Tema de Viquipèdia:La taverna/Novetats

  [55a setmana] El diumenge de les referències

  26
  Leptictidium (discussiócontribucions)

  Bon vespre a tothom. La setmana passada, 48 articles sobre periodisme a Catalunya que no tenien fonts van ser referenciats durant «El diumenge de les referències». En total, la iniciativa ja ha servit per referenciar 2.429 articles de diferents temes.

  La cinquanta-cinquena edició comença demà, 27 de febrer. La categoria que ha tocat per posar com a mínim una referència a cada article és Categoria:Jueus. Podeu consultar aquí els articles sense referències (102 en el moment d'escriure aquestes línies).

  Notifico els participants anteriors (@TaronjaSatsuma:, @Sorenike:, @Beusson:, @Alvaro Vidal-Abarca:, @Jaumellecha:, @Pere prlpz:, @Pcm:, @Amadalvarez:, @Laurita:, @Townie:, @Medol:, @Willy31igd:, @Cataleirxs:, @Pallares:, @Castellbo:, @Jordi escarre:, @Lluis tgn:, @Vallue:, @Darth vader 92:, @Xavier Dengra:, @Rocafera:, @Davidpar:, @Mercè Piqueras:, @Magenri:, @Flamenc:, @Robertgarrigos:, @Dragonfly137: i @Socialdilema:) i animo tota la comunitat a participar-hi.

  Recordeu-vos d'afegir un comentari nou aquí sota amb tots els articles que referencieu!

  Cataleirxs (discussiócontribucions)
  Mercè Piqueras (discussiócontribucions)
  Flamenc (discussiócontribucions)
  1. Hedwig Kohn.: delícies de la traducció automàtica: text de l'article «En fuenf Baenden: jo. Mechanik und Akustik…» No comprenia aquest «jo», com que no som pas en un tema de la pseudociència de Freud però en la física, una ciència seriosa. En cercar l'original he trobat la solució. Vol dir: «en cinc volums: I. Mechanik und Akustik…» La xifra romana I va ser considerada com el pronom anglès I, tot i ser un text alemany va ser traduït per «jo».
   Altra perla: «Una Enciclopèdia Històrica Comprensible», el que és un bell títol inventat (comprehensive en anglès vol dir «extens»). Per a les enciclopèdies incomprensibles, sembre podrem fer servir la viquipèdia.
  2. Estelle Harris
  3. Melanie Klein
  4. Edith Frank (amb l'ajuda de molts)
  Leptictidium (discussiócontribucions)

  Mare meva...

  Leptictidium (discussiócontribucions)

  Un clàssic que m'he trobat avui en el meu primer article del Diumenge: el fals amic de physician amb «físic».

  Pere prlpz (discussiócontribucions)
  Socialdilema (discussiócontribucions)
  Leptictidium (discussiócontribucions)
  Leptictidium (discussiócontribucions)

  Bon dia! Ja en portem 15 de bon matí. He de dir, emperò, que com la setmana passada, no mantenim el ritme d'edicions anteriors.

  Creieu que la inclusió d'articles amb {{FVA}} i {{CC}} ha fet el Diumenge més o menys interessant que abans?

  Vallue (discussiócontribucions)

  Personalment penso que és una possibilitat. El model anterior era més clar, però al cap i la fi tot és per millorar la qualitat.

  Pere prlpz (discussiócontribucions)

  Podríem donar les dues consultes, a veure quina segueixen els participants.

  Pere prlpz (discussiócontribucions)

  O si qui prepara el concurs té més ganes de complicar-se la vida, pot anunciar el nombre d'articles total i el nombre amb FR, amb FVA i amb CN, i amb un enllaç al Petscan per cada número, i que cada participant triï què li abelleix.

  Leptictidium (discussiócontribucions)

  El que rumiava aquest matí era la possibilitat de tornar al format original per a la «primera onada» i, si fem tots els articles abans que s'acabi el Diumenge, afegir les categories noves com a extra per seguir jugant.

  Pere prlpz (discussiócontribucions)

  Potser hauríem de preguntar si hi ha algú motivat per intentar fer net amb els articles proposats. Jo personalment prefereixo tenir una llista llarga de bon principi on trobar alguna cosa que em faci gràcia i que pugui referenciar però altres participants poden trobar la diversió d'una altra manera.

  Cataleirxs (discussiócontribucions)

  Consell: Si algú prefereix la versió antiga del concurs, al filtre del Petscan, substituïu l'opció Articles del Diumenge de les referències per Articles sense referències.

  Laurita (discussiócontribucions)
  Pcm (discussiócontribucions)
  Jordi escarre (discussiócontribucions)
  Dragonfly137 (discussiócontribucions)
  Vallue (discussiócontribucions)
  Amortres (discussiócontribucions)
  Unapeça (discussiócontribucions)
  Leptictidium (discussiócontribucions)

  Si no m'he descomptat, en portem 48. Bona feina!

  Leptictidium (discussiócontribucions)

  I al final en van ser 49. Molt bé, gràcies a tothom! A partir de la setmana que ve posarem dos enllaços al PetScan, el «clàssic» i el nou. Ens veiem diumenge que ve!

  Amortres (discussiócontribucions)

  Amb aquest format, quan trobo peticions de referències que soc incapaç de referenciar, no les compto, només incloc els articles que efectivament referencio. Malauradament trobo sovint articles sense actualitzar, és una cosa que caldrà abordar abans o després.

  Resposta a «[55a setmana] El diumenge de les referències»