Vés al contingut

Rodalia de Lleida

De la Viquipèdia, l'enciclopèdia lliure
Aquesta és una versió anterior d'aquesta pàgina, de data 12:56, 2 jul 2019 amb l'última edició de Rebot (discussió | contribucions). Pot tenir inexactituds o contingut no apropiat no present en la versió actual.
Infotaula xarxa de transportsRodalia de Lleida
TerritoriGarrigues, Noguera, Pla d'Urgell, Segarra, Segrià i Urgell
Tipus serveitren de rodalia
Inauguració16 de març del 2015
Línies5
Estacions24
Línies de la xarxa
AutoritatATM Àrea de Lleida
Dades tècniques
Ample ferroviari1.668 mm
Enllaç amb:
Línia d'alta velocitatAvant

Es considera rodalia de Lleida els serveis de trens regionals de Rodalies de Catalunya i els serveis de la línia Lleida-La Pobla de Segur de FGC que transcorren per les diferents poblacions de la demarcació de Lleida i que són inclosos al Sistema Tarifari Integrat de l'ATM Àrea de Lleida.

Mapa del servei de rodalia de l'Àrea de Lleida

Servei de rodalia de Lleida

RL1 a Térmens, direcció Lleida
R12 a Bellpuig, direcció Lleida

El servei de rodalia de Lleida compta amb una línia de rodalia RL1 i quatre línies de regionals de forma parcial: RL2, R12, R13 i R14

Línia Servei de rodalia de Lleida
Lleida-Pirineus  · Balaguer
Lleida-Pirineus  · Àger
Lleida-Pirineus  · Sant Guim de Freixenet
Lleida-Pirineus  · Vinaixa
Lleida-Pirineus  · Vinaixa

Antecedents

Plànol de la xarxa segons les previsions del 2009

El primer projecte d'un servei de tren de rodalia per a Lleida va ser inclòs al Pla de Viatgers de Catalunya 2008-2012, elaborat per la Generalitat de Catalunya, i preveia la creació d'una xarxa ferroviària de rodalia aprofitant la infraestructura ja existent. Es crearien tres línies aprofitant les línies de Lleida - la Pobla de Segur, Lleida-Manresa i Lleida-Tarragona.[1]

Els ajuntaments de Montsó, Binèfar, Tamarit de Llitera i El Torricó, pertanyents a la província d'Osca, van reclamar incorporar-se a la xarxa de rodalia de Lleida,[2] encara que en sobrepassar-se els límits autonòmics hagués estat necessari, a més del traspàs de les competències a la Generalitat de Catalunya, el vistiplau del Ministeri de Foment i del govern aragonès.

Vegeu també

Enllaços externs

Referències