Guaret

De Viquipèdia
Salta a la navegació Salta a la cerca
Camps en guaret a Pinilla de Toro, Zamora.

Es denomina guaret la tècnica per la qual la terra es deixa sense sembrar o cultivar durant un o més cicles vegetatius, amb el propòsit de recuperar i emmagatzemar matèria orgànica i humitat, a més d'evitar patògens esperant que els seus cicles acaben sense poder tornar a renovar-se a causa de la falta d'hostalers disponibles.

El guaret consisteix a deixar descansar una parcel·la de terra per un o més anys, abans de tornar-se a cultivar, quan, generalment, es fa neteja llevant-li les males herbes i arços; llavors es diu que es guareta, és a dir, es llaura disposant-la perquè la parcel·la estiga llesta per a la sembra.

És una tècnica molt usada en la rotació de cultius per alguns agricultors que busquen que es reposen els nutrients i la composició química del sòl abans d'un altre temps de collita, perquè naturalment es puga restaurar l'equilibri dels elements que componen la tierra.

Durant el temps que roman sense cultivar, el sòl és sotmés a una sèrie de labors a fi de millorar la seua predisposició al cultiu.[1]

Wikiquote A Viquidites hi ha citacions, dites populars i frases fetes relatives a Guaret
A Wikimedia Commons hi ha contingut multimèdia relatiu a: Guaret Modifica l'enllaç a Wikidata