Vés al contingut

Tema de Viquipèdia:La taverna/Novetats

[115a setmana] El diumenge de les referències

24
Leptictidium (discussiócontribucions)

Bon vespre a tothom. La setmana passada vam referenciar 68 articles sobre Kenya que no tenien fonts durant «El diumenge de les referències». En total, la iniciativa ja ha servit per referenciar 6.189 articles de diferents temes.

La cent-quinzena edició se celebra demà, 23 d'abril. La categoria que ha tocat per posar com a mínim una referència a cada article és Categoria:Espais naturals del País Valencià. Podeu consultar aquí els articles sense referències (64 en el moment d'escriure aquestes línies).

Ho notifico als participants anteriors (@TaronjaSatsuma:, @Sorenike:, @Beusson:, @Alvaro Vidal-Abarca:, @Jaumellecha:, @Pere prlpz:, @Pcm:, @Amadalvarez:, @Laurita:, @Townie:, @Medol:, @Willy31igd:, @Cataleirxs:, @Pallares:, @Castellbo:, @Jordi escarre:, @Lluis tgn:, @Vallue:, @Darth vader 92:, @Xavier Dengra:, @Rocafera:, @Davidpar:, @Mercè Piqueras:, @Magenri:, @Flamenc:, @Robertgarrigos:, @Dragonfly137:, @Socialdilema:, @Jordiff:, @Josu PV:, @Smalde:, @Bsckr:, @J bullanga:, @Brunnaiz:, @Ivan Avz F:, @AntoniBM:, @Capsella01:, @Jove:, @Ramon 3223:, @Gemma Aïsa:, @AntoniBM: i @MotsVius:) i animo tota la comunitat a participar-hi.

Recordeu-vos d'afegir un comentari nou aquí sota amb tots els articles que referencieu!

Leptictidium (discussiócontribucions)
Cataleirxs (discussiócontribucions)
Leptictidium (discussiócontribucions)
Medol (discussiócontribucions)
Laurita (discussiócontribucions)
Unapeça (discussiócontribucions)
Ivan Avz F (discussiócontribucions)
Leptictidium (discussiócontribucions)

De moment, 9 articles. Bona diada de Sant Jordi!

Pcm (discussiócontribucions)
Amadalvarez (discussiócontribucions)
Amortres (discussiócontribucions)
Flamenc (discussiócontribucions)
Vallue (discussiócontribucions)
Leptictidium (discussiócontribucions)

27 articles! Cada article compta, però tinc la impressió que des de fa un cert temps anem de baixada en la participació. En tot cas, acabaríem la temporada 2023, però creieu que el viquiprojecte comença a estancar-se?

Amortres (discussiócontribucions)

És un projecte molt interessant i estem més que agraïts, però costa poder participar a tope en els diversos esdeveniments que es van creant. El projecte dels 10000 és monumental i (almenys a mi) ocupa moltes hores, i més complicat encara quan es solapa amb els altres grans temàtics (cine, còmic, quinzena de la qualitat). A més, com més anem referenciant, van quedant articles menys referenciables o menys interessants. Com a viquipedista, trobo que en conjunt son iniciatives tremendes i aquest projecte ha fet una feina brutal, i si creus que va perdent l'interès dels col·laboradors i vols tancar-lo, jo intentaria aguantar-lo fins haver aconseguit l'1% dels articles (7258 si comptem avui). Jo trobava molt bé no fer sempre aleatori i mirar de crear sinèrgies amb altres projectes puntuals, dedicant el tema de la setmana a un viquiprojecte en curs, i això ja fa temps que no ho veig. Amb la gran feina que has provocat, s'ha reparat en part un dels problemes i podem mirar cap a algun altre defecte: A mi, en particular em preocupa la desactualització, que en general crec que és més problemàtica que la referenciació, doncs la consulta d'articles que no estan al dia estic segur que fa que els usuaris marxin a altres llocs, i crec que no és tant el cas de la infrareferenciació.

Cataleirxs (discussiócontribucions)

Amb aquest gràfic amb 0 rigor estadístic, es perceben clarament les 3 fases que hem viscut fins ara en el DdR:

  1. Debut i creixement sostingut fins novembre de 2021.
  2. Boom entre des'21 i set'22. Com deia ara l'Amortres), hi ha setmanes que se surten del gràfic, compatibilitzades amb la QQ, 1lib1ref, viquiprojectes varis i un parell de sessions especials per a la Diada. La resta de setmanes es mantenen entre 60 i 80.
  3. Davallada a partir d'octubre de 2022. De moment estem en els nivells normals de 2021, veurem si es frena la caiguda.

Òbviament hi ha un desgast: és difícil mantenir una rutina durant 115 diumenges consecutius i dur-la amb els mateixos ànims que a l'inici. Particularment, sobre la dinàmica general, preferiria tenir més articles a la llista (uns 200, p.ex.). Bé ampliant la profunditat (aquesta última jornada crec que no es podia pujar més) o bé amb una categoria menys restringida.

Sigui com sigui, podem estar orgullosos de la feina feta. Sobre quan aturar el DdR... no ho sé pas. Preferiria intentar arribar als 10k articles referenciats, però potser petem abans?

Amortres (discussiócontribucions)

Conta amb mi fins als 10.000!

Magenri (discussiócontribucions)

D'acord amb el que diu @Amortres, el projecte és molt interessant. Ha servit per referenciar molts articles que d'altra manera potser no ho hauríem fet. Jo sóc molt poc competitiu, i no participo en concursos per guanyar un premi ni penso que treballar en allò que m'agrada hagi de donar-me una recompensa més enllà de la pròpia satisfacció. Per això intervinc al DdR quan el tema m'interessa i quan crec que puc fer bones aportacions. Si no hi participo més és potser perquè els temes no em motiven prou. No sé si aquest és el cas d'altres participants, i tampoc sabria dir quins són els temes que més em criden. Tot i això demanaria que el DdR seguís endavant.

Vallue (discussiócontribucions)

Jo aposto per seguir amb la iniciativa, buscant sinergies amb altres VP. Tampoc podem pretendre que tothom estigui 100% compromès tots els caps de setmana de l'any. Un cap de setmana com el de Sant Jordi tampoc pot ser representatiu. També crec que hi ha temes que requereixen més temps i la disponibilitat és un factor a tenir en compte. Potser es podria promoure una opció de col·laboració amb altres VP de caràcter mensual (amb categories més àmplies) i simultàniament un complementari i renovable cada cap de setmana mes específic, intercalant temes locals, generals (humanístics i científics). Proposo una continuïtat renovada.

Amadalvarez (discussiócontribucions)

Subscric els meus companys. Sóc un participant intermitent, però em sembla una de les iniciatives de manteniment de les més engrescadores i participatives, ja que altres acostumen a tenir pocs editors molt intensos i, a DdR hi ha una bona colla que fem poques, però som bastants i estem habitualment.

M'agrada la idea de combinar amb projectes actius. Podríem fer que afegir referències a articles del projecte comptés doble: projecte i apuntar-ho a DdR. O crear un lema de "cap article de projecte sense refs".

En tot cas, jo no tancaria.

Endavant !

Ivan Avz F (discussiócontribucions)

Jo intento participar-hi, ni que sigui amb un article. Aquestes darreres setmanes sens dubte hauria participat més si haguès coincidit amb algun dels projectes en que també participava, així que també dono el suport a aquesta proposta.

També coincideixo amb @Magenri en que, si més no, intento participar més quan el tema m'interesa, però quan trobo temps miro de participar-hi, com he dit, encara que sigui amb un article.

Per la meva part seguiré participant, perquè el projecte em sembla interesant mentre duri, tot i que també estic d'acord amb el que comenta @Amortres que potser hi ha aspectes més urgents com la desactualització que esmenta.

Cataleirxs (discussiócontribucions)

@Leptictidium, si algun cap de setmana necessites desconnectar, o no pots organitzar el sorteig i/o el recompte, només cal que ens avisis, ok?

Leptictidium (discussiócontribucions)

La setmana que ve no el puc organitzar, però ja teníem previst que ho portés la @Laurita:. Gràcies per l'oferiment, en tot cas!

Resposta a «[115a setmana] El diumenge de les referències»