Fideus a l'estil de Wenzhou

De la Viquipèdia, l'enciclopèdia lliure
Infotaula menjar温州拌面 (Fideus a l'estil de Wenzhou)
Característiques
País d'origenWenzhou, Zhejiang, Xina
Detalls
Ingredients principalsFideus de blat, all, vinagre, carn picada de porc, brots de soja, cibulet o all tendre
VariacionsXiitake, pastanaga, cogombre

Els fideus a l'estil de Wenzhou (xinès simplificat: 温州拌面; pinyin: wēnzhōu bàn miàn) o fideus barrejats de Wenzhou és un plat de la gastronomia xinesa procedent de la ciutat de Wenzhou, a la província de Zhejiang.[1] Es tracta d'un plat de fideus l'ingredient més característic del qual és l'all picat macerat en vinagre, si bé els seus altres components més habituals són la carn picada de porc, els brots de soia, el bolet xiitake, la truita laminada o el cibulet. Altres variants inclouen també pastanaga o cogombre laminats.

Aquest plat és, però, una variant o especialitat local de la família dels fideus mixtos o barrejats (拌面), com ho són també els fideus a l'estil de Fujian (福建拌面; fújiàn bàn miàn) o dels xangainesos fideus amb oli de cebeta (葱油拌面; cōng yóu bàn miàn).

És un plat relativament fàcil de trobar i freqüent en restaurants xinesos a tots els territoris de parla catalana i Espanya, especialment a les grans ciutats, a causa del predomini de la procedència de Wenzhou i del districte contigu Qingtian (青田) entre la població d'origen xinès en aquests territoris,[2] i també a Itàlia, França i Portugal.[3]

Referències[modifica]

  1. «温州拌面:浙江省温州市的一道著名地方小吃» (en xinès) https://baike.baidu.com/item/%E6%B8%A9%E5%B7%9E%E6%8B%8C%E9%9D%A2/8953784
  2. BELTRÁN, Joaquín; SÁEZ, Amelia. Els xinesos a Catalunya (en català). Barcelona: Alta Fulla, Juny de 2001. 
  3. «Els xinesos a Catalunya (2001) revisited» (en català). Joaquín Beltrán Antolín; Amelia Sáiz López; IDEES. [Consulta: 14 desembre 2022].