Viquiprojecte:Història de l'art

De la Viquipèdia, l'enciclopèdia lliure

Objectiu[modifica]

Jo no sé si caldria fusionar el portal o no. El que sí sé és que serà un repte fer tots els articles de la història de l'art per país! Ni tan sols existeixen tots aquests articles a la viqui anglesa (la mare de totes les viquis amb el seu milió i mig d'articles) i crec que ens cal fer articles molt més urgents que no pas la història de l'art de Burkina Faso, com per exemple la història general de Burkina Faso. En la meva opinió, jo eliminaria aquest apartat d'història per país i només deixaria els apartats d'història de l'art per període i per tema. En la majoria dels casos, encara que no en sóc expert, la història de l'art transcendeix les fronteres i per tant la informació d'aquests articles seria repetitiva amb els articles d'història de l'art per període o per tema. Llevat, potser, dels períodes d'aïllament regional (com l'art precolombí d'Amèrica), i dels corrents artístics endògens (com el muralisme mexicà), la majoria dels moviments artístics són més transnacionals o internacionals (que no vol dir pas globals) o temporals (que poden ser classificats en un període de temps determinat ja que el seu naixement i desenvolupament depèn del flux d'idees entre molts països). En ambdós casos amb els apartats ja existents de període i tema n'hi ha prou (p. ex. el muralisme pot ser classificat com a moviment d'avantguarda [tema] o del segle XX [període]). Però, si creus que hi ha molts més excepcions geogràfiques, llavors es podrien classificar per continent o regió multinacional amb característiques similars però no pas individualment per país. Què hi penses?

Proposta[modifica]

On ara diu Història de l'art per regió geogràfica substituïm per Historiografia de l'art?? Amb subtemes com:

  1. Crítica de l'art
  2. Estètica
  3. Teoria de l'art

Secundari

  1. Museologia, Museografia, conservació i tècniques expositives??? (evidentment títol incorrecte)
  2. Biografies (l'actual canviat de lloc encara que no quadri del tot dins la secció per igualar a 5 les dues tires)

On ara diu Història de l'art per tema substituïm per Història de l'art per disciplina?? Amb subtemes com:

Principal

  1. Arquitectura
  2. Escultura
  3. Pintura

Secundari

  1. Gravat
  2. Fotografia


Participants assidus[modifica]

Si les teues contribucions a la Viquipèdia sovint es tracten en articles relacionats amb aquest viquiprojecte, afegiu-vos al final de la llista amb el codi de --~~~~. D'aquesta manera, si necessitem ajuda en algun aspecte, sabrem quins viquipedistes probablement sabràn ajudar-nos millor.

  • --Allman 20:17, 12 gen 2007 (CET)

Proves[modifica]

El Portal d'Història de l'art

Benvingut al Portal d'Història de l'art de la Viquipèdia. Des d'aquí podeu accedir fàcilment a diferents articles relacionats amb aquest camp de la història, organitzar les tasques pendents o afegir un article a la llista d'articles sol·licitats.

La Història de l'Art és la branca de la historiografia que estudia les manifestacions artístiques que s'han donat al llarg de la història de la humanitat i la seva posterior classificació i interpretació. També es refereix a l'estudi acadèmic de les arts visuals, que tradicionalment han estat la pintura, l'escultura i l'arquitectura.



modifica · Refresca el Portal

La pregunta

On és l'amfiteatre de la imatge?


Arxiu

Historiografia de l'art Llenguatges artístics
Història de l'art per regió geogràfica Podeu visitar...

modifica


Descripció del Viquiprojecte[modifica]