Viquiprojecte:Museus (IDEC-Museu Picasso)/2011

De la Viquipèdia, l'enciclopèdia lliure
Viquiprojecte: Museus (IDEC-Museu Picasso)

Aquest Viquiprojecte va tenir com a propòsit crear o millorar articles de temes relacionats amb museus a la Viquipèdia seguint els criteris de qualitat que aquesta marca.

Es tracta d'una contribució a Viquipèdia en la qual van participar estudiants del Postgrau en Gestió Museística de l'Institut d'Educació Contínua de la Universitat Pompeu Fabra (UPF), coorganitzat amb el Museu Picasso de Barcelona durant el curs 2010-2011. La participació en el projecte va formar part d'una activitat d'aprenentatge i avaluació.

Per dissenyar-ho, vam fer servir com a referent l'experiència del Viquiprojecte Imatge i Llenguatge Visual, impulsat per la UOC durant el curs 2009-2010.


REQUISITS:

Els alumnes del postgrau hauran de crear o ampliar substancialment un article relacionat amb el sector dels museus. Cal tenir en compte que, al treballar en un entorn wiki, durant el procès d'edició altres viquipedistes podran col·laborar en l'ampliació de l'article en qüestió.

Els alumnes s'hauran de crear un compte d'usuari propi, identificar-se en la llista que hi ha en aquesta mateixa pàgina, dient sobre quin article treballaran.

Per poder diferenciar els articles, es recomana incloure la plantilla {{Viquiprojecte Museus (IDEC-MPB)}} a la plana de discussió de l'article en qüestió, així la resta de viquipedistes sabran que es tracta d'un projecte acadèmic.


COM HA DE SER UN ARTICLE:

Un article de qualitat ha d'estar correctament redactat, ser complet, entenedor, concret i exposar les possibles divergències sobre un tema des d'un punt de vista neutral. La informació que s'hi exposa ha de ser verificable i s'han de citar adequadament les fonts que la recolzen. Les fonts han de ser fiables i actualitzades.

Formalment ha d'estar ben estructurat, fer servir les plantilles i formats de Viquipèdia pertinents, ser correcte quant a gramàtica, redacció i ortografia. Ha de cobrir tots els aspectes del tema d'una forma enciclopèdica, però sense detalls innecessaris. Ha de tenir enllaços a altres articles de Viquipèdia que hi estiguin relacionats.

VIQUIPROJECTE FINALITZAT: Durada del Viquiprojecte: 29 de març al 2 de maig de 2011


Classe del postgrau

Ajuda
Referents

ImatgesLlista d'articles a crear i/o millorar[modifica]

Aquí hi ha un llistat de possibles articles a crear i/o millorar. L'alumne que decideixi editar un d'aquests articles, que escrigui el seu nom d'usuari al costat de l'article, editant aquesta mateixa pàgina.

Exemple: {{u|Kippelboy}}: Museu del Clavegueram

Aquest llistat només és un recull de recomanacions. Si voleu fer algun article que no hi és a la llista, editeu la pàgina i afegiu-lo vosaltres mateixos. Es pot triar qualsevol altre museu.

Vegeu també la Categoria:Esborranys de museus

Vegeu també la Categoria:Esborranys d'art

Llista de participants[modifica]

Feu un llistat d'alumnes i de l'article triat per cada alumne:

Viquipedistes col·laboradors[modifica]

Si hi ha usuaris que no cursen el Postgrau en Gestió Museística de la UPF però que estan interessats a participar en el viquiprojecte, ja sigui col·laborant en tasques de suport a l'edició o en patrullar els articles editats, també s'hi poden apuntar en aquesta llista:

  • Catalaalatac: Suport a l'edició i a usuaris novells. No dubteu en preguntar-li qualsevol tema relacionat amb el viquiprojecte.

Coordinació[modifica]

  • Conxa Rodà: Coordinació Acadèmica
  • Kippelboy: Coordinació Viquipèdia


Enllaços externs[modifica]