Usuari:Mcapdevila/Junkers EF 128

De la Viquipèdia, l'enciclopèdia lliure
Infotaula d'aeronauEF 128
Model a escala del Junkers EF 128.
TipusCaça
FabricantAlemanya NaziJunkers
Dissenyat perHeinrich Hertel
Primer volMai
EstatAbandonat
Construïts0

El Junkers EF 128 va ser un projecte de avió de caça de reacció alemany de la Segona Guerra Mundial, va ser presentat a la Competició urgent de caces al febrer de 1945, on va ser triat vencedor enfront de projectes presentats per altres fabricants anomenats Messerschmitt P.1110, Heinkel P.1078 i Blohm & Voss P 212. No obstant això la guerra va finalitzar abans que es construís el primer prototip de l'EF 128, només s'havien construït maquetes.

Desenvolupament[modifica]

Rerefons[modifica]

A principis de 1945, el ministeri de l'Aire Reichsluftfahrtministerium estava preocupat pels desenvolupaments de reactors Aliats, i particularment amb el que seria enfrontar-se al Gloster Meteor sobre el continent. En resposta a això, van crear la Competició urgent de caces, acabant amb la producció de la major part dels bombarder si avions polivalents en favor dels caces, especialment dels caces a reacció. Adicionamente afavorien el manteniment d'una bretxa de superioritat tecnològica sobre els Aliats, en els dissenys que reemplaçarien als primers caces a reacció alemanys: Messerschmitt Me 262 i Heinkel He 162.

Projecte Junkers[modifica]

Aquest projecte va ser presentat al concurs anomenat "Programa urgent per a la construcció de caces" al febrer de 1945.

Els alemanys de la Junkers denominaven EF ( Entwicklungs Flugzeug, en idioma alemany: desenvolupament d'avions) als seus projectes. [1]

No va entrar en servei[modifica]

Malgrat els excel·lents resultats obtinguts en el model a escala real en el túnel de vent, i un fuselatge amb el motor jet HeS 011 que va ser construït per a proves, muntat dalt d'un Dj 88. Es va dissenyar un projecte addicional de caça nocturn i caça tot temps amb el fuselatge allargat per a un segon membre de tripulació, però no es va acabar abans de la fi de la guerra. No es va arribar a construir cap prototip perquè els soviètics van ocupar Dessau l'abril de 1945.

Destinació[modifica]

Els soviètics van capturar tots els fitxers i el prototip de l'avió, i ja mai més es va saber res d'aquest aparell.

Disseny[modifica]

El caça tenia dues preses d'aire localitzades en les arrels alars per fer confluir el flux d'aire fins a un punt just darrere de la cabina del pilot. Les ales estaven construïdes de fusta, en fleca cap enrere en 45º i amb dues petites aletes i timons situats en la vora alar darrere. 540 litres de combustible estaven situats a les ales, així com 1025 litres en un tanc dins del fuselatge just darrere de la cabina. Comptava amb una cabina pressuritzada proveïda d'un seient d'ejecció i blindatge (protecció de salves de 12.7 mm des del front i de 20 mm des del darrere).

Motor[modifica]

Motor Heinkel HeS 011.

Havia d'estar proveït d'un motor a reacció Heinkel-Hirth HeS 011, però en no estar disponible, es va instal·lar el Junkers Jumo 004.

Armament[modifica]

Míssil X-4 amb els quals estaria armat el Huckebein.

Dos canons MK 108 calibre 30 mm estaven instal·lats a la proa, amb 100 municions cada un, i una provisió per a dos més. Tenia punts forts subalares per a quatre míssils Ruhrstahl X-4.

Especificacions[modifica]

Característiques generals

Rendiment


Vegeu també[modifica]

Referències[modifica]

  1. Monogram Close Up 1, Junkers Ju287, Thomas Hitchcock, Monogram Aviation Publication, 1974, ISBN 0-914144-01-4.

Bibliografia[modifica]

  • Luftwaffe Secret Projects: Fighters 1939-1945

Enllaços externs[modifica]