Discussió:Portada: diferència entre les revisions

El contingut de la pàgina no s'admet en altres llengües.
De la Viquipèdia, l'enciclopèdia lliure
Contingut suprimit Contingut afegit
Línia 126: Línia 126:
No és això, encara em passa. Vaig refrescar moltes vegades la portada i l'hora no em canvia. [[Usuari:Suc de pinya|Suc de pinya]] ([[Usuari Discussió:Suc de pinya|disc.]]) 14:39, 28 ago 2013 (CEST)
No és això, encara em passa. Vaig refrescar moltes vegades la portada i l'hora no em canvia. [[Usuari:Suc de pinya|Suc de pinya]] ([[Usuari Discussió:Suc de pinya|disc.]]) 14:39, 28 ago 2013 (CEST)
:No em refereixo a fer F5 sinó a prémer l'enllaç "refresca" que surt al menú desplegable a la dreta de les pestanyes. A mi, fent això, se m'actualitza l'hora (tan si m'he registrat com si no).--[[Usuari:Pere prlpz|Pere prlpz]] ([[Usuari Discussió:Pere prlpz|disc.]]) 15:52, 28 ago 2013 (CEST)
:No em refereixo a fer F5 sinó a prémer l'enllaç "refresca" que surt al menú desplegable a la dreta de les pestanyes. A mi, fent això, se m'actualitza l'hora (tan si m'he registrat com si no).--[[Usuari:Pere prlpz|Pere prlpz]] ([[Usuari Discussió:Pere prlpz|disc.]]) 15:52, 28 ago 2013 (CEST)

Acabo de detectar el tema de l'hora de [[Portada]] retardada. Per sort, he vingut a parar aquí. No es podria desplaçar el botó / enllaç "refresca" a una posició més fàcilment accessible i més visible (algun lloc per dalt a la dreta)?--[[Usuari:FranSisPac|FranSisPac]] ([[Usuari Discussió:FranSisPac|disc.]]) 21:51, 11 març 2014 (CET)


== Error en el "sabíeu que..."? ==
== Error en el "sabíeu que..."? ==

Revisió del 22:51, 11 març 2014

Your Bot

Your user:RibotBOT seems deprecated. Please update it to the newest release. Thanks. Xqt (disc.) 10:37, 16 gen 2013 (CET)[respon]

Traducción de nombres propios

En primer lugar quiero dar mi enhorabuena a los participantes en este proyecto. Es una buena manera de dignificar y potenciar la cultura en catalán. Por otro lado me gustaría señalar que no me parece apropiada la costumbre de traducir los nombres propios que son originalmente castellano. Por ejemplo, leyendo el artículo sobre Marifé de Triana http://www.wikilingua.net/ca/articles/m/a/r/Marif%C3%A9_de_Triana_0039.html me encuentro con personajes llamados Rocio Jurat, Rafael de Lleó o Passió Vega. Los nombres de estas personas son Rocío Jurado, Rafael de León y Pasión Vega y su traducción me parece tan aberrante como llamar Pepe Hucha a Pep Guardiola, Carlos Zapatero a Carles Sabater o Juan Manuel Serrado al gran Serrat. Muchas gracias y adelante con el proyecto.

Kane.

¿Se ha fijado usted en el enlace? Es un artículo de Wikilingua, no de Wikipedia. Wikilingua es una web que se dedica a traducir automáticamente artículos. Lógicamente, en Wikipedia no traducimos los apellidos de la gente. Se ha equivocado de proyecto. --Davidpar (disc.) 12:22, 16 feb 2013 (CET)[respon]
Mis más profundas disculpas. No me había fijado en que se trataba de wikilingua. Es lo que tiene leer de forma apresurada.

Kane.

Sol·licitud de modificació protegida 25-04-2013

{{modificació protegida}} Ja sé que és molt tard, però és injust que es vagi repetint en tots els medis que els senyors Watson i Creek, ells tots sols, van descobrir el ADN. No se n'haurien sortit pas sense l'inestimable ajuda de la repudiada Rosalind Franklin. Crec que estaria bé afegir-la als noms en l'efemèride.

Sorneguer (disc.) 23:03, 25 abr 2013 (CEST)[respon]

Fet Fet!, a la plantilla {{Abril 25}}.--Àlex (Discussió) 14:01, 26 abr 2013 (CEST)[respon]



El joc de Badalona (important)

Hola, estic participant aquest any a un joc anomenat el joc de badalona, i us voldria demanar un favor.

Per si no ho sabeu, el joc de badalona és un joc amb preguntes que es responen a) b) o c). Cada dia es fan tres preguntes als participants, i sovint les respostes surten a la viquipèdia. Com que el primer premi és un viatge a París i tothom el vol guanyar, qui no accepta les derrotes mira la resposta a la Viquipèdia, respon al joc, i desprès edita l'article, posant mentires perquè els altres participants fallin.

El favor que us volia demanar és que, siusplau, mireu cada dia les preguntes que es fan, i despres mireu l'historial dels articles que parlin sobre les respostes, i si veieu que algú l'ha modificat per que la gent falli, el corregiu.

Només us demano això.

Anònim el comentari anterior sense signar és fet per 85.192.82.85 (disc.contr.) 12:34, 7 maig 2013 (CEST)[respon]

Interwiki to Bosnian Wikipedia

Hi! Can you please add the Bosnian Wikipedia to the list of interwiki links? Thanks! -- Edinwiki (disc.) 17:20, 27 juny 2013 (CEST)[respon]

¿Sesgo secesionista?

Hola. Soy de Madrid, no sé mucho catalán. Me gustaría felicitaros por difundir el conocimiento universal en todos los idiomas, tengo amigos catalanes y no tengo ningún problema con ellos, tan sólo aquí me gustaría comentar que poner una noticia sobre una supuesta secesión de una parte del territorio de habla catalana (creo que por ahora el valenciano y el mallorquín se denominan catalán) el dia 19, y mantenerla hasta el día 27 (por ahora), no creo que de esta manera se beneficie a este gran proyecto, que no debería estar influído por ningun partido político, sea nacionalista o no. Sólo eso, y gracias por vuestra dedicación y esfuerzo, si con ello se consigue la difusión del conocimiento, y no de los políticos, que de eso tenemos dos tazas (jeje). Saludos cordiales.--79.145.99.253 (discussió) 18:55, 27 juny 2013 (CEST)[respon]

Si ha estado tanto tiempo es porque nadie más se ha dedicado a actualizar la sección de noticias, nada más. Saludos--Arnaugir (discussió) 11:50, 28 juny 2013 (CEST)[respon]

--Jmpllopis (disc.) 14:51, 12 jul 2013 (CEST)[respon]

Lechola

Es el depredador mes gran de les costes del mediterrani, pot arribar a pesar 50 Kg i mesurar 2 metres.



Caracteristiques file:///C:/Users/Usuario/Downloads/xm4fn8.jpg -|Nom | Lechola|- -|Familia || Caràngid|- -|Ordre ||Perciforme|- -|Altres noms || Palometó, Lichia Amia|-


1- Habitat i alimentació 2- Distribució 3- Coloració 4-Cualitats esportives



1- Habitat i alimentació

Posiblement el major depredador costaner del Mediterrani, la lechola o palometo es el segon major representant de la familia delsCaràngidsa les nostres aïgues (despres de la serbiola). Preferix la proximitat als rius, aiguamolls i aïgues salobres, viu entre ones i roques moltes vegades caçant, aquest tambe es pot trobar a ports i espigons. En edad juvenil es mouen en bancs que a poc a poc es van reduint en nombre. S'alimenta de llises, sorells, caballes, tallahams, llobarros i tota classe de cefal·lopodes. Es un excel·lent caçador.


2- Distribucció

Tota la conca mediterrania, a l'Atlàntic Oriental des de la Península Ibèrica fins al cab de bona esperança, a Sud-àfrica i despres a l'Índic fins a Moçambic. es molt poc abundant.


3- Coloració

Básicament platejat encara que el dors mantingui un color mes fosc , com verdós. El ventre es blanc llet i la linia lateral es especialment sinuosa. Aparentment sembla no tenir escates, la pell es suau al tacte.


el comentari anterior sense signar és fet per Jmpllopis (disc.contr.) 14:50, 12 jul 2013 (CEST)[respon]


WMF intends for Only VisualEditor to be usable on Talk pages; representative states he would "dearly love to kill off Wikitext".

Forgive me for writing in English, but I think the whole Wikipedia community needs to know what's going on.

Jorm is a representative of the Wikimedia Foundation, who are in charge of all of us. He's responsible (I believe) for developing "Flow", the new talk page system. And he's saying some things that no member of the WMF should be saying.

""You should strive to achieve Zen acceptance that the only editor for Flow will be the VisualEditor. If, by the time Flow is released, the VisualEditor supports a native code editor, it will likely be there. But nothing is promised - nor can it be." - Jorn (WMF)"

He went on to add "It is entirely possible that the data for each post will not be saved as wikitext because there are considerable performance issues that arise when doing so. If this is the case, things like templates will simply be unable to be supported." and further added "I would dearly love to kill off Wikitext."

I apologise if the links are a bit weird - they use LiquidThreads there, and linking to individual threads is buggy.

Is Jorm acting in a rogue manner? Perhaps. But until the WMF denies it, we need to presume this is true. Adam Cuerden (disc.) 02:24, 15 jul 2013 (CEST)[respon]


Actualització Viquipèdia

Hola! Només volia comentar amb un xic de frustració que veig que alguns idiomes com l'anglès o el castellà han adoptat nous dissenys a la Wikipedia, com ara un redisseny a l'hora de modificar articles que permet no recarregar la pàgina continuadament i converses/debats en l'apartat 'Discussió' del mateix article. Crec que no només és un rentat de cara, sinó que ens facilita a tots plegats la feina.

Moltes mercès! --Bcnart (disc.) 23:29, 31 jul 2013 (CEST)[respon]

Encara està en fase de proves. Crec que deien que a la Viquipèdia en català el posarien cap a finals d'estiu. --Davidpar (disc.) 00:08, 1 ago 2013 (CEST)[respon]

Data d'inici

Hi ha algun motiu pel qual tinguem la data d'inici de la Viquipèdia a la portada? Aquesta edició va començar el 16 de març del 2001 i ja comptem amb 408.659 articles. He mirat altres wikis i ja no ho tenen. Com ho veuríeu si millorem aquesta frase, tot eliminant la data de creació del wiki? Està en un lloc massa important (portada). Alguna proposta nova de redactat, companys lletraferits?--Kippelboy (disc.) 09:29, 19 ago 2013 (CEST)[respon]

Hora

Hola!! A la portada, m'apareix l'hora malament, no sé si es problema del meu ordinador/internet o el que sigui o és alguna errada de la Viquipèdia, ho podríeu revisar sisplau? Mil gràcies! ;)

És problema de refrescar la portada. Proposo posar un botó de refrescar al costat de l'hora (potser millor a sobre o a sota), semblant al botó que hi ha a la portada del Viccionari.--213.98.197.9 (discussió) 12:53, 28 ago 2013 (CEST)[respon]

No és això, encara em passa. Vaig refrescar moltes vegades la portada i l'hora no em canvia. Suc de pinya (disc.) 14:39, 28 ago 2013 (CEST)[respon]

No em refereixo a fer F5 sinó a prémer l'enllaç "refresca" que surt al menú desplegable a la dreta de les pestanyes. A mi, fent això, se m'actualitza l'hora (tan si m'he registrat com si no).--Pere prlpz (disc.) 15:52, 28 ago 2013 (CEST)[respon]

Acabo de detectar el tema de l'hora de Portada retardada. Per sort, he vingut a parar aquí. No es podria desplaçar el botó / enllaç "refresca" a una posició més fàcilment accessible i més visible (algun lloc per dalt a la dreta)?--FranSisPac (disc.) 21:51, 11 març 2014 (CET)[respon]

Error en el "sabíeu que..."?

Bon dia! En el sabíeu que... d'avui 15 de setembre, es diu que l'adopció del terme Esbart dansaire és gràcies a Joan Maragall, però quan hom va a l'article d'esbart dansaire, es diu: Segons expliquen Francesc Pujol i Joan Amades al Cançoner popular de Catalunya, l'adopció del terme esbart es deu indirectament al poeta mossèn Jacint Verdaguer. No sé si és que hi van col·laborar els dos o bé és que hi ha hagut una confusió (sigui com sigui, queda confús). Dit de pas, crec que estaria bé que els sabíeu que no estiguessin "indocumentats", com passa moltes vegades, on no es pot trobar la informació que es dóna en en l'article que s'enllaça. Salut i moltes gràcies, m'ha encantat això de l'esbart d'ocells i les faldilles! --Sorneguer (disc.) 10:50, 15 set 2013 (CEST)[respon]

És veritat que els "sabíeu què" s'han de millorar molt, començant per com estan d'indocumentats, o sigui pel problema que no enllacen a articles que expliquin la curiositat, ni enllacin a articles bons. Pots començar a treballar-hi quan vulguis.--Pere prlpz (disc.) 13:30, 22 oct 2013 (CEST)[respon]

Semiprotecció

He semiprotegit la discussió de portada i ara només podran editar-la usuaris autoconfirmats; no pot ser que constantment hi hagi edicions vandàliques. --Judesba (digues...) 18:59, 11 nov 2013 (CET)[respon]

Porqueria, ximpleria, escombraries...

Algú sap quina paraula ha fet servir exactament Dennis Abbott? Cada mitjà la tradueix d'una manera diferent i alguns fins i tot posen una paraula al titular i una altra al text. Crec que hauríem de posar la paraula original (que deu ser en anglès) i enllaçar-la al viccionari.--Pere prlpz (disc.) 20:24, 12 nov 2013 (CET)[respon]

Rubbish, segons ell mateix amb el sentit "sin sentido". --V.Riullop (parlem-ne) 20:55, 12 nov 2013 (CET)[respon]
En efecte.– Leptictidium (digui, digui) 21:48, 12 nov 2013 (CET)[respon]
Fet Fet! wikt:rubbish enllaçat.--Pere prlpz (disc.) 21:54, 12 nov 2013 (CET)[respon]

Jo canviaria l'enllaç del l'Unió Europea pel de la Comissió Europea. Potser no cal més enllà per parlar del portaveu de la Comissió, perquè parla en nom de la Comissió i té menys importància individual.--Pere prlpz (disc.) 21:57, 12 nov 2013 (CET)[respon]

Acutalitat

Crec que hauriem d'evitar notícies que comencen, per exemple, amb "S'anuncia el descobriment...", "Es descobreix tal i qual..". És a dir, cal evitar l'ús de frases passives sense subjecte perquè resten credibilitat. Qui anuncia què? o qui descrobreix o diu què? El subjecte sempre és molt imortant en una notícia i he vist en els darrers mesos que van apareixent notícies expressades de forma passiva, i que no trobo rigoroses. És clar que consultant la font segur que es pot descobrir qui a dit o descobert què però crec que aquest pas no hauria de ser necesari. --f3RaN (disc.) 19:42, 26 gen 2014 (CET) I, per cert, ara mateix tenim dues notícies d'aquest tipus:[respon]

  • S'anuncia el descobriment de. Qui ho anunica?
  • S'anuncia el tancament de... Qui?

--f3RaN (disc.) 19:45, 26 gen 2014 (CET)[respon]