Hermann von Oppeln-Bronikowski

De la Viquipèdia, l'enciclopèdia lliure
Infotaula de personaHermann von Oppeln-Bronikowski

Modifica el valor a Wikidata
Biografia
Naixement2 gener 1899 Modifica el valor a Wikidata
Berlín (Alemanya) Modifica el valor a Wikidata
Mort19 setembre 1966 Modifica el valor a Wikidata (67 anys)
Gaißach (Alemanya) Modifica el valor a Wikidata
Activitat
Camp de treballGeneral Modifica el valor a Wikidata
Ocupaciógenet de doma, oficial Modifica el valor a Wikidata
Carrera militar
LleialtatTercer Reich Modifica el valor a Wikidata
Branca militarExèrcit Imperial Alemany Modifica el valor a Wikidata
Rang militargeneral major Modifica el valor a Wikidata
Comandant de (OBSOLET)20th Panzer Division (en) Tradueix Modifica el valor a Wikidata
ConflictePrimera Guerra Mundial i Segona Guerra Mundial Modifica el valor a Wikidata
Esportesports eqüestres Modifica el valor a Wikidata
Disciplina esportivadoma Modifica el valor a Wikidata
Participà en
1936Jocs Olímpics d'Estiu de 1936 Modifica el valor a Wikidata
Família
PareHermann von Oppeln-Bronikowski (en) Tradueix Modifica el valor a Wikidata
Premis
Medaller
Competint per  Alemanya
Jocs Olímpics Anells olímpics
Hípica
Or Berlín 1936 Doma per equips

Hermann von Oppeln-Bronikowski (Berlín, 2 de gener de 1899 - Gaißach, 19 de setembre de 1966) va ser un militar i genet alemany que va competir a començaments del segle xx.

Membre de la noblesa prussiana, el 1917 es va fer voluntari de l'exèrcit alemany. Durant la Primera Guerra Mundial va lluitar primer al front rus, i després a França. Acaba la guerra amb el rang de tinent. Després de la guerra, es va unir a la Reichswehr com a oficial de cavalleria.

El 1936 va prendre part en els Jocs Olímpics de Berlín, on va disputar dues proves del programa d'hípica amb el cavall Gimpel. Va guanyar la medalla d'or en la prova de doma per equips, mentre en la de doma individual fou desè.[1]

Durant la Segona Guerra Mundial va participar en la campanya de Polònia i, com a membre de la 4a Divisió Panzer, al front rus. El 1943 va ser ferit. L'octubre d'aquell any passà a ser comandant de la 21a Divisió Panzer que es trobava a Normandia. Després del desembarcament de Normandia el seu regiment va participar en els combats que van tenir lloc al voltant de la ciutat de Caen i va aconseguir escapar de la Bossa de Falaise. El 28 de juliol de 1944 va rebre la Creu de Cavaller de la Creu de Ferro. L'octubre del mateix any va obtenir el comandament de la 20a Divisió Panzer, i el 30 de gener de 1945 fou ascendit a General Major. Durant els últims mesos de la guerra, la seva divisió va participar en batalles defensives a Hongria i al front de l'Oder amb gran valentia, cosa que li va valer noves condecoracions.[2] El 8 de maig de 1945 va dissoldre les restes de la seva divisió i, després d'una breu captiveri, fou alliberat el 1947.[1]

Després de la guerra va participar en la reconstitució de l'exèrcit alemany (Bundeswehr) i entrenà l'equip canadenc de doma als Jocs Olímpics d'Estiu de 1964, a Tòquio.

Referències[modifica]

A Wikimedia Commons hi ha contingut multimèdia relatiu a: Hermann von Oppeln-Bronikowski
  1. 1,0 1,1 «Hermann von Oppeln-Bronikowski Olympic Results». sports-reference.com. Arxivat de l'original el 19 de gener 2011. [Consulta: 3 maig 2019].
  2. Scherzer, Veit. Die Ritterkreuzträger 1939–1945 Die Inhaber des Ritterkreuzes des Eisernen Kreuzes 1939 von Heer, Luftwaffe, Kriegsmarine, Waffen-SS, Volkssturm sowie mit Deutschland verbündeter Streitkräfte nach den Unterlagen des Bundesarchives (en alemany). Jena, Germany: Scherzers Militaer-Verlag, 2007. ISBN 978-3-938845-17-2.