Tema de Viquipèdia:La taverna/Novetats

[137a setmana] El diumenge de les referències

22
Leptictidium (discussiócontribucions)

Bon dia a tothom. La setmana passada vam referenciar 92 articles sobre passeriformes que no tenien fonts durant «El diumenge de les referències». En total, la iniciativa ja ha servit per referenciar 7.574 articles de diferents temes.

La cent trenta-setena edició se celebra demà, 24 de setembre. La categoria que ha tocat per posar com a mínim una referència a cada article és Categoria:Segle II. Podeu consultar aquí els articles sense referències.

Ho notifico als participants anteriors (@TaronjaSatsuma:, @Sorenike:, @Beusson:, @Alvaro Vidal-Abarca:, @Jaumellecha:, @Pere prlpz:, @Pcm:, @Amadalvarez:, @Laurita:, @Townie:, @Medol:, @Willy31igd:, @Cataleirxs:, @Pallares:, @Castellbo:, @Jordi escarre:, @Lluis tgn:, @Vallue:, @Darth vader 92:, @Xavier Dengra:, @Rocafera:, @Davidpar:, @Mercè Piqueras:, @Magenri:, @Flamenc:, @Robertgarrigos:, @Dragonfly137:, @Socialdilema:, @Jordiff:, @Josu PV:, @Smalde:, @Bsckr:, @J bullanga:, @Brunnaiz:, @Ivan Avz F:, @AntoniBM:, @Capsella01:, @Jove:, @Ramon 3223:, @Gemma Aïsa:, @AntoniBM:, @MotsVius:, @Na Renard:, @Amortres: i @Ignasi:) i animo tota la comunitat a participar-hi.

Recordeu-vos d'afegir un comentari nou aquí sota amb tots els articles que referencieu!

Leptictidium (discussiócontribucions)
Castellbo (discussiócontribucions)
Jordi escarre (discussiócontribucions)
Magenri (discussiócontribucions)
Flamenc (discussiócontribucions)

Jo trobo que no té cap sentit posar referències als articles que són el resum d'un any, les referències haurien de ser als esdeveniments esmentats. És inútil de copiar i enganxar-les.

  1. Cels (filòsof)
Magenri (discussiócontribucions)

Coincideixo amb @Flamenc. Els noms en blau ja tenen o han de tenir les referències en els seus propis articles.

Pere prlpz (discussiócontribucions)

D'acord amb vosaltres però falta que l'article de l'any enllaci a l'article on s'expliqui el que està resumint. Mirant per exemple 105 encara ara té un problema de manca enllaços precisos que abans que hi passés en Jordi Escarré es convertia en un problema de manca de referències.

Ara bé, aquesta mena de problemes no s'hauria de marcar amb FR sinó amb CN a les afirmacions que no surtin explicades a l'article enllaçat.

Amortres (discussiócontribucions)

Els anys que he vist corresponen a articles que un bot va identificar i marcar . Si consensuem que si trobem articles d'anys on no hi ha cap article vermell, i que cap dels articles enllaçats en blau està mancat de referències, crec que podem retirar la plantilla d'aquell any.

Pere prlpz (discussiócontribucions)

D'acord però hi afegiria que l'article enllaçat en blau parlés dels fets que surten a l'article de l'any. Tenim frases enllaços amb relació tangencial amb el tema que no serveixen ni de substitut de la referència ni de context. Per exemple, a 105 hi havia "aqüeducte de Segòvia" en comptes d'"aqüeducte de Segòvia", i Segòvia servia de poc perquè no esmentava l'aqüeducte i encara menys que s'hagués construït el 105.

Leptictidium (discussiócontribucions)

Sospito que, per a un usuari interessat en les referències, seria força més incòmode haver d'anar obrint constantment altres articles per veure d'on surt cada afirmació que tenir totes les referències juntes en el mateix article de l'any. I això assumint que la referència és fàcil de trobar en l'article de destinació; si aquest últim fa 50.000 octets i l'afirmació en qüestió està enterrada a ves a saber quina secció, amb un redactat que possiblement difereix bastant del que es fa servir en l'article de l'any, li estaríem complicant força la vida al lector.

En tot cas, si es retiressin els {{FR}}, hauria de ser perquè algú s'ha dedicat a posar {{CN}} a afirmacions com les que diu el Pere, no perquè ens «rentem les mans» de les afirmacions no referenciades que hi pugui haver en els articles dels anys.

Rocafera (discussiócontribucions)

Articles referenciats (2)

Amortres (discussiócontribucions)
Leptictidium (discussiócontribucions)
Laurita (discussiócontribucions)

Articles referenciats per Laurita (1)

Cataleirxs (discussiócontribucions)
Vallue (discussiócontribucions)
Ivan Avz F (discussiócontribucions)

Article referenciat per Ivan Avz F (1):

Medol (discussiócontribucions)
Leptictidium (discussiócontribucions)

57 articles a l'hora de dinar. A veure si reeixim a acabar els 34 que queden!

Barcelona (discussiócontribucions)

Genial que el projecte serveixi per acabar amb la polèmica eterna dels anys sense referències

Leptictidium (discussiócontribucions)

70 articles. No els vam acabar tots, però Déu n'hi do. Gràcies a tothom i fins Diumenge que ve!

Resposta a «[137a setmana] El diumenge de les referències»