Fundació Congrés de Cultura Catalana

De Viquipèdia
Jump to navigation Jump to search
Infotaula d'organitzacióFundació Congrés de Cultura Catalana
Dades bàsiques
Tipus entitat fundació
Ideologia catalanisme
Forma jurídica fundació
Història
Fundació 1979
Altres dades
Premi(s)
Modifica les dades a Wikidata

Fundació Congrés de Cultura Catalana fou creada el 1979 pels promotors principals del Congrés de Cultura Catalana, membres de la Comissió Liquidadora del Congrés, amb la pretensió de continuar la feina engegada pel Congrés i mantenir-ne viu l'esperit. Aquesta ha estat la tasca des d'aleshores de la Fundació, amb seu a Barcelona. Promou premis, el més significatiu dels quals és el Premi Internacional Ramon Llull, organitza jornades de reflexió i debat sobre temes relacionats amb els àmbits del Congrés, i contribueix a la projecció exterior de la cultura catalana.

Les jornades de debat (les actes de les quals són disponibles al web de la Fundació) han versat sobre els següents temes:

  • I Jornada: Els nous reptes per als nostres països: perspectives i estratègies de futur (25 de gener de 2002, Institut d'Estudis Catalans, Barcelona)
  • II Jornada: Benvinguts! La integració de la immigració i la interculturalitat als Països Catalans (22 de març de 2003, Institut d'Estudis Catalans, Barcelona)
  • III Jornada: L'ensenyament primari, un repte per als nostres països (29 de novembre de 2004, Edifici Drassanes, Associació Rosa Sensat, Barcelona)
  • IV Jornada: Esport i identitat (19 de juny de 2004, Parlament de Catalunya, Barcelona)
  • V Jornada: El nou Estatut d'Autonomia de Catalunya. Reflexions al voltant de les propostes de reforma (20 de novembre de 2004, Consell de Col·legis d'Advocats de Catalunya, Barcelona)
  • VI Jornada: Tractament de la diversitat i qualitat de l'educació a l'ensenyament secundari (27 de novembre de 2004, l'Edifici Balmes de la Universitat Pompeu Fabra, Barcelona)
  • VII Jornada: Llengua i identitat (25 i 26 de novembre de 2005, Castell de Cardona)
  • VIII Jornada: L'espai comunicatiu català. Les noves tecnologies i la cohesió dels Països Catalans (24 i 25 de novembre de 2006, Amposta)
  • IX Jornada: Sostenibilitat i Territori, els límits de creixement als Països Catalans (23 i 24 de novembre de 2007,Lleida)

La Fundació i Acció Escolar del Congrés de Cultura Catalana són les úniques organitzacions emanades del Congrés de Cultura Catalana (1975-1977) que porten el seu nom. Francesc Vallverdú i Canes n'ha estat president fins a la seua mort (12/6/2014) i Montserrat Casals i Genover ha estat la seua secretària. Miquel Strubell i Trueta n'és director d'activitats.

Enllaços externs[modifica]