions adminsitratives, universitats, gèneres musicals, etc.) tinguen el mateix estil per a una millor coordinació i visulaització de la Viquipèdia. Ja s'ha fet en altres municipis com els valencians, els de la Catalunya nord, els alemanys, els portuguesos, els d'andorra i s'intenta extendre en altres tipus de plantilles. Si vols et deixe a tu que vages modificant la plantilla dels municipis belgues i l'adaptes, tens tota la informació a l'enllaç del viquiprojecte. --Pepetps hehehe (Podem discutir-ho) 21:13, 25 set 2006 (UTC)

Descripció de les imatges de commons

Les imatges de commons s'han de modificar a commons. A la Viquipèdia no hi són, però s'enllaça a commons per mostrar la descripció que té allà. No cal que afegeixis aquí la descripció o la llicència, perquè sinó tenim una pàgina de descripció sense fitxer carregat a la Viquipèdia, i es mostra el fitxer de commons amb dues descripcions superposades. No sé si m'explico, la qüestió és que he esborrat Fitxer:Marshall.gif sense que aixó afecti a l'imatge de commons i la seva utilització.VRiullop (parlem-ne) 17:59, 2 oct 2006 (UTC)

Araucània/Araucania/Araucanía

Hola! Veig que hi ha un cert poti-poti en el nom d'aquesta regió xilena, d'on provenen els araucans. Segons la manera tradicional catalana (i que recull la Gran Enciclopèdia Catalana), la forma d'aquest topònim hauria de ser "Araucània" (com del país dels lituans tenim Lituània). La forma espanyola Araucanía (i la catalanització gràfica Araucania), crec que caldria rebutjar-les. La qüestió no afecta només la regió xilena pròpiament dita (regió de l'Araucanía, on surt amb accent, a la castellana, però amb l'article a la catalana), sinó també el regne de l'Araucania i la Patagònia (amb el topònim catalanitzat segons la solució castellana, amb accent tònic sobre la i) i l'article dels maputxes (on surt la forma correcta Araucània), si més no, i en cada lloc el topònim està escrit d'una manera diferent. T'ho dic a tu perquè veig que et dediques bastant a tots aquests temes, vejam què en penses. –Enric, 09:12, 3 oct 2006 (UTC)

Perdona

He vist que estaves editant la plantilla d'Oceania alhora amb mi. Jo no me n'havia adonat i segurament t'estava causant problemes d'edició i confictes amb la base de dades. Ho sento... somriure.--SMP (d·+) 14:33, 24 oct 2006 (CEST)

EstatsMèxic

He vist que volies posar els escuts dels estats mexicans a la Plantilla:EstatsDeMèxic. Jo no t'ho recomano perquè commons no té tots els escuts (i la plantilla estaria incompleta). Dels que sí hi són, la meitat no tenen cap informació de copyright i problablement seran esborrats. Si no t'hi oposes, revertiré els canvis a aquesta plantilla. --Alonso 18:53, 27 oct 2006 (CEST)

Plantillas

Hola, sóc jo una altra vegada. He vist que has creat noves plantilles de divisions administratives o municipals. En especial, he vist que has creat la Plantilla:Infobox Provincia Argentina malgrat que ja existia una altra (Plantilla:Província Argentina). Encara que em sembla inedequat que la meitat de les províncies facin us d'una plantilla i l'altra meitat d'una altra, el que hauríem de fer és estandarditzar totes les plantilles, segons el que ha estat acordat al Viquiprojecte:Unificació de plantilles, i en especial fer ús de la Plantilla:Infotaula de divisió territorial administrativa; és a dir, hauríem de fer una plantilla nova per a les províncies argentines basada en aquesta infotaula. Per altra banda, també has creat una plantilla per als municipis finlandesos; potser hauria estat millor seguir el model estandarditzat de les infotaules i així evitar una doble feina quan aquest sigui reemplaçat. Què penses d'aquest viquiprojecte? Si tens algun dubte sobre com s'utilitzen aquestes plantilles, o si hi ha coses que t'agradaria canviar, et convido a que ens facis saber la teva opinó a la pàgina de discussió del viquiprojecte. --Alonso 21:26, 28 oct 2006 (CEST)

Banderes de Croàcia

He canviat algunes coses de les banderes de Croàcia que has carregat. Primer, l'enllaç a la viqui neerlandesa no anava perquè estava mal posat. Segon, si la llicència original és Publiek Domein no està bé canviar-la a GFDL. Per últim, el format gif no està recomanat si no és per imatges amb animació. --VRiullop (parlem-ne) 17:34, 30 nov 2006 (CET)

Chippewa

Hola, lo siento pero no hablo Catala. No puedo hablar o escribir buen Espanol tambien--solo un poco. Fui a encontrar picturas de los Chippewas en viquipedias otro que ingles y encontri Maude Kegg, Roger Jourdain, y Hole-in-the-Day en Catala! No tenemos esos en ingles! Si puede usted escribir en ingles, por favor translatarlos. Si usted no puede (o no quiere), buen trabajo en la viquipedia Catalana!!!!!!!! 146.151.115.214 01:36, 1 des 2006 (CET)


Manca d'informació amb el fitxer Fitxer:MBK.jpg

العربية | Català | Dansk | Deutsch | English | Español | Français | Magyar | 日本語 | 한국어 | Nederlands | Norsk (bokmål) | Polski | Русский | Slovenčina | Slovenščina | Suomi | Türkçe | 简体中文 | modifica

Warning sign
Aquest fitxer podria acabar suprimit.

Gràcies per carregar la imatge Fitxer:MBK.jpg. Ens hem adonat que, ara com ara, la pàgina de descripció d'aquest fitxer no especifica qui n'ha creat els continguts, per tant l'estat de drets d'autor no és clar. Si heu creat la imatge vós mateix, aleshores cal que expliqueu perquè es pot fer servir a la Viquipèdia (vegeu l'enllaç d'etiquetes de drets d'autor més avall). En cas contrari heu d'especificar on l'heu trobat, en la majoria dels casos amb un enllaç cap a la web d'on l'heu agafada i les condicions d'ús del contingut d'eixa web.

Si la imatge no té un senyal de dret d'autor també hauríeu d'afegir-lo. Si l'heu creat vós aleshores podeu fer servir {{GFDL}} per posar-la sota els termes de la GFDL o bé {{PD}} per a deixar-la en domini públic, indicant tot seguit que en sou l'autor material. Podeu llegir la llista completa de plantilles que es poden utilitzar.

Adoneu-vos que qualsevol imatge sense indicació de l'origen o sense senyal de llicència d'ús serà esborrada una setmana després de l'avís, segons els criteris per a la supressió ràpida. Si heu carregat altres imatges, si us plau, comproveu que hi heu especificat també el seu origen i el senyal de drets d'autor. Podeu trobar tots els fitxers que heu carregat fent servir l'eina de la Galeria. Gràcies. --VRiullop (parlem-ne) 22:09, 7 des 2006 (CET)

Encara que siguin els logos antics, està bé posar la web del partit com origen. Sempre es podria comprovar amb algun registre històric d'internet, o bé algú que en tingui interés ho pot actualizat amb el logo actual. A més, així queda constància de qui són els drets d'autor. --VRiullop (parlem-ne) 16:58, 8 des 2006 (CET)

Caucas

L'article sobre el Caucas ja existia. El que passa és que no pot portar accent. --

Plantilla URSS

Interessants els canvis que as fet a la plantilla de la URSS, però trobo que caldria incloure també la bandera de la unió Soviètica = --Baggio (missatges) 19:42, 11 des 2006 (CET)

Normativa de destrucció

Literalment:

Un administrador comprovarà que realment s'acompleixi alguna d'aquestes situacions abans de procedir a la destrucció. En cas contrari es canviarà la plantilla per una de votacions d'eliminació.

Ets administrador, tu? 81.36.166.21 20:13, 11 des 2006 (CET)

Segons la política d'esborrar pàgines un anònim també ho pot proposar. El motiu està explicat segons una altra política: "el punt 3 de VP:NO prohibeix taxativament fer articles/galeries d'imatges". Ara bé, aquest cas no és un dels previstos per la destrucció ràpida. El text literal no és el de més amunt. --VRiullop (parlem-ne) 20:46, 11 des 2006 (CET)

Cocopa

Els Cucapá i els Cocopa no son el mateix poble?

Hi ha un article per cadascun.

ca:Cucapá ca:Cocopa


Manca d'informació amb el fitxer Fitxer:Png.jpg

العربية | Català | Dansk | Deutsch | English | Español | Français | Magyar | 日本語 | 한국어 | Nederlands | Norsk (bokmål) | Polski | Русский | Slovenčina | Slovenščina | Suomi | Türkçe | 简体中文 | modifica

Warning sign
Aquest fitxer podria acabar suprimit.

Gràcies per carregar la imatge Fitxer:Png.jpg. Ens hem adonat que, ara com ara, la pàgina de descripció d'aquest fitxer no especifica qui n'ha creat els continguts, per tant l'estat de drets d'autor no és clar. Si heu creat la imatge vós mateix, aleshores cal que expliqueu perquè es pot fer servir a la Viquipèdia (vegeu l'enllaç d'etiquetes de drets d'autor més avall). En cas contrari heu d'especificar on l'heu trobat, en la majoria dels casos amb un enllaç cap a la web d'on l'heu agafada i les condicions d'ús del contingut d'eixa web.

Si la imatge no té un senyal de dret d'autor també hauríeu d'afegir-lo. Si l'heu creat vós aleshores podeu fer servir {{GFDL}} per posar-la sota els termes de la GFDL o bé {{PD}} per a deixar-la en domini públic, indicant tot seguit que en sou l'autor material. Podeu llegir la llista completa de plantilles que es poden utilitzar.

Adoneu-vos que qualsevol imatge sense indicació de l'origen o sense senyal de llicència d'ús serà esborrada una setmana després de l'avís, segons els criteris per a la supressió ràpida. Si heu carregat altres imatges, si us plau, comproveu que hi heu especificat també el seu origen i el senyal de drets d'autor. Podeu trobar tots els fitxers que heu carregat fent servir l'eina de la Galeria. Gràcies. --Xtv (que dius que què?) 04:27, 15 des 2006 (CET)

Traduccions

Estaria bé que quan tradueixis un article i no l'acabis de revisar l'hi possessis l'etiqueta d'{{inacabat}}, l'article d'Iniciativa per Occitània estava ple de faltes i d'occitanismes. Dit això, enhorabona per la feina, company.Paumorper20:25, 16 des 2006 (CET)

Categoria principal

Si us plau, mira el 5è punt del resum VP:LEC. Veig que l'incompleixes per sistema. 83.35.3.148 18:54, 17 des 2006 (CET)

Com deixa clar el punt 5è, si un article es diu "Còrsega" i la seva categoria és "Còrsega" això vol dir que en aquest article només hi pot haver aquesta categoria i que tota la resta e categories s'hauran de posar a la categoria i no a l'article. A banda, ja que ho preguntes, no compleix l'estricta polèmica de neutralitat de la Viquipèdia decidir quin territori és o no nació qüestió subjectiva de punta a punta. De fet és una violació flagrant del principi de neutralitat de la Viquipèdia. 83.35.3.148 19:06, 17 des 2006 (CET)

Imatges lliures

Mira't l'avís que surt a Fitxer:Bandera del FLB.PNG. Es va decidir carregar a commons totes les imatges lliures. Si hi ha algun motiu pel que no es pugui fer ho hauries d'explicar.--VRiullop (parlem-ne) 17:14, 18 des 2006 (CET)

mapa de Gascunya

La meva consulta és sobre aquest mapa

Bona nit. M'agradaria saber a què correspon exactament el mapa de Gascunya que vas fer. M'imagino que correspon al ducat de Gascunya en un moment donat de la història, i m'agradaria posar l'any o una explicació a l'article, ja que si no, genera una mica de confusió, perquè alguns dels llocs esmentats al text queden fora de l'àrea del mapa.

Em pots respondre a mi o directament a Discussió:Gascunya. Gràcies.--Pere prlpz 21:05, 21 des 2006 (CET)

Mira les pàgines de discussió

Recorda d'anar mirant les pàgines recents i les pàgines de discussió. Fa estona que a la pàgina de discussió de Literatura per país o llengua hi ha comentaris, però segueixes editant l'article sense dir res. 81.36.158.103 19:25, 23 des 2006 (CET)

Recordatori orfes

Recorda: Al crear un article, cal comprovar a l'enllaç de l'esquerra "El que enllaça ací" que no estàs creant una pàgina orfe. Si cap pàgina enllaça a la que has creat, cal cercar almenys un article adequat des d'on crear-hi un enllaç.

Aquest recordatori és en motiu de les teves contribucions a l'article; Avel an Tre'ch. --Joanjoc (discussió) 13:43, 27 des 2006 (CET)

Bantustan AdQ

M'he estat mirant i corregint quatre coses de l'article Bantustan i crec que el podríem proposar com a article de qualitat. Està molt bé. Què te sembla? El primer pas seria posar-lo a {{avaluació}}, no? Pau Cabot · Discussió 20:25, 29 des 2006 (CET)

Ja ho he fet. A veure què diu la gent ... Pau Cabot · Discussió 20:43, 29 des 2006 (CET)