Viquiprojecte Discussió:Coordenades geogràfiques/Arxiu 1

El contingut de la pàgina no s'admet en altres llengües.
De la Viquipèdia, l'enciclopèdia lliure

Traducció

Havia traduït el poc text en anglès del fitxer que permet visualitzar els articles de la Viquipèdia georeferenciats en el Google Earth, però em diu que .kml no és un tipus de fitxer que es pugui pujar a la Viquipèdia. A algú se li acut com el podríem vinclar des d'algun lloc de la Viquipèdia en català hostatjant-lo des del mateix projecte Wikimedia? Llull · (vostè dirà) 15:20, 3 ag 2007 (CEST)

En funció del que tinguis potser se li pot comentar a algun dels que porta el projecte alemany, ja que són els que carreguen les dades i generen el fitxer .kml
Seria interessant poder hostatjar en algun lloc un fitxer d'aquest tipus per a poder-lo anar actualitzant sovint. (He de dir que desconec si l'actualització de les dades és automàtica o no i amb quina periodicitat la fan) --Puigalder 10:19, 4 ago 2007 (CEST)
El fitxer no s'ha d'actualitzar. Rep les dades de la base de dades d'Internet, de manera que només l'has de descarregar un cop a la vida i prou. De fet, això és pràcticament l'únic text que té el fitxer i que havia traduït. Aquest és el fitxer original, descarregable des d'aquesta pàgina.
Aquest el codi del fitxer ja traduït:
<?xml version="1.0" encoding="UTF-8"?>
<kml xmlns="http://earth.google.cat/kml/2.0">
<Document>
<open>1</open>
  <name>wikilink2.kml</name>
  <Style id="khStyle542">
    <LineStyle id="khLineStyle545">
    </LineStyle>
    <PolyStyle id="khPolyStyle544">
    </PolyStyle>
    <IconStyle id="khIconStyle546">
      <Icon>
        <href>root://icons/palette-5.png</href>
        <x>192</x>
        <y>128</y>
        <w>32</w>
        <h>32</h>
      </Icon>
    </IconStyle>
    <LabelStyle id="khLabelStyle548">
    </LabelStyle>
  </Style>
 

	 <Placemark>    <name>wikipedia</name>     <LookAt>   <longitude>13.3783</longitude>  <latitude>52.5163</latitude>       <range>15000</range>       <tilt>0</tilt>       <heading>1</heading>     </LookAt>     <styleUrl>#khStyle542</styleUrl>    <Point>  <coordinates>13.3783,52.5163,0</coordinates> </Point>  </Placemark> 
 <NetworkLink id="khNetworkLink8868_copy1">
  <name>Wikipedia-World1</name>
  <open>1</open>
  <description>Només cal que us descarregueu aquest fitxer una sola vegada! Podeu canviar la llengua en ús clicant a "propietats" amb el botó dret i canviant el codi de després de :"Lang=" per en, de, es, fr, it, ja, nl, pl, pt, ru, sv, fi, no, eo, sk, da o cs segons convingui.</description>
  <Url>
    <href>http://tools.wikimedia.de/~kolossos/geoworld/marks.php?LANG=ca</href>
    <refreshInterval>1</refreshInterval>
    <viewRefreshMode>onStop</viewRefreshMode>
    <viewRefreshTime>1</viewRefreshTime>
  </Url>
</NetworkLink>

</Document> </kml>
no sé a qui m'hauria de dirigir per a què el canviés. Llull · (vostè dirà) 11:29, 4 ag 2007 (CEST)
Amb el que vaig parlar primer és amb en de:Benutzer:Stefan Kühn (el que s'encarrega de l'extracció de dades i la capa estàtica) i després amb en de:Benutzer:Kolossos (que és el programador i el que passa les dades a la base de dades). Aquest darrer és que és el que va fer el comunicat a la viquipèdia catalana. Tot i que en aquest cas no sé si hi ha traduccions a altres idiomes d'aquest fitxer. --Puigalder 11:45, 4 ag 2007 (CEST)
Bé, ho he deixat caure per alà. A veure què ens diuen si ens diuen res. Llull · (vostè dirà) 19:13, 4 ag 2007 (CEST)

Caldria mirar quin nivell posem per a les comarques, les províncies i les comunitats autònomes. Llull · (vostè dirà) 17:49, 3 ag 2007 (CEST)

Els paràmetres disponibles són:
  • type:state (Per a estats. On sigui aplicable)
  • type:adm1st (Unitat administrativa de primer nivell del país (província, comtat))
  • type:adm2nd (Unitat administrativa de segon nivell)
Una primera proposta podria ser: comunitats autònomes/nacions històriques equivaldrien al nivell "state", les comarques serien "adm2nd" i les províncies i vegueries "adm1st". I quedaria pendent el tractament del municipi, si equival a "city" o no. Hi ha casos de municipis que agrupen diverses entitats i faltaria veure com es defineix. Aquest darrer punt no el tinc gens clar. En tot cas és una simple primera opinió. --Puigalder 10:19, 4 ago 2007 (CEST)
Havia pensat en aquestes categories i sí, posant "city" a qualsevol entitat de població per petita que sigui, ja que realment no hi ha res de més escaient. Quan apareguin les vegueries, les posaria al mateix nivell que les províncies. Recorda de signar els teus comentaris o es pot fer difícil de seguir la conversa. Llull · (vostè dirà) 11:23, 4 ag 2007 (CEST)
Fet Fet! --Puigalder 11:45, 4 ag 2007 (CEST)

He vist que a la versió en alemany inclouen un número entre parèntesis al costat del paràmetre city. Crec que és el nombre d'habitants i que d'aquesta manera relativitzen la importància de les poblacions en la capa dinàmica. És el que aquí diu city(pop) i que no estem fent servir enlloc. Llull · (vostè dirà) 17:16, 15 ag 2007 (CEST)

Potser s'hauria d'uniformar el format de les plantilles del projecte substituint les de {{TaucatCoo}} i {{Coordenades}}. Llull · (vostè dirà) 18:22, 3 ag 2007 (CEST)

A la part d'exemples de coordenades s'hi podria afegir, per tenir-ho de xuleta, el codi corresponent a Balears, València, Andorra, Aragó i el Llenguadoc-Rosselló. Llull · (vostè dirà) 20:22, 13 ag 2007 (CEST)

Estava pensant el mateix i ja els he posat. Ara caldria simplificar la llista originalment feta per la utilitat anglòfona. --V.Riullop (parlem-ne) 20:32, 13 ag 2007 (CEST)

Coordenades de comarques

A http://www.idescat.net/cat/idescat/publicacions/anuari/ hi ha un excel (el primer "Territori i medi ambient") amb les coordenades de les comarques, però indica els quatre extrems. Caldria convertir de sexagesimal a decimal per calcular la mitjana de la longitud i la latitud. Algun expert en excel? --V.Riullop (parlem-ne) 21:04, 13 ag 2007 (CEST)

No caldrà, em sembla que ja ho tinc. --V.Riullop (parlem-ne) 12:24, 15 ag 2007 (CEST)

Recerques de manteniment

Per mantenir la qualitat de les noves dades afegides crec que caldria anar fent recerques periòdiques de manteniment a la base de dades. Estaria bé obtenir llistes de:

  • Articles que no fan servir el paràmetre type.
  • Articles que fan servir el paràmetre city sense indicar el nombre d'habitants.
  • Articles que fan servir el paràmetre mountain sense indicar l'alçada del cim.
  • Articles que inclouen comes en comptes de punts en les coordenades.

Llull · (vostè dirà) 19:12, 15 ag 2007 (CEST) Ho he posat a Viquiprojecte:Coordenades geogràfiques/Manteniment de Coordenades. 88.27.89.73 15:26, 9 set 2007 (CEST)

Plantilles de coordenades extra

Còpia de Discussió:Canal de Seròs

Els altres punts podrien estar amb una plantilla diferent per no embolicar els bots però que també pogués ser clicada per veure el lloc als mapes. Potser podríem fer una plantilla que n'inclogués una de les existents, de manera que a l'article sortís amb un altre nom.--Pere prlpz 11:48, 17 ag 2007 (CEST)
Mentre inclogui una de les existents seguirà essent localitzada. Hauria de no fer servir la plantilla coor site i no estar categoritzada a la categoria de plantilles de coordenades. Llull · (vostè dirà) 12:33, 17 ag 2007 (CEST)

Fi de la còpia de Discussió:Canal de Seròs--Pere prlpz 12:21, 18 ag 2007 (CEST)

He mirat de fer això, per indicar punts que no siguin el del títol de l'article, amb la plantilla {{coor extra dms}} i l'he posat als extrems de geogràfics de Catalunya. Caldria comprovar que realment no dóna problemes, però això ja no sé com mirar-ho.--Pere prlpz 12:21, 18 ag 2007 (CEST)

Doncs esperant que un mes d'aquest s'actualitzi la base de dades. Ara mateix, l'article de Catalunya apareix georeferenciat en el Cap de Creus, a causa del codi que hi havia abans en aquest article. Si això ha anat bé quan s'actualitzi estarà en un punt més centrat. Per cert, posats a personalitzar plantilles, no creieu que quedaria millor que en comptes de triar si volem que una plantilla aparegui en el text o en el cim només es pogués triar d'estar en el cim o a tots dos llocs al mateix temps? Llull · (vostè dirà) 12:32, 18 ag 2007 (CEST)
Ja he fet els canvis. Crec que ha anat bé. Si veieu res d'incorrecte, revertiu-ho. Llull · (vostè dirà) 13:32, 19 ag 2007 (CEST)
Perdoneu si torno a molestar sobre el tema de incorporar més d'unes coordenades a un mateix article. La meva intenció era poder utilitzar una plantilla de la Wiqui anglesa que permet exportar totes les coordenades per moltes que siguin en un únic arxiu en format KML, que pot ser interpretat pel Google Earth. Pot semblar una ruqueria però això permet fer llistat al mateix article de llocs interessants i veure'ls simultaneament. Una aplicació per eixemple seria fer llistes com la de tots els embassaments de Catalunya, tots els monuments de Gaudi, els arbres monumentals de Catalunya, etc. amb això podries tenir d'un sol cop tots els punts. Era la meva intenció però els meu nivell informàtic és bastant bàsic i encara no ho he aconseguit però continuo intentant-lo. I sense molestar més adéu i fins a un altre comentari.--Indibil 23:15, 19 ag 2007 (CEST)
En principi, amb les plantilles creades per en Pere, això ja no hauria d ser un problema. Només cal que una de les plantilles sigui de els normals i que les altres siguin les que tenen afegit l'extra. Llull · (vostè dirà) 10:29, 20 ag 2007 (CEST)

Coordenades de l'ICC i del GoogleMaps

Les coordenades de la taula del nomenclàtor i, en general, d'altres les que hi ha a diferents articles escrites en text pla (com les dels extrems de Catalunya) difereixen en uns centenars de metres del lloc que indiquen el GoogleMaps i el MapQuest. S'hauria de mirar millor, però crec que l'error pot venir de diferents llocs:

  • Que al GoogleMaps no tinguin els mapes ben calibrats.
  • Que aquestes coordenades vinguin de mapes oficials (com els de l'ICC), que estan en Datum Europeu i el GoogleMaps facin servir el datum WGS-84.
  • Que les dades de la taula del nomenclàtor siguin molt precises (molts decimals) però poc exactes.

S'hauria de mirar, però potser hauríem de pensar en posar a les plantilles les coordenades que facin que surti el punt correcte als mapes que fem servir.--Pere prlpz 12:32, 18 ag 2007 (CEST)

En concret, les coordenades dels extrems de Catalunya coincideixen amb les de l'Idescat enllaçat més amunt a l'apartat #Coordenades de comarques, excepte l'extrem septentrional substituït pel de la Catalunya Nord.

He fet la prova amb Sant Quirze de Pedret. Les coordenades de l'arxiu de text dels llocs del nomenclàtor [1] se separen 320 m de les obtingudes a partir d'un mapa de l'ICC calibrat, i que funcionen amb Google Maps (a l'historial de Sant Quirze de Pedret hi trobareu les coordenades del fitxer i les que he tret del mapa i podeu veure on us envia cada punt). Diria que, per aquest lloc concret, només la meitat de l'error pot ser explicat per una diferència de datums, pel que podria ser també que senzillament les coordenades siguin inexactes, agafades d'un mapa massa gros. Suposo que per les coordenades dels pobles no hi ha problema, perquè són grans, però si l'objectiu és veure amb Google Earth la vista aèria d'una ermita concreta, les coordenades d'aquest fitxer no acaben de servir de massa.--Pere prlpz 17:13, 19 ag 2007 (CEST)

Si s'acaba esdevenient que no podem fer servir les coordenades encara podrem fer servir la llista del nomenclàtor per localitzar aquells articles que estan mancats de coordenades. Llull · (vostè dirà) 18:53, 19 ag 2007 (CEST)

L'Amador m'ha passat el link a les dades originals, i de moment puc dir que amb aquestes dades mai aconseguirem una precisió més gran de 100 m, perquè el darrer decimal de les dades és el dels hectòmetres. Sobre Sant Quirze de Pedret, l'error és més gran i a les dades originals ja és de 220 m.--Pere prlpz 01:22, 20 ag 2007 (CEST)

Més plantilles?

Creieu que podria ser útil per al projecte que per a Balears i València creéssim plantilles de petició de coordenades apart? Tals com {{cal coor val}} i {{cal coor bal}}? Possiblement faria més fàcil que la gent d'aquestes zones de sentís animada a participar-hi. Llull · (vostè dirà) 10:17, 19 ag 2007 (CEST)

La categoria d'articles que necessiten coordenades és molt gran i convindria dividir-la una mica. Aquesta pot ser una bona manera de començar. No sé si es podria fer servir una categorització automàtica fent servir les altres categories de cada article.--Pere prlpz 16:18, 19 ag 2007 (CEST)
Bé, la categoria que hi ha ara és quasi tota de la Catalunya Sud (i alguns perduts d'Andorra i la Nord). Si es creessin questes categories seria per afegir-ne més en altres llocs. Jo la primera no la subdividiria, si no ha disminuït ja en 200 articles li deu faltar poc. A 10 al dia (i se'n posa més) amb dos mesos ja l'hem buidada. Llull · (vostè dirà) 16:21, 19 ag 2007 (CEST)

He començat a fer-ho amb les Illes Balears. Llull · (vostè dirà) 12:05, 20 ag 2007 (CEST)


Em sembla una molt bona idea --Puigalder 16:17, 20 ag 2007 (CEST)

Es poden anul·lar les plantilles d'altres viquipèdies?

La capa dinàmica del Google Earth funciona no només amb les plantilles de la Viquipèdia en català sinó també amb les plantilles de les altres llengües. Això pot ser un problema. He estat anul·lant l'efecte de col·locar malament les plantilles en altres viquipèdies col·locant-les bé aquí (no heu vist que hi ha alguns punts sobredimensionats a la Península Ibèrica?). Ara bé, què hem de fer quan el que volem és simplement anul·lar-les? Al nord de tot de Rússia apareix referenciat l'Imperi Rus. Els espavilats han marcat els quatre punts cardinals als que arribava aquest imperi i és clar el punt que apareix marcat és el primer de tots, que és el del nord. Algú sap si existeix alguna manera d'anul·lar les plantilles d'altres llengües o hi ha algú aquí prou valent com per dir-los als russos que l'imperi ja fa uns quants dies que va arribar a la seva fi? Llull · (vostè dirà) 16:12, 19 ag 2007 (CEST)


Ajustos pel bot Iradigalesc Bot

He repassat per sobre el que va fer el bot Iradigalesc Bot i més o menys sempre té els mateixos problemes que passo a enumerar, plantejant la solució. Poso l'article, les coordenades en l'article en anglès i a continuació el resultat erroni del bot. I apunto què s'hauria de fer.


1. Articles en els que el bot ha canviat la separació "_" entre els paràmetres opcionals per una barra vertical "|". D'aquesta manera la plantilla només agafa el primer paràmetre opcional i es perden la resta.

  • Dakota del Sud
    • coor title d|44.5|N|100|W|region:US-SD_type:state
    • coor title d|44.5|N|100|W|region:US-SD|type:state
  • Suïssa
    • coor title d|47|N|8|E|region:CH_type:country_scale:2000000|
    • coor title d|47|N|8|E|region:CH|type:country|scale:2000000|
  • Canal de Suez
    • coor title dms|30|42|18|N|32|20|39|E|region:EG_type:waterbody
    • coor title dms|30|42|18|N|32|20|39|E|region:EG|type:waterbody

...........

  • Sidó (Líban)
    • CoorHeader |33|33|38|N|35|23|53|E|type:city_scale:40000
    • coor title dms|33|33|38|N|35|23|53|E|type:city|scale:40000

(Sí que ha fet correctament el traspàs de CoorHeader a coor title dms)

...................................................................

2. Ha convertit una plantilla "dm" en "dms" sense omplir els dos camps nous que apareixen.

Hauria d'afegir una bara vertical "|" després de cada camp amb els minuts per a representar el camp buit dels segons (o posar un zero i una barra vertical) ja que en aquest cas el que fa és agafar la "N" com a segons i els graus que hi ha a continuació com a "latitud".

...................................................................


3. Els mateixos casos que els anteriors amb l'error de la barra vertical dels paràmetres opcionals

  • Saaremaa
    • coor title dm|58|25|N|22|30|E|region:EE_type:isle
    • coor title dms|58|25|N|22|30|E|region:EE|type:isle
  • Holanda Meridional
    • coor title dm|52|00|N|4|40|E|region:NL_type:adm1st
    • coor title dms|52|00|N|4|40|E|region:NL|type:adm1st
  • Srebrenica
    • coor title dm|44|06|N|19|18|E|region:BA_type:city
    • coor title dms|44|06|N|19|18|E|region:BA|type:city
  • Sardenya
    • coor title dm|40|00|N|9|00|E|region:IT_type:adm1st(1655677)
    • coor title dms|40|00|N|9|00|E|region:IT|type:adm1st(1655677)
  • Tasmània
    • coor title dm|42|00|S|147|00|E|region:AU_type:isle
    • coor title dms|42|00|S|147|00|E|region:AU|type:isle

...................................................................

4. El mateix problema que el punt 2 (falta afegir camps o fer una plantilla "coor title dm") però l'original no és "coor title dm" sinó "coor dm"

  • Xangai
    • coor dm|31|13|N|121|28|E|
    • coor title dms|31|13|N|121|28|E|
  • Saint John's
    • coor dm|17|7|N|61|51|W|
    • coor title dms|17|7|N|61|51|W|

...................................................................

5. El mateix cas que els anteriors (falta afegir camps) però l'original és "coor title d" (+ Error "|" paràmetre op)

  • Carolina del Sud
    • coor title d|34|N|81|W|region:US-SC_type:state
    • coor title dms|34|N|81|W|region:US-SC|type:state
  • Estàtua de la Llibertat
    • coor title d|40.6892|N|74.0445|W|region:US-NY_type:landmark_scale:5000
    • coor title dms|40.6892|N|74.0445|W|region:US-NY|type:landmark|scale:5000
  • Texas
    • coor title d|31|N|100|W|region:US-TX_type:state_scale:10000000
    • coor title dms|31|N|100|W|region:US-TX|type:state|scale:10000000

...................................................................

6. El bot hauria d'haver canviat la plantilla "CoorHeader" per "coor title dms" i no "coor title d" ja que està expressada en graus, minuts i segons.

  • Londres
    • CoorHeader|51|31|10|N|0|7|37|W|type:landmark|region:GB
    • coor title d|51|30|29|N|00|07|29|W|type:city(7,000,000)|region:GB
  • Museu Britànic
    • CoorHeader|51|31|10|N|0|7|37|W|type:landmark|region:GB
    • coor title d|51|31|10|N|0|7|37|W|type:landmark|region:GB

(A més, les coordenades originals tenen l'error de separar els paràmetres opcionals amb barres verticals, la qual cosa els fa invisibles)

Em sorprèn que a l'article Sidó (Líban) també amb "coor header" l'hagi canviat correctament i aquí no (potser la diferència és l'espai) ...................................................................

7. Es fa el canvi d'unes plantilles "força curioses" per la plantilla "coor title dms" que necessita 8 camps + l'opcional a partir d'una plantilla que només té dos paràmetres.

  • UNESCO
    • Geolinks-buildingscale|48.85|2.306
    • coor title dms|48.85|2.306
  • Torre Sears
    • Geolinks-US-buildingscale|41.8789|-87.6358
    • coor title dms|41.8789|-87.6358
  • Santa Monica
    • Geolinks-US-cityscale|34.01833|-118.49028
    • coor title dms|34.01833|-118.49028
  • San Diego
    • geolinks-US-cityscale|32.78|-117.15
    • coor title dms|32.78|-117.15

El "dms" ha de contenir tots els camps. Hi ha dues solucions: O que miri quantes variables hi ha i si n'hi ha 2 de numèriques que ho traspassi com a "coor title d" (que només té camps per als graus) o que ho transformi en "coor title dms" però que ompli els camps que falten amb "|" comptant els que falten i tenint en compte que hi ha graus, minuts, segons i latitud/longitud. Si es tria la primera opció també s'hauria de mirar si el format de "geolinks" és només en graus o també pot ser en graus i minuts, i graus, minuts i segons. ...................................................................

8. Article amb un error no imputable a Iradigalesc Bot --> L'error és en l'article original --> Barra vertical entre paràmetres opcionals

  • Sicília
    • coor title dms|37|38|33|N|14|11|34|E|type:adm1st(5017212)|region:IT
    • coor title dms|37|38|33|N|14|11|34|E|type:adm1st(5017212)|region:IT

...................................................................


9. Cas curiós puntual

  • Illes Scilly
    • coor title dms|49|56|10.81|N|6|19|22.88|W|region:UK_type:island
    • oscoor gbx|SV898130
    • coor title dms|SV898130

Tot i existir la plantilla "coor title dms" el bot se la salta i agafa una altra plantilla, la "oscoor gbx", basada en les coordenades "UK Ordnance Survey grid reference" (Més informació a en:Template:Oscoor)

...................................................................

10. Altre cas curiós puntual. Duplicitat de coordenades.

  • Skopje
    • coor dm|42|0|N|21|26|E|type:city(650,000)_region:MK
    • coor title dms|42|0|N|21|26|E|type:city(650,000)|region:MKç

Hi ha duplicitat de coordenades. L'article inclou la Plantilla:Infobox Macedonian city que ja posa de per sí les coordenades al títol. De manera que hi són dos cops superposades.

...................................................................


Aquesta revisió dels articles d'Iradigalesc Bot van des de 17:55, 4 ag 2007 (hist) (dif) m Dakota del Sud fins a 17:48, 4 ag 2007 (hist) (dif) m Tasmània

Una vegada hi hagi l'"assabentat" corregiré tots aquestes coordenades.

Aquest bot pot estalviar molta feina un cop estigui totalment ajustat.

--Puigalder 16:13, 20 ag 2007 (CEST)


Paràmetre opcional "Region"

No veig quina necessitat hi ha d'afegir aquest camp que és opcional. --Puigalder 16:13, 20 ag 2007 (CEST)

Doncs no he vist cap lloc que ho expliqui, però suposo que és per calibrar la capa dinàmica. O sigui, no destacarà igualment una ciutat de cent mil d'habitants a la Xina que a Mongòlia. Llull · (vostè dirà) 12:47, 21 ag 2007 (CEST)
Jo suposo que hi ha paràmetres que actualment no tenen utilitat, però que en poden tenir en el futur, per exemple per crear llistes o fitxers kml per zones.--Pere prlpz 12:58, 21 ag 2007 (CEST)
La primera URL de {{coor site}} oferia en primer lloc els mapes locals de la regió i desprès els generals. La versió actual en la nova URL ha perdut aquesta funcionalitat oferint sempre primer els generals i desprès tots els local. El que no se sap és si en algun moment es recuperarà la utilitat inicial del paràmetre. --V.Riullop (parlem-ne) 13:10, 21 ag 2007 (CEST)

Simplement és perquè considero que no hem d'anar referenciant-nos pel món amb l' es. I en aquest cas penso que ens ho podem estalviar. --Puigalder 16:27, 21 ag 2007 (CEST)

Si poseu per exemple "URL&region=ES-CT" al final de l'enllaç en el Google Earth només s'hi veuran els llocs de Catalunya. Suposo que d'aquesta manera es poden fer més virgueries. Cal que el codi sigui l'estipulat pels estàndards ISO o no es podran creuar dades entre viquipèdies. 88.19.143.36 09:32, 10 nov 2007 (CET)

Problema amb la posició de les coordenades al títol

Els articles que tenen les coordenades al costat del títol (lloc que em sembla el correcte) tenen el problema que quan consultes la viquipèdia sense entrar com a usuari -que és el que deu fer la majoria de gent que fa consultes sense participar-hi- queden sobre la línia horitzontal que hi ha sota el títol si no hi ha cap "missatge oficial" de la viquipèdia. De manera que quan hi ha un missatge del tipus "recol.lecta" o hem entrat com a usuaris (perquè apareix el text "amaga") es veu correctament, però si no estem en aquestes situacions no queda gens bé.

He vist que en altres viquipèdies tenen sempre un missatge a l'encapçalament (potser per evitar aquest efecte). Proposo que a la viquipèdia hi hagi també sempre un missatge. Podria ser alguna cosa neutra, que animés a participar per exemple "Col·labora amb la viquipèdia" o alguna altre missatge.

No sé si aquesta proposta ha d'anar aquí o a la taverna, però com que em sembla que aquest problema sorgeix a partir de l'aplicació de la plantilla "coord title dms" de moment la faig aquí. --Puigalder 16:13, 20 ag 2007 (CEST)

Algun altre cop s'havia comentat aquesta qüestió. La posició està definida a MediaWiki:Monobook.css, a l'id Coordinates. Tenim posat top:3.7em igual que l'anglesa, en canvi a l'alemanya i la francesa tenen top:0.3em. El problema serà sempre amb el missatge d'encapçalament, que pot tenir un nombre de línies variable, o bé es pot "Amagar". S'accepten suggeriments. --V.Riullop (parlem-ne) 18:20, 20 ag 2007 (CEST)
La majoria de vegades no hi ha cap missatge a l'encapçalament, de manera que potser estaria bé tenir-hi un missatge d'una línia que fos "neutre" i que animés a participar a la viquipèdia per exemple. He vist viquipèdies que sempre tenen un missatge, potser a causa de l'efecte de la plantilla "coor title dms". --Puigalder 16:30, 21 ag 2007 (CEST)
Jo també he vist aquests missatges i trobo que més aviat fan nosa.--Pere prlpz 17:15, 21 ag 2007 (CEST)
Doncs potser el que es podria fer és posar un condicional de manera que si hi ha un missatge d'encapçalament el valor de la posició vertical sigui un i si no hi ha missatge d'encapçalament doncs un altre. El que no tinc ni idea és com es faria això dins el Monobook.css. Potser seria més factible definir la posició dins la plantilla de coordenades del títol i allà posar-hi el condicional. --Puigalder 21:33, 21 ag 2007 (CEST)

La Lluna

Les coordenades llunars comencen a funcionar, però a mitges, o sigui, la plantilla segueix enviant a un lloc de la terra però com al mapa desplegable del wikipedia world pots seleccionar un mapa de la lluna de fons. Suposo que val més esperar que vagi millor la cosa perquè ara posar-hi les coordenades ({{coor title dm|8|30|N|31|24|E|type:waterbody_globe:moon}} pel Mar de la Tranquil·litat) més aviat és contraproduent.--Pere prlpz 13:01, 2 set 2007 (CEST)

Toponímia Mallorca

Amb una base de dades de 35000 referències, s'ha fet això: http://www.toponimiamallorca.net/mapa.php. Alguna idea de com ho podríem reciclar? Pau Cabot · Discussió 13:00, 8 set 2007 (CEST)

Tenim accés a la base de dades? --V.Riullop (parlem-ne) 13:10, 8 set 2007 (CEST)
Posteriorment a escriure el comentari, en Marcbel m'ha dit que el creador no ho vol alliberar. M'ha sorprès molt desagradablement. Si arrib a saber el nom de l'autor, potser pugui xerrar amb ell i tornar-li a demanar. Pau Cabot · Discussió 13:14, 8 set 2007 (CEST)

Categories pel bot

No sé si aquí és el lloc de comentar-ho, però a la categoria:Instal·lacions esportives hi ha articles que no tenen coordenades i que fa temps que en tenen a la viqui alemanya. Pot ser que aquesta no estigui entre les categories que es mira el bot? La resta de la categoria:edificis no l'he mirada.--Pere prlpz 15:53, 9 set 2007 (CEST)

Cartografia de viquipedistes

Per si algú en té ganes, un subproducte del viquiprojecte pot ser fer un mapa de viquipedistes com fr:Wikipédia:Cartographie des Wikipédiens. Tal com està muntat sembla exportable directament, encara que crec que és millorable. --V.Riullop (parlem-ne) 18:28, 10 set 2007 (CEST)

Fet Fet! vegeu Viquipèdia:Mapa de viquipedistes. Si algú sap fer una regressió matemàtica, per calcular els punts relatius, es podria afegir el mapa Image:Ppcc2007.png. --V.Riullop (parlem-ne) 17:35, 18 set 2007 (CEST)
Fet Fet! però no he fet una regressió i m'he limitat a fer una afinitat, pel que la posició respecte a la imatge és millorable. Tot i això ja es pot començar a entrar amb el poble o el barri en comptes de la comarca.--Pere prlpz 02:05, 19 set 2007 (CEST)

Els articles sense coordenades

Hi han articles que se han creat posteriorment de la creació de la plantilla, i no la tenen i hi ha una falta de plantilla: No seria anar actualitzant, o vigilar els articles creats nous a aprtir de l'existència de la plantilla que els manqui coordenades, que l'afegim (amb bot o com sigui)! --KRLS , 23:28, 17 set 2007 (CEST)

Denominacions d'origen

Es pot posar les coordenades en articles de denominacions d'origen? 88.25.161.20 20:57, 20 set 2007 (CEST)

Sí. Es pot posar coordenades a qualsevol article relacionat amb un lloc concret.--Pere prlpz 23:19, 20 set 2007 (CEST)
A qualsevol? Puc posar coordenades a un celler o a una fàbrica en l'article d'un vi o una marca de batuts de cacau? 88.25.161.20 23:24, 20 set 2007 (CEST)
Si tenim un article sobre això, crec que sí, però només si la identificació entre el tema de l'article i el lloc és clara. Estàs pensant en algun cas concret?--Pere prlpz 20:41, 25 set 2007 (CEST)
En Castell de Panissars Criança i Nutrexpa. 88.19.142.160 22:31, 25 set 2007 (CEST)

Nombre d'articles i bot

Si el mètode per saber quants articles tenen la plantilla de coordenades consisteix en mirar quants articles enllacen a la plantilla coor site, actualment ja hi ha més de 5.000 articles que les tenen, i no els 4.000 que s'indiquen (hi ha plantilles enllaçades però són menyspreables en el total). Està bé, per què al 15 d'agost s'indicava que hi havia només 3.500 articles amb coordenades. I això que encara hi ha més de 1.300 articles que demanen coordenades i que no en tenen. I això que només es demanen coordenades per als PPCC.

I això em fa pensar que potser fora bo que un bot canviés l'actual cal coor per un cal coor cat i que el cal coor servís genèricament per a qualsevol racó del món. Que en penseu? Nihonjin 20:29, 25 set 2007 (CEST)

Em sembla bé. El motiu original de no fer el canvi (que els cal coor que hi havia, que eren catalans, desapareixerien, i que als articles de fora dels Països Catalans ja els posaria el bot les coordenades a partir dels interviquis) no acaba de rutllar, perquè el nombre d'articles cal coor s'entossudeix a quedar-se al voltant dels 700 tot i la feina feta, i d'altra banda tenim molts articles de fora que no té ningú més o gairebé, i que les coordenades els haurem de posar nosaltres; per començar, hi ha els centenars o milers d'articles de geografia (històrica o no) d'en Jolle.--Pere prlpz 20:38, 25 set 2007 (CEST)


No hi havia 700 articles. LA llista s'havia incrementat fins als 800. Ara n'hi ha més de 1000 i estic segur que de seguir buscant una mica es poden trobar centenars més d'articles que puguin dur la plantilla. 80.30.235.38 12:22, 29 set 2007 (CEST)
El que s'ha de intensificar és la georeferenciació de les coors del PPCC... i després ja anar als genèrics. Encara que hi han algunes que són impossibles sinó ets de la mateixa ciutat, jo he georeferenciat + de 100 de les illes balears, encara que em vaig quedar encallat en alguns que cercan per tot arreu no vaig saber-ho trobar. En definitiva, necessitem més implicació de tots, i georeferènciar com a mínim els de la teva ciutat. --KRLS , 02:59, 3 nov 2007 (CET)

Coordenades de llocs passats

A Fort Pius hi ha un company anònim que està treient repetidament les coordenades amb l'argument que el lloc ja no existeix. Aniria bé que algú més passés per la discussió.--Pere prlpz 21:07, 26 set 2007 (CEST)


Crec que no s'haurien de posar coordenades en articles de geografia història almenys fins que no aparegui alguna variable que permeti marcar les dates d'existència de l'article (cosa que sembla que ni existeix ni es té projectes de fer ni s'ha demanat que es faci). Des de la Viquipèdia serien útils, però des de Geonames o el Google serien un destorb per la major part de gent. 88.19.142.160 22:34, 25 set 2007 (CEST)
Crec que sí que s'haurien de posar coordenades dels articles de geografia històrica perquè són útils per la viquipèdia i també per al Google. De fet, molts mapes turístics estan plens de runes i de llocs de batalles. I no només crec que s'haurien de posar, sinó que crec que tu o un altre anònim hauria de deixar de treure-les quan ja estan posades, i més si diferents usuaris li reverteixen repetidament l'esborrat.--Pere prlpz 12:35, 29 set 2007 (CEST)
A un mapa no és útil que hi hagi referències a coses que no existeixen, a no ser que s'estigui buscant expressament, cosa que no pots pressuposar que es faci. Siguin camins, estàtues, poblacions o estanys, si no existeixen, veure'ls en un mapa és desinformació. Una altra cosa és que encara quedin restes com ruïnes que siguin identificables amb un nom en el mapa, com per exemple Empúries (però això no passa per exemple amb Gerunda). En aquesta pàgina de discussió hi ha una petició d'eliminar una referència anacrònica a l'Imperi Rus, que com tots sabem ja no existeix i per tant no és lògic que aparegui en un mapa amb la corresponent confusió. 80.30.235.38 12:49, 29 set 2007 (CEST)
Estàs pressuposant dues coses amb la que no estic d'acord:
  • Que tothom vol consultar un mapa topogràfic i ningú vol consultar un mapa històric, i que ningú vol consultar un mapa amb els temes que surten a la viquipèdia. En aquest cas, només cal que desactivi la capa de la viquipèdia.
  • Que estem fent un mapa i no una enciclopèdia. Del que es tracta principalment és d'informar al lector d'on són les coses de les que tracta l'article.--Pere prlpz 13:10, 29 set 2007 (CEST)
Punt 1: el que pressuposa ets tu. Hi haurà gent que voldran un mapa històric? És possible, no ho nego, però segur que n'hi haurà que no i per aquests serà una molèstia buscar informació en el Google Earth i que hi aparegui Vilaseca-Salou tot i haver-se dividit avui en dos pobles. El que faràs és confondre una part substancial de l'audiència. Ets tu qui pressuposa per què creu factible posar per a tothom una informació que només és una part que la voldrà.
Punt 2: TAMBÉ fas un mapa. No queda tot tancat en la Viquipèdia. Hi ha programes i fonts externes que fan servir aquest projecte i també han de ser considerats. Si només vols informar d'on es trobaven fes servir altres plantilles de coordenades que no formin part del projecte. 80.30.235.38 13:40, 29 set 2007 (CEST)

En aquesta discussió som dos amb postures difícilment reconciliables. Aniria bé que hi passés algú més.--Pere prlpz 17:53, 2 oct 2007 (CEST)

Si es coneix el lloc exacte, no em sembla malament posar-hi les coordenades, de fet a l'article del lloc bé que s'hi ha de posar una descripció del lloc.--Lohen11 18:12, 2 oct 2007 (CEST)
Però amb unes plantilles que no siguin les del projecte, perquè sinó passarà que la gent navegarà per un mapa convençut que, com el mapa indica, en un punt hi ha una referència concreta que pugui fer servir per guiar-se (com una masia, per exemple) que de fet no existeixi. Quina putada. Si es pensa en el bé que pot fer des de la Viquipèdia, s'ha de fer de manera que no molesti als que puguin fer ús del mateix projecte però des de fora de la Viquipèdia. 193.153.239.58 19:43, 2 oct 2007 (CEST)

Coordenades funcionen?

Hola,

Acabo de veure que apretar l'enllaç de les coordenades no em funciona. Que s'ha tocat alguna cosa? Abans m'anava. Em diu The tools by this user are deactivated. The author should email the roots. --Meldor 23:42, 26 oct 2007 (CEST)

Pàgina de les coordenades

En anglès han millorat el disseny de la pàgina de les coordenades respecte a la que tenim nosaltres: http://tools.wikimedia.de/~magnus/geo/geohack.php?pagename=Principality_of_Catalonia&params=42_19_09_N_3_20_00_E_region:ES_type:isle_source:cawiki . Estaria bé tenir alguna cosa semblant.--Pere prlpz (discussió) 16:12, 1 febr 2008 (CET)

Es tracta de revisar i millorar {{GeoTemplate}}. --V.Riullop (parlem-ne) 17:10, 1 febr 2008 (CET)

Funciona el bot

Si no recordo malament, un bot havia d'anar posant coordenada a partir dels interviquis, però hi ha articles que tenen interviquis a articles amb cordenades des de fa molts mesos i no s'han importat. Algú sap què passa? Cal buscar un nou voluntari robotista?--Pere prlpz (discussió) 18:44, 28 abr 2008 (CEST)

Entitats esportives

M'he adonat que hi ha diversos equips de futbol catalans amb la plantilla de Calen coordenades. Es tracta d'un error? Si no ho és, quina coordenada cal posar: la de l'estadi? la seu social? Centre d'Esports Manresa, Club Esportiu Unió Astorga, Club Poliesportiu Santjoanenc, Unió Esportiva Sants... --Alex Esp 03:16, 4 maig 2008 (CEST)

La més significativa. Pels que tinguin estadi propi, l'estadi, i pels que tinguin local social però no tinguin estadi, el local social. Suposo que en alguns casos serà impossible assignar-los un lloc al mapa, però en d'altres serà força evident. Compte només a no posar exactament les mateixes coordenades que a l'article de l'estadi, si existeix, que aleshores es confonen els punts en qualsevol mapa a qualsevol escala.--Pere prlpz (discussió) 02:05, 5 maig 2008 (CEST)

Una base de dades que pot servir

http://meneame.net/story/base-datos-paises-regiones-localidades-todo-mundo-geoposicionados. Als comentaris de la notícia xerren d'altres eines que es podrien usar. Pau Cabot · Discussió 19:13, 4 juny 2008 (CEST)

En aquest article de qualitat aparèixen les coordenades doblades, algú sap com es pot solucionar?

Sembla que un anònim ho acaba d'editar, ja es veu bé? – Leptictidium (discussió) 23:09, 26 set 2008 (CEST)
L'anònim ha editat les coordenades de manera que només surten a les notes al peu, però no hi ha unes coordenades de l'article i no surt al google maps ni enlloc. Jo crec que com a mínim n'haurien de sortir unes, ja sigui al lloc on es va emetre el missatge (la millor opció, diria jo) o a l'emplaçament actual del Victory.--Pere prlpz (discussió) 01:11, 27 set 2008 (CEST)

Actualitzar la plantilla GeoTemplate

L'usuari Icc ha editat la plantilla {{GeoTemplate}} perquè enllaci també amb el visor de mapes de l'ICC. Com cal fer-ho ara perquè la modificació funcioni? Cal demanar algú que la carreguin al toolserver? O ho fan periòdicament?--Pere prlpz (discussió) 16:50, 4 nov 2008 (CET)

Geoportail

A la plantilla GeoTemplate hi ha un enllaç al Geoportail de l'IGN francès, per visualitzar el punt als seus mapes, que no funciona. A la viqui en francès aquest enllaç no hi és. Crec que s'hauria de treure.--Pere prlpz (discussió) 17:57, 4 nov 2008 (CET)

Com anava el bot?

Crec que fa molt que no importem coordenades amb bot, i no sembla una feina gaire difícil. Tinc dos dubtes:

  • Algú té el codi del bot que feia la tasca?
  • No tinc clar del tot què cal fer quan hi ha diferents interviquis amb coordenades. L'opció més senzilla és agafar el primer inteviqui que trobi amb una plantilla amb format compatible, i deixar córrer la resta. Una altra opció és preferir una certa viquipèdia, o l'opció més complicada és comprovar si les coordenades de tots els inteviquis apunten al mateix punt, però això es complica perquè "mateix punt" no vol dir el mateix per una estàtua que per un continent.--Pere prlpz (disc.) 20:50, 16 des 2012 (CET)
Desconec aquest bot. Sobre les preferències, per mi l'ordre és primer dewiki i desprès enwiki. Cal recordar que es pot afegir un paràmetre _source:dewiki. --V.Riullop (parlem-ne) 21:10, 16 des 2012 (CET)
De moment he anat per la part fàcil: agafar la versió que tingui la plantilla coord amb la paraula "title" (per evitar agafar coordenades secundàries) i com a mínim un número (per evitar importar les coordenades en números àrabs de la viqui en farsi, que la nostra plantilla no entén). En cas de tenir-ne més d'una, el bot agafa la versió en anglès, si hi és, i si no la versió que tingui la plantilla més llarga.
La versió en alemany de moment no em serveix perquè fa servir una plantilla diferent. A més, anglesos i alemanys posen molt sovint les coordenades en infotaules, i d'aquí encara no les puc agafar; ara bé, molt sovint em trobo copiant coordenades d'altres viquis que tenen el source:enwiki o sigui que suposo que estic aprofitant que un bot o un editor ja han fet prèviament la conversió.--Pere prlpz (disc.) 23:18, 22 des 2012 (CET)

globe:earth i problema amb l'enllaç al mapa

M'acabo de trobar que en un article no em sortia l'enllaç al mapa fins que he esborrat el paràmetre globe:earth [2]. No sé si és que estava mal posat, o és que a la plantilla li falta alguna cosa perquè no doni problemes.--Pere prlpz (disc.) 01:16, 24 des 2012 (CET)

Jo veig que funciona. De fet, és el valor per defecte i el paràmetre no fa res. --V.Riullop (parlem-ne) 11:19, 24 des 2012 (CET)
En aquesta versió vista amb Google Chrome, a dalt a la dreta apareixen les coordenades i l'enllaç a la pàgina dels mapes, però no surt l'enllaç "(mapa)" per desplegar el minimapa d'Open Street Map. No és un problema gens important ni freqüent, però em va semblar estrany que el causés el paràmetre globe:earth.--Pere prlpz (disc.) 21:21, 26 des 2012 (CET)
Ok, no ho havia entès. El que no funciona és el mapa OpenStreetMap. Tenim el codi agafat directament de m:MediaWiki:OSM.js on l'anul·la en cas de trobar el paràmetre globe. Sembla lògic ja que OSM només té la Terra, però no han previst que s'utilitzi el valor per defecte globe:earth, encara que és un cas estrany. Ho pots comentar allà, a la discussió es va demanar afegir-ho a l'agost. --V.Riullop (parlem-ne) 22:08, 26 des 2012 (CET)
Hmmm, tot i que a l'alemanya ho tenen igual, els funciona. Ara entenc perquè tenen un sistema de plantilles de coordenades diferents a l'anglesa Coord. Separant tots els paràmetres en la sintaxi de la plantilla (region, type, globe,...) els permet evitar errades de sintaxi (type=landmark en lloc de _type:landmark) i fer comprovacions en cada cas, per exemple anul·lant globe:earth. Crec que aquí no ho podem fer precisament perquè globe no és un paràmetre de plantilla que es pugui tractar a part. --V.Riullop (parlem-ne) 22:38, 26 des 2012 (CET)
comentat comentat [3]--Pere prlpz (disc.) 22:42, 26 des 2012 (CET)
Molts dels errors de format que tenim, amb el sistema de l'alemanya segurament no els tindríem. Tot i això, no sé si val la pena la feina de canviar, la compatibilitat que perdríem en exportar, i el fet que al final acabaríem tenint dos sistemes per seguir essent compatibles en importar.--Pere prlpz (disc.) 23:04, 26 des 2012 (CET)

Volen les nostres dades

A Wikidata estan buscant un botaire que importi les nostres coordenades (d:Wikidata:Bot_requests#Geographical_coordinates_from_the_Catalan_Wikipedia). Només és una anècdota, però no deixa de ser un motiu per estar satisfets d'haver fet una feina prou bona com perquè la vulguin aprofitar en altres projectes.--Pere prlpz (disc.) 00:28, 29 ago 2013 (CEST)

Algunes feines per fer

Apunto algunes feines per fer per si algú s'hi vol apuntar:

  • Tenim Categoria:Municipis amb coordenades a més de 5 km de les de Wikidata, que encara són uns 270 després d'haver-ne tret uns 150 o 200. Aquests són els que tenen la infotaula de municipi espanyol, i quan els buidem podem afegir-hi els de la de municipi francès i després els que no tenen infotaula (i a més pot ser que hi aparegui una pila de municipis de cop si s'actualitzen elements de Wikidata). Hi ha unes instruccions a la pàgina de la categoria.
  • He fet una campanya, crec que força exhaustiva, de marcar amb bot articles marcats de coordenades i ara en tenim uns 8000. Encara els estic repartint per les subcategories, però n'hi ha al voltant d'un miler que són del nostre àmbit. També podria ser que hi hagués algunes desenes d'articles amb {{cal coor}} que no necessiten coordenades; si en trobeu algun només cal que revertiu el bot.--Pere prlpz (disc.) 13:02, 13 gen 2014 (CET)

Geolocator

Pere prlpz, Fa un temps que sembla que geolocator no funciona, el trobava molt interessant per obtenir les coordenades in wikicode. Algú coneix una alternativa? --Flamenc (disc.) 16:43, 19 feb 2014 (CET)

@Flamenc: Sí que funciona: http://tools.freeside.sk/geolocator/geolocator.html Jo el faig servir sovint per treure coordenades amb wikicode pels articles i també per treure coordenades sense wikicode per enganxar-les a Wikidata. El que no funciona és l'adreça de mapki, que suposo que hauríem de treure, i ni l'eina giswiki que fa temps que es va canviar pel geolocator [4].--Pere prlpz (disc.) 18:09, 19 feb 2014 (CET)
Pere prlpz, No sé que passa, però quan jo utilitzo aquest link, sempre rep aquest missatge: «@todo replace cancelled Google Local Search API with GeoNames or Google Places API» i no puc fer res, ja l'he fet amb diferents ordenadors en llocs diferents i no puc cercar qualcom.--Flamenc (disc.) 22:31, 19 feb 2014 (CET)
@Flamenc: Sí, això passa fa uns dies. El que passa és que jo no ho faig servir sinó que busco el lloc fent zoom al mapa. Per llocs que no sé on són no em queda més remei que recórrer a un altre mapa per trobar el lloc i marcar-lo.--Pere prlpz (disc.) 23:25, 19 feb 2014 (CET)

Fitxer Coordenades

Hola,

Veig que el fitxer per les coordenades no existeix: http://ca.wikipedia.org/wiki/Viquiprojecte:Coordenades_geogr%C3%A0fiques

Teniu alguna idea on es pot treure les coordenades de poblacions, ciutats, paisos amb un fitxer?

En qualsevol categoria tens a dalt a la dreta un enllaços que diuen "KML (+totes)". Aquests et permeten baixar-te el fitxer kml dels articles de la categoria i el dels articles de la categoria incloent les seves subcategories.
Si alguna categoria no té l'enllaç i l'hauria de tenir (o sigui, conté articles que haurien de tenir coordenades) pots afegir {{mapa llista coordenades}} a la categoria.
Si t'interessen coordenades de conjunts concrets d'articles també hi ha manera de fer-ho amb aquesta mateixa plantilla i una pàgina de proves (d'usuari, per exemple).--Pere prlpz (disc.) 12:44, 9 març 2015 (CET)

Coordenades a Wikidata com a qualificadors

Cada cop hi ha més tipus d'elements que a Wikidata no tenen la propietat coordenades directament, sinó que la tenen com a qualificador d'alguna altra propietat. Fins on he vist, passa amb les empreses i organismes, que tenen les coordenades com a qualificador de la seu, i els rius, que les coordenades les tenen com a qualificador de la desembocadura i les fonts, i no em sorprendria que en el futur passi amb el lloc d'enfonsament dels vaixells, els cims dels massissos muntanyosos, els punts més profunds dels llacs, els extrems dels canals, etc. Això, tot i tenir el seu sentit, ens afecta en unes quantes coses que hauríem d'arreglar a mig termini:

  • Posar automàticament coordenades als articles: Caldria adaptar la plantilla {{cal coor}} i els mòduls que fa servir per que si no troba coordenades, agafi les coordenades de la seu, la desembocadura, etc. No crec que convingui que agafi qualsevol coordenada, per evitar posar coordenades a articles que no haurien de tenir una coordenada principal (per exemple, les biografies, amb els llocs d'enterrament).
  • La Categoria:Articles amb coordenades sense coordenades a Wikidata, que ara mateix conté molts articles (principalment empreses) que sí que tenen coordenades a Wikidata, però com a qualificadors. Per això també caldrà adaptar {{Coord comprova}}.
  • La pujada de coordenades a Wikidata es complica una mica més.--Pere prlpz (disc.) 10:47, 17 març 2015 (CET)
Hi afegeixo que a d:Property talk:P625 hi ha les restricions actuals. Pel que veig, de moment les empreses no poden tenir coordenades però els rius sí.--Pere prlpz (disc.) 12:32, 18 març 2015 (CET)
Un altre cas: d:Q219821 les coordenades d'un vaixell posades com a qualificador del museu on és.--Pere prlpz (disc.) 01:13, 20 març 2015 (CET)
Els casos d'empreses i del vaixell tenen sentit. A Viquiprojecte:Coordenades geogràfiques#Quan posar coordenades hi tenim:
  1. D'organitzacions i empreses, només aquelles amb una seu única.
  2. Sobre vaixells singulars, només aquells atracats permanentment en un moll o enfonsats per indicar el lloc de naufragi.
Potser haurem de fer una repensada limitant casos on les coordenades no haurien de ser les principals de l'article. Si no estem en consonància amb els criteris de Wikidata serà un problema. --V.Riullop (parlem-ne) 21:23, 20 març 2015 (CET)
Jo crec que qualsevol cosa que tingui una posició representativa ha de tenir unes coordenades principals. A Wikidata poden ser més fins i especificar millor què són les coordenades i anar-les posant com a qualificadors. No em sorprendria que d'aquí un temps les divisions administratives tinguessin les coordenades com a qualificadors d'unes propietats de seu del govern (i si s'escau, seu de l'executiu, del legislatiu i del poder judicial), centre geomètric de l'àrea, punts extrems, i punt més alt, tots ells amb qualificadors de temps de vigència afegits, segons com hagin anat variant les fronteres i les seus de govern. Ara bé, si arriba a passar això o una cosa semblant, que seria una millora per Wikidata, no voldrà dir pas que nosaltres hàgim de deixar de posar coordenades principals als municipis, sinó només que hem d'adaptar les nostres plantilles i mòduls per llegir de Wikidata les coordenades que ens interessin, després d'haver decidit quines són les que volem.
Així:
  • Per rius, seguiria posant les coordenades de la desembocadura.
  • Per institucions i empreses, seguiria posant les coordenades de la seu.
  • Per objectes fixos en un museu, es pot plantejar posar-los coordenades on siguin (molt clar per vaixells en museus i no tant per objectes més petits i mòbils com els quadres).
  • Als vaixells enfonsats, seguiria posant les coordenades d'on és el derelicte.
En canvi, les coordenades d'enterrament de les persones no les posaria com a coordenades principals (és més, un anònim en va posar moltes, suposo que per error, i jo les estic deixant amb display=inline a mida que les trobo).
En principi no hauria de ser difícil llegir les coordenades que vulguem. Tenim una funció formatQualifiers al mòdul:Wikidata que hauria de servir per recuperar les coordenades posades com a qualificadors. Només cal que les plantilles {{lat wd}} i {{lon wd}} agafin les coordenades principals, si no les de la desembocadura, si no les de la seu, etc.
Un altre tema és que per ara no estic aconseguint fer funcionar formatQualifiers; si no me'n surto ja encetaré un altre fil per demanar ajuda.--Pere prlpz (disc.) 23:30, 20 març 2015 (CET)

Fet Fet! Les plantilles que agafen coordenades de Wikidata, ja les agafen també si són qualificadors de la desembocadura, la seu o la situació. He modificat {{lat wd}} i {{lon wd}} per que agafin la latitud i la longitud dels qualificadors, i {{cal coor}} i {{coor comprova}} per que decideixin si hi ha coordenades a Wikidata en funció del que torna {{lat wd}} en comptes de mirar directament la propietat P625.--Pere prlpz (disc.) 22:43, 22 març 2015 (CET)