Polixen Epífanes Soter

De la Viquipèdia, l'enciclopèdia lliure
(S'ha redirigit des de: Polixè Epifani Sòter)
Infotaula de personaPolixen Epífanes Soter

Modifica el valor a Wikidata
Biografia
Naixementsegle II aC Modifica el valor a Wikidata
Regne Indogrec Modifica el valor a Wikidata
Mortp. segle II aC Modifica el valor a Wikidata
SepulturaDistricte de Swat Modifica el valor a Wikidata
Activitat
Ocupaciórei Modifica el valor a Wikidata
PeríodePeríode hel·lenístic Modifica el valor a Wikidata
Moneda de Polixè

Polixen Epífanes Soter (grec antic: Πολύξενος ὁ Ἐπιφανῆς ὁ Σωτήρ, 'Políxen l'Il·lustre i Salvador') fou un rei indogrec que va governar breument al Panjab occidental o Gandhara.

Osmund Bopearachchi situa a Polixen vers el 100 aC[1] i R.C. Senior vers 85-80 aC. Les monedes el mostren amb la diadema i sent una persona jove; les monedes d'argent s'assemblen a les d'Estrató I i els dos reis van utilitzar els epítets Soter i Epífanes tenint a la part del darrere de les monedes a Atena Alcidemos (Pal·las Atena), l'emblema de la dinastia de Menandre I. Polixen va encunyar també monedes de bronze amb Atenea a la part del darrere i al davant la capa o collar. Hom li coneix almenys un àtic d'argent. Hi ha poques monedes seves i només tenen tres monogrames, els que comparteix amb Estrató I i els reis Helíocles II i Arquebi segon Bopearachchi i Senior. Podria haver estat un pretendent pel poder després de l'assassinat d'Estrató I que probablement era el seu pare.

Notes[modifica]

  1. Bopearachchi (1998)

Referències[modifica]

A Wikimedia Commons hi ha contingut multimèdia relatiu a: Polixen Epífanes Soter
  • Osmund Bopearachchi, Sylloge Nummorum Graecorum: American Numismatic Society, part 9, Graeco-Bactrian and Indo-Greek Coins, 1998, American Numismatic Society, ISBN 0-89722-273-3.