Marina del Brasil

De Viquipèdia
Dreceres ràpides: navegació, cerca
Marinha do Brasil
Ensenya naval del Brasil
Bandera de proa de la Marinha do Brasil
Data de lleva: 1822 - actualitat
Branca: Armada
Mida: 60,000 personal actiu
98 Vaixells
89 Aeronaus
Guerres i batalles:
Guerres i batalles: Guerra del Brasil
Guerra dels Farrapos
Guerra de la Triple Aliança
Cultura militar:
Divisa: Blau & Blanc        


La Marina del Brasil (en portuguès: Marinha do Brasil ) és juntament amb l'Exèrcit Brasiler i de la Força Aèria Brasilera part integrant de les forces armades de Brasil. Quant a la seva mida, és la marina de guerra d'Amèrica Llatina.

Missió[modifica | modifica el codi]

La missió principal de l'Armada és garantir la defensa de la pàtria juntament amb les altres Forces Armades (article 142 de la Constitució Federal). Per complir la seva missió constitucional la Marina ha de preparar i aplicar el poder naval. És encara la Marina, com a segon destí, cooperar amb el desenvolupament nacional i de defensa civil, segons el que determini el President de la República.

Com Brasil no té una agència exclusiva d'organitzar, supervisar i dirigir la Marina Mercant la costa brasilera i les aigües interiors, també té la funció de "guardacostes". Aquestes funcions es defineixen com a persones subsidiàries tasques i es desglossen a continuació:

  • Dirigir i controlar la Marina mercant i les seves activitats connexes, com aplicable a la defensa nacional;
  • Proporcionar la seguretat de la navegació aquaviária;
  • Contribuir a la formulació i conducció de les polítiques nacionals que es relacionen amb el mar, i
  • Aplicar i vigilar el compliment de lleis i reglaments, al mar i aigües interiors, en coordinació amb altres òrgans del poder executiu, federal o estatal, quan es fa necessari perquè de competències específiques.

Estructura de Comandament[modifica | modifica el codi]

El portaavions São Paulo part de la Marina de Brasil.

La comanda de la Marina és l'òrgan responsable de la Marina de Brasil. L'organisme va néixer el 10 de juny de 1999 mitjançant l'extinció del Ministeri de la Marina de Guerra [6] i la seva transformació en Comando. És directament subordinat al Ministre de Defensa i és comandada per un almirall de l'esquadra nomenada pel president de la República.

Brasil és un dels nou països al món que tenen portaavions el Nae São Paulo (A-12) i és l'únic país que té aquest tipus de màquina de guerra a Amèrica Llatina i en hemisferi sud.

Modernització[modifica | modifica el codi]

El Departament de Defensa del Brasil el 2009 va demanar a la Marina per desenvolupar un pla de 30 anys. Per dur a terme els plans de projecció de poder que Brasil vol executar, la Marinha preveu gastar de 250 mil milions de reals (aproximadament 93 mil milions d'euros). El programa és Chama PEAMB. Les compres seran de dos portaavions de 40 000 tones, 4 LHD de 20 000 tones, 30 vaixells de escortes, 15 submarins (SCC), 5 submarins nuclears d'atac (SNA) i 62 vaixells patrulla.[1]

Aviació[modifica | modifica el codi]

Enllaços externs[modifica | modifica el codi]

A Wikimedia Commons hi ha contingut multimèdia relatiu a: Marina del Brasil