Vés al contingut

Nicolás Castellanos Franco: diferència entre les revisions

De la Viquipèdia, l'enciclopèdia lliure
Contingut suprimit Contingut afegit
m Format
Cap resum de modificació
Etiquetes: editor visual Edita des de mòbil Edició web per a mòbils
Línia 1: Línia 1:
{{FR|data=febrer de 2021}}
{{FR|data=febrer de 2021}}
{{Infotaula persona|nom=Antonio Nicolás Castellanos Franco|nom_oficial=Antonio Nicolás Castellanos Franco|nom_original=Antonio Nicolás Castellanos Franco|nom_naixement=Antonio Nicolás Castellanos Franco}}
{{Infotaula persona}}
'''Nicolás Castellanos''' (pedania de [[Mansilla del Páramo]], [[Urdiales del Páramo]], [[Castella i Lleó]] [[1935]]) és un [[religiós]] espanyol.
'''Antonio Nicolás Castellanos''' (pedania de [[Mansilla del Páramo]], [[Urdiales del Páramo]], [[Castella i Lleó]] [[1935]]) és un [[religiós]] espanyol.


Fou nomenat [[sacerdot]] a la ciutat de [[Palència]] l'any [[1953]], fou nomenat el [[1976]] [[bisbe]] d'aquesta mateixa ciutat. El [[1991]] va dimitir com a bisbe i va marxar com [[missioner]] a [[Santa Cruz de la Sierra]], [[Bolívia]], amb un grup de laics i sacerdots obrers.
Fou nomenat [[sacerdot]] a la ciutat de [[Palència]] l'any [[1953]], fou nomenat el [[1976]] [[bisbe]] d'aquesta mateixa ciutat. El [[1991]] va dimitir com a bisbe i va marxar com [[missioner]] a [[Santa Cruz de la Sierra]], [[Bolívia]], amb un grup de laics i sacerdots obrers.

Revisió del 23:40, 2 gen 2024

Infotaula de personaAntonio Nicolás Castellanos Franco

(2014) Modifica el valor a Wikidata
Biografia
NaixementAntonio Nicolás Castellanos Franco
18 febrer 1935 Modifica el valor a Wikidata (89 anys)
Mansilla del Páramo (província de Lleó) Modifica el valor a Wikidata
Bisbe emèrit bisbat de Palència
1991 –
Bisbe de Palència
27 juliol 1978 – 4 setembre 1991
← Anastasio Granados GarcíaRicardo Blázquez Pérez →
Modifica el valor a Wikidata
Dades personals
ReligióEsglésia Catòlica Modifica el valor a Wikidata
Activitat
Ocupacióbisbe catòlic (1978–), sacerdot catòlic (1959–), missioner Modifica el valor a Wikidata
Orde religiósOrde de Sant Agustí Modifica el valor a Wikidata
ConsagracióLuigi Dadaglio Modifica el valor a Wikidata
Premis

Antonio Nicolás Castellanos (pedania de Mansilla del Páramo, Urdiales del Páramo, Castella i Lleó 1935) és un religiós espanyol.

Fou nomenat sacerdot a la ciutat de Palència l'any 1953, fou nomenat el 1976 bisbe d'aquesta mateixa ciutat. El 1991 va dimitir com a bisbe i va marxar com missioner a Santa Cruz de la Sierra, Bolívia, amb un grup de laics i sacerdots obrers.

Des d'aquell moment treballa en aquesta ciutat boliviana en el Pla 3000, per a millorar les condicions de vida dels més desfavorits. Ha organitzat diversos projectes per a atendre a dones i a la població infantil: menjadors, centres escolars, habitatges socials, hospitals...

Per la seva tasca ha rebut diversos premis a Espanya i Bolívia, entre ells el Premi Príncep d'Astúries de la Concòrdia l'any 1998 juntament amb Vicenç Ferrer, Joaquín Sanz Gadea i Muhammad Yunus.

Enllaços externs

A Wikimedia Commons hi ha contingut multimèdia relatiu a: Nicolás Castellanos Franco