Sniper Elite V2

De la Viquipèdia, l'enciclopèdia lliure
Sniper Elite V2

PublicacióEstats Units d'Amèrica Estats Units:
30 d'abril de 2012 (Steam)[1]
Estats Units d'Amèrica Estats Units:
2 de maig de 2012 (Venda al detall)
Austràlia Austràlia:
3 de maig de 2012
Unió Europea Europa / Països Catalans Països Catalans:
4 de maig de 2012
Japó Japó:
9 d'agost de 2012
GènereAcció tàctica
Disponible en
Característiques tècniques
PlataformaMicrosoft Windows
PlayStation 3
Xbox 360
MotorAsura
ModesUn sol jugador, multijugador (Perspectiva en tercera persona)
FormatDVD ROM, descàrrega digital
Dispositiu d'entradateclat d'ordinador Modifica el valor a Wikidata
Equip
Desenvolupador(s)Rebellion Developments
Editor505 Games Modifica el valor a Wikidata
CompositorMark Rutherford Modifica el valor a Wikidata
DistribuidorSteam, Humble Store, Nintendo eShop, PlayStation Now i PlayStation Store Modifica el valor a Wikidata
Qualificacions
ESRB
PEGI

Més informació
MobyGamessniper-elite-v2 Modifica el valor a Wikidata
Steam63380 Modifica el valor a Wikidata

Twitter (X): SniperElite Modifica el valor a Wikidata

Sèrie: Sniper Elite (en) Tradueix Modifica el valor a Wikidata
Sniper Elite (en) Tradueix Modifica el valor a Wikidata
Imatges externes
Portada

Sniper Elite V2 és un videojoc d'acció tàctica del 2012 desenvolupat per Rebellion Developments per a Microsoft Windows, PlayStation 3 i Xbox 360. És un remake del videojoc de Rebellion del 2005, Sniper Elite. El videojoc està ambientat en el mateix període i ubicació- la Batalla de Berlín durant l'abril–maig de 1945—però ara el protagonista és un oficial americà de l'Oficina de Serveis Estratègics que ha de capturar o eliminar els científics involucrats en el programa de coets nazi V-2.[2]

Argument[modifica]

El personatge principal és Karl Fairburne, un oficial de l'OSS que s'introdueix a Berlín el 1945, durant els dies finals de la Segona Guerra Mundial. Fa referència a l'Operació Paperclip i el seu predecessor l'Operació Overcast, el pla dels EUA per reclutar els científics de l'Alemanya nazi. En Fairburne s'enfronta amb oponents tant nazis com soviètics mentre busca individus clau involucrats amb el desenvolupament del míssil balístic V-2.

La campanya comença amb una missió tutorial, on el jugador ha d'assassinar el major general alemany Hans von Eisenberg que està tractant de fer desertar als soviètics. La següent missió és una versió lleugerament modificada de la demostració, en què s'envia el jugador a capturar el Dr. Gunther Kreidl, un científic nazi, i escapar amb els seus documents. A continuació, en Fairburne s'infiltra en una planta de producció del coet V-2 a la recerca d'un altre científic, el Dr Schwaiger, que està disposat a desertar als Estats Units, però en Fairburne es descobreix i ha de lluitar per sortir de les instal·lacions. En Fairburne decideix robar una partida d'explosius i destruir un pont per distreure els soviètics i els alemanys mentre ell passa darrere d'ells i rescata en Schwaiger. El pla funciona i en Fairburne es dirigeix a un lloc anomenat Opernplatz, on troba en Schwaiger i es veu obligat a mantenir a ratlla les forces de les tropes soviètiques que han descobert la seva posició. Schwaiger rep un tret en el procés, i abans de morir, diu "tabun". En Fairburne, despistat, es trobarà amb el Dr Müller, que assassina en la seva torre de comandament. Sense ubicació de la zona de llançaments del V-2, ell va cap a un quarter soviètic, on descobreix que el tabun és un gas nerviós transportat pels coets V-2 que estan a punt de llançar-se sobre Londres. Amb només la informació que està en algun lloc fora de Berlín, en Fairburne va a l'oficina de Berlín del Dr. Wolff, l'autor intel·lectual del projecte, per trobar més informació. L'oficina ha estat destruïda, però en Fairburne troba un quadern esquinçat i estableix que Wolff està a punt d'escapar d'un camp d'aviació. En Fairburne arriba a un altre edifici just a temps per recuperar d'una xemeneia un mapa que detalla les instal·lacions d'emmagatzematge del V-2. Es proposa destruir els coets. En busca d'en Wolff, en Fairburne es remunta a la Porta de Brandenburg, on havia assassinat a von Eisenberg pocs dies abans. En Fairburne puja damunt de l'estructura i, com en Wolff està a punt d'escapar en un automòbil, el dispara, provocant que el vehicle es surti de la carretera i s'estavelli, matant instantàniament en Wolff. En Fairburne assenyala que la Segona Guerra Mundial ha acabat, però la Guerra Freda acaba de començar, en què ha actuat com el primer combatent americà.

Jugabilitat[modifica]

Sniper Elite V2 utilitza l'acció tàctica que posa èmfasi en el sigil, en lloc d'utilitzar la força bruta.[3] En Fairburne utilitza diverses armes de l'era de la Segona Guerra Mundial, incloent rifles de franctirador, una pistola Welrod silenciada, metralletes i granades de mà alemanyes i soviètiques (que també es poden utilitzar per fer trampes de cos amb filferro). Una de les principals característiques del joc és la balística realista, que intervenen factors com la caiguda de la bala, la força del vent, i l'efecte de contenir la respiració quan s'intenta disparar. La vista de la mira telescòpica és en primera persona, mentre que el moviment i l'ús de totes les altres armes és en tercera.[4]

Una diferència important del Sniper Elite original és la introducció d'una controvertida[5] ‘Càmera de Matar en Raigs-X’, que s'activa quan el jugador fa un tir especial. La vista després segueix la trajectòria de la bala en càmera lenta abans de disminuir encara més a mesura que arriba a l'objectiu, després de les quals el cos de l'objectiu es representa com una secció anatòmica per mostrar el pas de la bala a través del cos i el dany que causa als òrgans i ossos.[6] Altres nous elements inclouen la possibilitat de marcar els enemics per ressaltar la seva posició juntament amb la informació de destinació i una figura blanca delineada que marca l'últim punt en què els soldats enemics van ser vistos pel jugador perquè els jugadors puguin realitzar la seva fugida.[7]

Desenvolupament[modifica]

El 2011, Rebellion va anunciar que copublicaria el títol amb 505 Games.[8] Després del seu llançament el maig de 2012, el joc ha sigut descrit com un "reinici" del primer Sniper Elite, en comptes d'una continuació.[9] L'anunci inicial només es referia a les versions per Xbox 360 i PlayStation 3, encara que en resposta a les peticions dels fans, Rebellion va anunciar que també publicaria una versió per a PC a través de botigues i Steam al mateix temps que la versió de la consola.[10]

Armes[modifica]

Rifles[modifica]

Subfusells[modifica]

Pistoles[modifica]

Explosius[modifica]

Rebuda i crítica[modifica]

Sniper Elite V2 va rebre una barreja de crítiques positives a Metacritic, resultant en 65 punts,[11] 70[12] and 64,[13] for the Xbox 360, PS3 and PC versions respectively.

Game Informer va puntuar el videojoc en 8,25/10.[14] GameSpot li va posar 6/10 a causa de la "IA ximple".[15] IGN puntua el joc en 8/10, lloant la característica de la "Càmera de Matar de Raigs-X".[16]

Referències[modifica]

  1. «Sniper Elite V2 on Steam». Store.steampowered.com, 30-04-2012. [Consulta: 23 juliol 2012].
  2. «Sniper Elite V2 - Preview». Godisageek.com, 20-01-2012. [Consulta: 23 juliol 2012].
  3. Peter Eykemans. «Calculating Every Kill in Sniper Elite V2 - PC Preview at IGN». Uk.pc.ign.com. [Consulta: 23 juliol 2012].
  4. «5 ways Sniper Elite V2 will make you feel ...». GamesRadar, 12-01-2012. [Consulta: 23 juliol 2012].
  5. «Glen Ferris takes a look at Sniper Elite V2 in his gaming blog this week». Redbull.com. [Consulta: 23 juliol 2012].
  6. «Sniper Elite V2 trailer shoots a man in the eye from quite far away». PC Gamer, 14-12-2011. [Consulta: 23 juliol 2012].
  7. «Sniper Elite V2 game trailer | The Sun |Video|Lifestyle|Gaming». The Sun. [Consulta: 23 juliol 2012].
  8. Purchese, Robert. «Sniper Elite V2 announced for 2012 News • News •». Eurogamer.net, 06-04-2011. [Consulta: 23 juliol 2012].
  9. Post Blog. «Sniper Elite V2 - Organ Piercing Rounds Interview». Gametrailers. [Consulta: 23 juliol 2012].
  10. «Sniper Elite V2 coming to PC». Webwire.com, 05-08-2011. [Consulta: 23 juliol 2012].
  11. «Sniper Elite V2 for Xbox 360 Reviews, Ratings, Credits, and More». Metacritic, 02-05-2012. [Consulta: 23 juliol 2012].
  12. «Sniper Elite V2 for PlayStation 3 Reviews, Ratings, Credits, and More». Metacritic. [Consulta: 23 juliol 2012].
  13. «Sniper Elite V2 for PC Reviews, Ratings, Credits, and More». Metacritic. [Consulta: 23 juliol 2012].
  14. «Rebellion Delivers A Visceral WWII Shooter - Sniper Elite V2 - Xbox 360». www.GameInformer.com, 01-05-2012. [Consulta: 23 juliol 2012].
  15. «Sniper Elite V2». GameSpot.com. [Consulta: 23 juliol 2012].
  16. «Sniper Elite V2 Review». IGN. [Consulta: 23 juliol 2012].

Enllaços externs[modifica]