Punts extrems de la Unió Europea

De la Viquipèdia, l'enciclopèdia lliure
La Unió Europea en blau, en verd els territoris que no en formen part però depenen d'un dels seus estats membres.

Els punts extrems de la Unió Europea varien segons si es té en compte només el territori continental europeu o la totalitat dels territoris (incloent-hi les regions ultraperifèriques d'ultramar de la Unió Europea).

Latitud i longitud[modifica]

Països contigus[modifica]

Si només es té en compte el territori continental dels 21 països contigus de la Unió Europea (sense Xipre, Finlàndia, Irlanda, Malta i Suècia):

Europa continental[modifica]

Territori a Europa[modifica]

Totalitat del territori[modifica]

Incloent-hi les regions ultraperifèriques de la Unió Europea, o territoris d'ultramar:

Altitud[modifica]

Notes[modifica]

  1. Tot i que Rockall està situat sobre la plataforma continental europea i, per tant, es pot considerar un illot europeu, son estatus polític és qüestionable, car és reivindicat per diversos països. Si no es té en compte Rockall, el punt més occidental de la Unió Europea a Europa és l'illa Tearaght, a Irlanda (52° 4′ N, 10° 39′ O / 52.067°N,10.650°O / 52.067; -10.650).
  2. Tot i que la totalitat de Xipre entrà a formar part de la Unió Europea l'1 de maig del 2004, la legislació europea només s'aplica a la República de Xipre, la part sud de l'illa, mentre que la part nord està governada de facto per la República Turca de Xipre del Nord. Si s'inclou el seu territori, el punt més oriental es troba entre les illes Klides, davant del cap de Sant Andreu (35° 43′ N, 34° 36′ E / 35.717°N,34.600°E / 35.717; 34.600).