Usuari Discussió:Cap Quadrat/Arxiu 2006–2009

El contingut de la pàgina no s'admet en altres llengües.
De la Viquipèdia, l'enciclopèdia lliure
Us donem la BENVINGUDA
Ajuda
Manteniment
Comunitat
Polítiques
Modifica


Hola Cap Quadrat! Sigueu benvingut/da a la Viquipèdia i al coneixement lliure. Us encoratgem especialment, abans de res, a visitar la introducció per a un començament fàcil en tres senzills passos somriure. Si preferiu aprendre mitjançant un tutorial, podeu seguir el curset d'autoaprenentatge.

Aquesta és la pàgina de discussió del vostre compte d'usuari, que us servirà per a rebre missatges d'altres col·laboradors. Per a contestar, no ho feu a la vostra pàgina de discussió sinó a la pàgina de discussió de l'usuari que us ha escrit. A més, teniu la vostra pàgina d'usuari, on podeu posar les vostres dades, interessos, etc.

També seria convenient que llegíssiu els Cinc Pilars de la Viquipèdia i el llibre d'estil per a tenir una visió general i sintètica de les polítiques elementals que cal respectar per a poder editar en aquest projecte. És molt fàcil; bàsicament, cal utilitzar el sentit comú, respectar tothom, fonamentar les edicions en fonts comprovables i de qualitat i respectar el punt de vista neutral.

Si voleu trobar idees per a contribuir al projecte, visiteu el Portal del Viquipedista, on podreu coordinar-vos amb la resta dels viquipedistes. Així mateix, disposeu també de la taverna, per plantejar-hi els vostres dubtes, suggeriments o comentaris. Podeu signar en les discussions amb el botó de signatura de dalt de la barra d'edició Icona per a signar, o bé amb el codi --~~~~.

Podeu visitar el Viquiprojecte Babel per a classificar-vos segons els idiomes que conegueu o a la pàgina d'Etiquetes d'usuari per a descriure-us. També podeu afegir-vos a la llista de viquipedistes, o connectar-vos al xat per a coordinar la feina de forma ràpida.

Viquipèdia és un projecte col·laboratiu multilingüe. Si voleu traduir un article d'un altre idioma abans d'ampliar-lo i millorar-lo esteu seguint l'esperit del projecte.


Consell del dia: Quan escriviu un article nou citeu les fonts. Així facilitareu la tasca dels companys que vulguin revisar la feina feta.

Non-Catalan? Ca-0? See Babel ca-0 and our welcome in English.

Voleu comentar aquest missatge?


Salutacions cordials

--Pepetps hehehe (Podem discutir-ho) 20:53, 9 des 2006 (CET)

Topònims

Bon dia, Cap ;-) Els topònims van sempre amb majúscules, mai entre cometes o amb cursiva (la cursiva només seria tolerable quan es vol destacar-ne algun en particular, però això serveix tant per als topònims com per a qualsevol altre concepte; o bé quan posem un títol d'una obra, o quan reflectim una paraula d'una altra llengua). Ara bé, en tots els casos que em poses, el primer element (el nom genèric) hauria d'anar amb minúscula, i només conservar la majúscula per al nom propi concret: l'aqüeducte de les Ferreres (com l'aqüeducte de Segòvia, l'aqüeducte de les Águas Livres, etc.), les coves de la Pedrera (com la cova del Drac, les coves d'Altamira, etc.), la torre del Comte (com la torre Eiffel, la torre Roja, etc.), el pont del Codony (com el pont Vell, el pont de Pedra, etc.), el barranc dels Arcs (com el barranc de les Bruixes, el barranc Sec, etc.) i el camí de l'Àngel (com el camí de Can Rigau, el camí Nou, etc.). Ara bé, algun d'aquests casos és problemàtic, ja que pel que m'ha semblat deduir la Torre del Comte és el nom d'un lloc determinat, no el nom d'una torre (així, tenim el poble de la Torre de Fontaubella, per exemple, on Torre va amb majúscula perquè és una part integrant del topònim, no fa referència a cap torre sinó al nom d'un poble, tot i que originàriament aquest poble es pogués dir així perquè tenien una torre...). Quan es parla d'edificis i construccions, de vegades el nom genèric també acostuma a anar amb majúscules: l'Aqüeducte de les Ferreres, el Pont del Codony, el Palau de Pedralbes, la Catedral de Tarragona... tot i que seria més aconsellable escriure també amb minúscules el nom genèric, tal com n'he posat abans l'exemple. En noms geogràfics, però, la pràctica habitual és posar sempre amb minúscules el genèric: les illes Formigues, les muntanyes Rocalloses, la mar Mediterrània, la riera de les Arenes; i també en la topografia urbana: el carrer de les Ànimes, la plaça del Blat, l'avinguda de la Llibertat, el camí Fondo, la carretera de les Aigües, etc. Enric 16:45, 9 febr 2007 (CET)

Coordenades

Perdona, no havia vist que hi ha una plantilla. Normalment s'inclouen dins la plantilla associada a l'article (municipi, volcà...). En el cas de que no hi hagi cap plantilla, m'ha semblat que al començament de l'article no hi queda massa bé. No sé si hi ha cap discussió al respecte. On ho posen els alemanys?--Lohen11 12:57, 26 febr 2007 (CET)

Això ja és de nivell. Penso com tu, i ara amb els GPS cada vegada serà més útil i usual conèixer les coordenades. Ho proposes tu?--Lohen11 13:35, 26 febr 2007 (CET)
Sí, ho proposaré. ––Cap Quadrat 14:00, 26 febr 2007 (CET)

Sant Cugat

Bones Till. Si, ja he vist que m'estaves xafant la guitarra...hahaha. Tant de temps que ningú ha escrit res sobre Sant Cugat i ja és casualitat que pràcticament el mateix dia ens decidim a escriure sobre els mateixos temes. A veure si ens trobem tirant fotos. Efectivament, estic preparant els articles sobre el modernisme a SC, no sé si tu també anaves per aquí. Les fotos de la casa Armet gairebé les tinc idèntiques, per tant les que ja has carregat les aprofitaré. Si havies pensat seguir amb temes de SC, no sé si vols ens repartim la feina.

Per cert, fa tres estius vaig estar als teus orígens, Bremen, donant un tom per Alemanya. També en tinc forces fotos per si mai en vols fer articles. Salut.--Lohen11 16:59, 7 març 2007 (CET)

No tinc fotos del què em demanes. Si les aconsegueixo ja t'ho dic.--Lohen11 18:17, 7 març 2007 (CET)
He carregat 2 fotos del Centre Borja a Commons, per si les vols utilitzar.--Lohen11 12:20, 12 març 2007 (CET)

CDLQ 16 d'abril

La Viquipèdia:Contribució de la quinzena actual és Novel·la, proposta en la que vas participar. --VRiullop (parlem-ne) 21:38, 16 abr 2007 (CEST)

Hola, m'han demanat que tradueixi l'apartat de Carl Gustav Jung#Crítica a les seves tesis de l'alemany de:Carl Gustav Jung#Kritik i ho he fet com he pogut, però tu que domines més l'alemany, li podries donar una ullada? Ara estic fent el darrer paràgraf i la primera frase "Heute lässt sich ein dem Konzept des Unbewussten in der Tiefenpsychologie ähnelnder Bereich durch Untersuchungsmethoden der Hirnforschung nachweisen." m'està costant molt. Per cert, Bremen és preciós! Gràcies.--Xtv (que dius que què?) 17:24, 18 maig 2007 (CEST)

Motes gràcies! Doncs jo avui havia d'anar a Bremen, però al final la feina no m'ho ha permès :-( Salut! --Xtv (que dius que què?) 15:54, 20 maig 2007 (CEST)

Hola, he vist que has escrit molt a l'entrada corresponenet a Sant Just Desvern, fins i tot, abans de que nosaltres (la gent de l'Institut i del Centre d'Estudis Santjustencs) comencéssim el nostre Viquiprojecte. Veig que també has continuat afegint informació valuosa (per exemple, en el cas de St. Pere Màrtir). Et convido a afegir-te a la nostra "moguda" i a continuar treballant tots plegats. Una abraçada,--Ochoajuli (discussió) 16:52, 7 des 2007 (CET)

Hola Juli, gràcies per convidar-me a participar en el Viquiprojecte:Sant Just Desvern. Ja m'he adonat que hi heu iniciat un projecte a nivell professional. Enhorabona! Encara que el meu català no sigui de soca-rel, espero que com a antic Santjustenc —de petit hi he viscut cinc anys— pugui contribuir una mica al projecte. De moment visc a Alemanya, però amb (molta) sort per a trobar un pis acceptable i assequible potser torno a Barcelona l'any que vé. Mentrestant un salut a des de l'alt nord, --Cap lo Quadrat [...] 14:58, 9 des 2007 (CET)

He vist que has posat les coordenades del molí fariner: Molt Bé! Jo vaig estar provant de fer-ho aquesta setmana passada, i no me'n vaig sortir, sóc massa "novato". Una abraçada, --Ochoajuli (discussió) 09:11, 17 des 2007 (CET)

Acabo de corregir-les, ara l'article utilitza la plantilla {{coor title dms}} amb graus, minuts i segons, ja que és la més comú. Si us plau comprova en un mapa satel·lite (p.ex. WikiMapia) si la posició es correcte – encara que sóc Bellsoleigenc no coneixia el molí fins ara... --Cap Quadrat [...] 12:08, 17 des 2007 (CET)

Hola, Crec que les coordenades sexagesimals que has posat són les correctes. Les coordenades UTM referides a l'hipermapa del DPTOP de la Generalitat són: X=422920 m Y=4582883 m Una abraçada, --Ochoajuli (discussió) 14:33, 17 des 2007 (CET)

Jo només vaig provar de posar ordre i format en una sèrie d'articles que em semblava que no en tenien, però no tinc coneixements dels poble com per saber de quina manera és que cal procedir. Evolució (discussió) 16:30, 22 des 2007 (CET)

Hola Till, feliç any nou. M'està bé que m'hagis corregit Bellsoleig i hagis tornat a posar Bell Soleig, ja que hi ha bastant de gent que també ho diu d'aquesta manera, separat. Pel que fa al nomenclator oficial, tot i que és normatiu, no el considero un oracle. Crec que està bé emprar-lo com a orientació, però, per causa de les mancances i inexactituts que presenta, la seva autenticitat toponímica no és, de vegades, fiable. A títol d'exemple, si haguéssim de fer-li cas, ens caldria construïr immediatament a Sant Just una nova masia, i posar-li el nom de Can Serra. Una abraçada,--Ochoajuli (discussió) 07:46, 9 gen 2008 (CET)

Hola Till, Estic intentant posar coordenades a algunes coses de Sant Just. He començat pel parc de la Torreblanca. He intentat fer-ho tal com tu ho havies fet a Sant Pere Martir, però es veu que hi ha alguna cosa que no faig bé, ja que les coordenades em surten dues vegades, una, on els hi pertoca, al costat del títol; però l'altra (fora de lloc) és en forma de link al començament del text. Si intento treure-la, em desapareixen les dues. Em pots aconsellar? Una abraçada,--Ochoajuli (discussió) 10:38, 9 gen 2008 (CET)

Hola Juli, feliç any nou igualment! Gràcies pel comentari sobre el nomenclator oficial, fins ara pensava que era prou fiable, però obviament no ho és tant... En la plantilla de coordenades de l'article pel parc de la Torreblanca mancava un title que situa les coordenades només al costat del títol (i no dins de l'article). A més he afegit uns paràmetres en indiquen el tipus i la regió el lloc. Doncs la versió correcte seria:
{{coor title dms|41|22|42|N|2|3|19|E||type:landmark_region:ES-CT}}.
Per a més informació també pots consultar la pàgina Viquipèdia:Viquiprojecte_Coordenades_geogràfiques, aquí s'expliquen les diferentes plantilles i els possibles paràmetres. Un salut --Cap Quadrat [...] 14:26, 9 gen 2008 (CET)

checkusers inicials

Este missatge l'heu rebut perquè heu estat editant recentment i compteu amb un nombre d'edicions considerable. També s'ha acordat enviar este missatge als més veterans encara que no hagen editat darrerament.

El propòsit d'este missatge és comunicar-vos d'una forma directa la posta en marxa de l'elecció d'uns checkusers inicials complint les normes establides a Viquipèdia:Elecció de checkusers. Si creieu que reuniu els requisits per optar al càrrec, presenteu-vos a Viquipèdia:Presa de decisions/2008/Checkusers inicials. La data límit és el 17 de gener de 2008, queden 14 dies. Tanmateix, si no us considereu suficientment experimentat, esperem que pugueu participar tant en les discussions com en les votacions. --Pasqual 00:01, 12 gen 2008 (CET)

Monestir SC

Gràcies.--Lohen11 (discussió) 22:04, 17 abr 2008 (CEST)

Corregit!

Quina falta més absurda, gràcies per avisar! --Hansen (discussió) 17:13, 17 gen 2009 (CET)

I quina correcció de falta més absurda encara, jaja! Passa que com es una imatge gran, en fer el zoom necessari només vaig veure un accent i ni em vaig fixar de quin era ^_^'el comentari anterior sense signar és fet per 87.219.194.52 (disc.contr.) 18:28, 18 gen 2009 (CET)

Catalunya dins Espanya

No solem posar les categories de Catalunya dins les d'Espanya fins que no hem diferenciat entre Catalunya Nord i Catalunya Sud. La raó, no tota Catalunya està dins Espanya. Pots veure part de la discussió a Viquipèdia:Presa de decisions/2007/Categorització de balears, catalans i valencians, molt relacionada. Pau Cabot · Discussió 11:21, 15 feb 2009 (CET)

Ídem amb el País Basc. Pau Cabot · Discussió 11:22, 15 feb 2009 (CET)
Hola Pau Cabot, gràcies per la informació. Segur que aquí sovint n'hi ha molta discussió. Però la convenció de categoritzar Categoria:Empreses de Catalunya dins de Categoria:Empreses per país no em sembla consistent, ya que es barrejan la comunitat autònoma Catalunya amb el territori històric/cultural del Principat de Catalunya – i «país» aquí òbviament fa referència a paisos en el sentit de estats. A més a més a altres categories no es fa així (veure p.ex. Categoria:Clubs esportius de Catalunya o Categoria:Partits polítics de Catalunya on les entitats de Catalunya Nord fins i tot gràcies a la categorització venen a formar part d'Espanya…). Amb un salut des de el alt nord, --Cap Quadrat [...] 11:59, 15 feb 2009 (CET)

Sant Medir

Manquen referències a Sant Medir

Hola Cap Quadrat/Arxiu 2006–2009,

recordeu que la Viquipèdia no és una font primària. Per això, en crear o ampliar un article, heu de citar les fonts d'on heu extret o adaptat la informació per a que els lectors puguin verificar i valorar els continguts que heu aportat.

Us encoratgem a treballar per millorar l'article en aquest sentit. Podeu aprendre a citar les fonts aquí. Tota informació no verificable pot ser posada en dubte o eliminada. Si teniu algun dubte, podeu deixar-me un missatge a la pàgina de discussió o traslladar-lo a la La taverna
Aquest recordatori és en motiu de l'article Sant Medir. el comentari anterior sense signar és fet per Bestiasonica (disc.contr.) 16:56, 3 març 2009 (CET)

Gracies per l'avís, trobas la meva resposta en la pàgina Discussió:Sant_Medir. --Cap Quadrat [...] 17:36, 3 març 2009 (CET)

El vostre vot compta

Hola,

S'ha desat automàticament este missatge a la vostra discussió perquè teinu més de 500 edicions i heu editat fa menys d'un més.

El propòsit d'este missatge es assabentar el nombre d'usuarisel més gran possible per a que participeu a la votació en curs delsnous verificadors d'usuaris.

No queda gaire temps i a l'usuari Góngora només li falten quatre vots per a aplegar al mínim requerit.

Si creus que aquest usuari mereix la teua confiança i realment compleixes els requisits per a votar, no t'ho penses més, per favor dona-li el teu suport. –Pasqual · discussió · xat 15:18, 6 març 2009 (CET)

Ramon Pichot

Hola: Podries donar la referència d'on has tret per a crear la desambiguació de Ramon Pichot? Així altres companys podran anar a fer l'article que manca. Gràcies. --Bestiasonica (discussió) 12:30, 1 abr 2009 (CEST)

Hola, la informació per la desambiguació la he tret de l'Enciclopèdia Catalana. ––Cap Quadrat [...] 15:33, 1 abr 2009 (CEST)

El món és petit

Ostres, perdona! Et juro que estava molt convençut que eres el meu professor d'alemany de l'EOI de l'Hospitalet, que és de Bremen però viu a Barcelona, parla un bon català i és un gran coneixedor de Catalunya. Quadrava tant tot que gairebé ni se'm va acudir pensar que NO fos ell! Ho sento!

pepe.cornetel comentari anterior sense signar és fet per 79.156.165.186 (disc.contr.) 22:20, 30 abr 2009 (CEST)