Usuari Discussió:Caminort

El contingut de la pàgina no s'admet en altres llengües.

Sobre aquest tauler

, Caminort

Les discussions prèvies estan arxivades a Usuari Discussió:Caminort/Arxiu 1 en data 14-09-2019.

Jmrebes (discussiócontribucions)

Pots tenir una mica de paciència ! 33 mil·lisegons després de gravar la nova versió de l'edició de Fanny Davies ja li estàs posant CC i ni m'has donat tempos a afegir la infotaula. Deixa treballar, si us plau.

Jmrebes (discussiócontribucions)

Apa, tot per tu, m'has llevat les ganes de treballar-hi a sobre. Ja ho faré quan no em vigilin. I recorda, és de bon costum esperar-se al menys mitja hora abans de ficar mà al treball d'altres. I respondre als missatges també és de bons costums.

Caminort (discussiócontribucions)

No entenc per què et poses així, a mi també m'han editat quan acabo de modificar o redactar un article, i més que enfadar-me agraeixo que corregeixin, però no t'editaré cap més article, tranquil.

Jmrebes (discussiócontribucions)

És senzill, no has esperat ni 5 minuts, jo diria que ni 1 minut. Fas feines de vigilància, oi? Fa molts anys que edito i que afegeixo plantilles a articles d'altres i sempre he respectat la regla, potser no escrita, de deixar un temps prudencial. Quan es far servir l'eina de traducció no pots, literalment no pots, fer tot el que pots fer editant normalment. Has d'enregistrar i continuar treballant amb l'editor visual o el de codi. Entre enregistrar la traducció i afegir-hi la infotaula, i un parell de cosetes més, no esperes que ningú es fiqui pel mig, tot i que de vegades passa, malauradament. Mira, abans de fer-ho dona-li un cop d'ull a qui és el que edita, potser trobaràs que ser un usuari amb molta dedicació a la clàssica i les dones mereix aquesta paciència que no saps tenir. Potser trobaràs que qui ha creat centenars de pàgines noves de dones de la Viquipèdia catalana, totes amb moltes referenciades, mereix una mica més de temps que no pas 1 minut. Enfadar-se no és l'expressió exacte, és una queixa, com la que fas quan et trepitgen un peu i et fa mal. Tranquil doncs, ja es va passant. Jo mateix li he posat el "falten referències", és evident que li falten, com també "cal citació".

Caminort (discussiócontribucions)

La veritat és que no trobo gaire normal aquestes respostes que m'estàs donant, entenc que et puguis enfadar, però sense conèixer-me de res ja m'estàs acusant de coses. I no, no faig feines de vigilància, majoritàriament em dedico a traduir articles i revisar-ne de vells per modificar-los, però quan puc també miro els canvis recents. I ja que tinc experiència traduint articles també et puc dir que quan els tradueixo els deixo ben referenciats i amb infotaula. Fa poc que estic editant a la viquipedia, però ja estic veient comportaments que no m'agraden gens, i diria que dins d'aquests bons costums de les que parles també està el fet de saber portar-se amb usuaris novells, les coses es poden dir de moltes formes i tots ens acabem entenent, però no perquè hagis editat molts articles et dona dret a posar-te així.

Jmrebes (discussiócontribucions)

Entesos. Disculpa, veuré de controlar-me més en pròximes ocasions tothom s'equivoca i jo ho faig molt sovint. Però, si us plau, aplica la regla no escrita de deixar un cert temps abans de "plantillar" un article, que potser està en edició. No sé tu, jo acostumo a fer moltes edicions consecutives d'un article, salvant els canvis a poc a poc, perquè ja són moltes les vegades que he perdut canvis per no salvar sovint i haver patit un tall de corrent elèctric. I no només parlo de la Viquipèdia, soc programador (des de fa més de 40 anys) i és molt emprenyador que un tall de corrent t'obligui a repetir una feina que requereix seguir un fil mental molt concret. Està clar que no esperes que entre salvaguarda i salvaguarda arribi algú i t'editi l'article, per això el primer que faig després de gravar la traducció és afegir-hi infotaula, autoritat i editant|Jmrebes. Ara hi és tot això a la Fanny Davies, a més de falten referències i cal citació.

Caminort (discussiócontribucions)

D'acord, perdona per haver-te editat, però jo no coneixia aquesta norma perquè fa poc que edito a la viquipedia, i com veia que a vegades a mi em feien edicions quan publicava articles pensava que era el normal. I com que en editar no he vist que hi hagués edició en conflicte, i no havia editat el cos de l’article, he pensat que no hi hauria problema.

Relacions entre l'Emirat Islàmic de l'Afganistan i els Estats Units d'Amèrica

7
Alzinous (discussiócontribucions)
Caminort (discussiócontribucions)

Bones, he tornat a revisar l'article i he corregit alguns ortogràfics que quedaven, no me'n havia donat compte al ser en el títol i la taula. Hi veus algun altre error en la traducció o en la gramàtica/ortografia?. Gràcies per l'apunt.

Alzinous (discussiócontribucions)

Bé, hi ha algunes expressions relacionades amb el temps que s'haurien d'evitar. Per exemple, en lloc d'«Actualment cau sobre ell una recompensa...» seria millor dir «Des d'aleshores va caure sobre ell una recompensa...». Un altre exemple: en lloc d'«Els Estats Units d'Amèrica no reconeixen oficialment...» seria millor «Els Estats Units d'Amèrica no van reconèixer aleshores...» o alguna altre forma similar. Cal anar molt en compte amb les referències temporals i evitar expressions com: «el dia d'avui», «actualment», «hores d'ara», «properament», «fa poc que», etc. L'article s'ha de poder seguir llegint dins de 5 anys, o 10 anys, o més, sense perdre el sentit. Si dius 'actualment' l'article podria quedar obsolet en molt poc temps. Espero haver-me explicat. :-)

He trobat un altre, Haqqani és un veterà de la guerra afganosoviètica, també es tracta del líder de la Xarxa Haqqani, un.... Aquesta frase tindrà sentit dins de 10 anys?

Caminort (discussiócontribucions)

Bones, demà faré un cop d'ull al que m'has comentat i ho intentaré arreglar. Pel que fa a Haqqani no sé si es incorrecte, ja que en la cronologia es parla d'una data en concret i s'afegeix que ell és un dels liders de la Xarxa Haqqani, des de fa més de 20 anys.

Alzinous (discussiócontribucions)

Sí, però si Haqqani tingués un accident mortal aquesta nit, demà ja no tindria sentit dir que "és" un dels líders. Hauria d'actualitzar-se l'article i canviar el temps verbal. Seria millor escriure "Haqqani va ser un veterà de la guerra afganosoviètica i líder de la Xarxa Haqqani, un...." o si ho prefereixes "Haqqani va ser un veterà de la guerra afganosoviètica i, des de l'any 19XX, líder de la Xarxa Haqqani, un..."

Caminort (discussiócontribucions)

Entenc el que vols dir, però si ho modifico d'aquesta forma no sonarà com que ja no forma part de la xarxa (actualment)?

Alzinous (discussiócontribucions)

No és una cosa que hagi inventat jo. Forma part de les normes d'estil. A la Viquipèdia cal evitar aquest tipus de frases. Hi ha moltes discussions al respecte. Busca a les pàgines d'ajuda o, si ho prefereixes, pregunta a la taverna.

Viquipèdia:Llibre d'estil: Procureu que les expressions temporals en el text —i, si escau, en la seva relació amb les fonts referenciades— es mantinguin vigents quan es llegeixin passat un temps. Tingueu especial cura tant en els temps verbals emprats com en la utilització d'expressions del tipus «aquest any 20xx», «els últims dos anys» o similars.

Capsot (discussiócontribucions)

Molt bon diumenge. Només venia per a saludar-te i felicitar-te per la faena que fas i el teu entusiasme. Tant de bo puguem gaudir de les teues contribucions molt de temps. M'haguera agradat emprenyar-te més per a votar però no crec que tingues el nombre d'edicions suficients... malauradament. Que et vaja tot molt bé, molt bon estiu! Una abraçada, fins ben prompte! Claudi/Capsot

Caminort (discussiócontribucions)

Bona tarda, ja ho estat mirant i sembla que no podré votar, la pròxima serà doncs. I si, espero seguir estant actiu si la feina i els estudis m'ho permeten, gràcies per les teves paraules i una altra abraçada per tu!

Capsot (discussiócontribucions)

Molta sort amb la faena i els estudis! Segur que tot anirà bé, tens molta empenta! :) De res! Amb molt de goig! Claudi/Capsot

KajenCAT (discussiócontribucions)

Bona tarda!

Recorda que calen diverses coses (els dos primers punts només calen a l'hora de traduir articles):

  • Usar la plantilla "Traduït de" a la pàgina de discussió.
  • Revisar les traduccions (també els articles dels països, ja que és quelcom que no ho solen traduir bé els automàtics).
  • Usar la infotaula corresponent (en aquest cas, infotaula persona).
  • Revisar la guia de Categorització (evitar la redundància, com ara tenir les categories "Polítics afganesos" i "Afganistan", aquesta última sobra).

Moltes gràcies per les teves contribucions! No dubtis a preguntar a mi o a la Taverna (on està tota la comunitat catalana) si necessites ajuda.

Caminort (discussiócontribucions)

Bones,


Ja he afegit les plantilles de traducció dels articles que he traduït avui, pel que fa a les infotaules he provat de crear-ne alguna però no he aconseguit fer-les, he provat de guiar-me seguint la pàgina que m'has enviat però no acabo d'entendre com afegir totes les categoríes que tenen les infotaules. I gràcies pels consells.

KajenCAT (discussiócontribucions)

En la majoria de les infotaules ja no es fan de manera manual, sinó que xucla les dades de Wikidata. Per exemple, en el cas d'Ahmad Massoud, algú altre ja havia inclòs les seves dades a Wikidata (es troba a la columna d'esquerra que es diu Element a Wikidata. És allí on podràs canviar o afegir les dades que surten reflectides a la infotaula.

Els tipus d'infotaules que s'utilitzen més solen ser:

Per saber si és una infotaula adequada pel teu article, et recomano llegir la seva descripció. Per incloure'l, ho explica bé aquí. Recorda, però, que també n'hi ha d'específiques com Infotaula de mineral o Infotaula pel·lícula. Espero haver-te ajudat! Salut!

Caminort (discussiócontribucions)

Ho estic provant a Camps de Ras al-Ayn amb això d'Element a Wikidata però no aconsegueixo editar o afegir informació, no acabo d'entendre com funciona...

KajenCAT (discussiócontribucions)
Caminort (discussiócontribucions)

Bones, crec que ara ja entenc millor lo de les infotaules, ara per exemple estic traduïnt la Batalla de Tora Bora (2017), entenc que s'hauria d'inserir la infotaula de conflicte militar en comptes de la d'esdeveniment no? I també, per editar la infotaula i afegir més informació, per exemple la quantitat de persones que van passar pels camps de Ras Al-Ayn, hi ha alguna guia?

Sobre lo dels errors ortogràfics hi solc passar un corrector a cada paràgraf, però entenc que amb els noms propis no ho deu detectar gaire bé, estaré més al cas. Gràcies per la teva ajuda i perdona per molestar-te tant.

KajenCAT (discussiócontribucions)

Sí, efectivament, és la infotaula de conflicte militar. Un truc per saber quina infotaula seria la més adient és buscar articles similars ja fets com ara Batalla de Stalingrad o Batalla de les Termòpiles (480 aC). Com hauràs vist, hi ha molt poca informació a la Wikidata dels camps de Ras Al-Ayn respecte Ahmad Massoud i això es deu que ningú ha afegit informació.

Per entendre com funciona Wikidata, et recomano començar per Introducció. Un cop entès, també pots utilitzar el mateix truc, buscant articles amb dades de Wikidata més completes per tenir una idea de com hauria de ser.

No obstant això, ves amb compte amb infotaules com conflicte militar, ja que són infotaules que encara no depenen de la wikidata (no et preocupis que són pocs tipus, diria que els que surten aquí sí que "automàtiques"). En altres paraules, que hauràs d'omplir-lo de manera manual des del mateix article. De fet, es pot copiar tal qual les infotaules de la Viquipèdia en anglès, però hauràs de traduir el text. Una altra opció és fer la infotaula des de zero seguint de referència altres articles similars.

A més, si vols incloure a la infotaula dels camps de Ras Al-Ayn el nombre de presoners als (amb infotaula edifici), l'hauràs d'omplir manualment perquè encara no existeix cap propietat a Wikidata que es pugui crec.

En tot cas, entenc que és molta informació de cop, per això et recomano que et centris sobretot en els articles en si i, en tot cas, com s'inclouen les dades més bàsiques a Wikidata (que és, a on està i quan).

Espero haver-me explicat bé i no et preocupis, em pots preguntar tant com vulguis, que estic encantat d'ajudar-te!

Alzinous (discussiócontribucions)

Hola Caminort, he etiquetat l'article que vas iniciar amb el títol Zeydin Yusup amb una plantilla de 'necessita millores'. No queda clara la figura del biografiat ni quin partit va fundar ja que podria ser que una cosa fos el Partit Islàmic del Turquestan i una altra el Partit Islàmic del Turquestan Oriental, rebent diferents noms en diferents moments. A més, primer parles de 1989 com a data de fundació del grup per Zeydin Yusup i més endavant del 1988. Sense considerar que en el segon paràgraf dius que el partit es va fundar el 1940 per altres persones. D'altra banda no entenc la frase «La revista del Partit Islàmic del Turkestan va commemorar en la 3a edició la seva mort del seu membre Dia al din bin Yusuf (Zeydin Yusup)». L'article tampoc resol el fet que algunes autors considerin el personatge com un terrorista mentre d'altres l'aclamen com un home de fe i líder heroic. Aquests problemes de neutralitat es veuen reflectits a les fonts de l'article. A veure, si pots solucionar aquests problemes. Una altra qüestió és que fas servir tres noms per referir-te a la mateixa regió (Turquestan, Turkestan i Turkistan). Jo conec molt superficialment el tema i em sento incapaç de fer cap esmena. Com a criteri general, no és una bona idea iniciar una traducció d'un article que, en origen, presenta problemes. Ànims i endavant. Salutacions.

Caminort (discussiócontribucions)

Bones, el Partit Islàmic del Turquestan de l'Est es el nom que l'hi va donar Zeydin Yusup quan el va crear, després de la seva mort en els disturbis de Baren, va ser reconstruit o refundat i ara si anomenat Partit Islàmic del Turquestan de l'Est el 1997, però es la mateixa organització. Sobre la data de fundació es el 1989, se'm deu haver colat el 1988 i com que són dates properes no m'he fixat. Pel que fa al Partit de 1940 que s'esmenta, és un altre que va sorgir a principis del segle XX coincidint amb la Primera República del Turquestan del Est, Zeydin Yusup s'inspira en aquesta per fundar el partit. En referència a la revista s'explica que en la tercera edició es conmemora la mort o "martirització" de Zeydin Yusup, un fet molt típic en les organitzacions de caire islàmic, a lo millor no està ben redactat, provaré de rescriure-ho. I per ùltim sobre la figura de Zeydin no es fa cap referència ni a que fos un heroi ni terrorista, entenc que vols dir que s'hauria de crear un apartat estil "controversies" per explicar les fonts que el descriuen de les dues formes. Gràcies pels apunts.

Alzinous (discussiócontribucions)

D'acord. Si mires l'article en Uigur (Mr. Google et pot donar un cop de mà), resulta força 'xocant' la presentació que es fa del biografiat. En quant al nom de la regió, penso que la forma correcta en català seria «Turquestan». Gràcies per la teva comprensió. :-)

Caminort (discussiócontribucions)

Ara l'hi he donat un cop d'ull i la veritat es que no sembla gaire imparcial l'article en uigur... Però suposo que es normal al ser una espècie d'heroi nacional a Xinjiang, tampoc vull entrar a fer valoracions, però no crec que sigui casualitat que el seu partit hagi acabat sent un grup paramilitar gihadista que té les seves bases d'operacions entre les zones controlades pels Talibans (Pakistan i Afganistan), i la zona d'Idlib a Siria on queden els ùltims grups gihadistes amparats per Turquia. Ja he canviat tots els noms per Turquestan, i aniré fent modificacions segons vagi observant ja que tinc pensat revisar i traduïr varis articles de la zona d'Asia Central. Gràcies pels comentaris.

Judesba (discussiócontribucions)

Hola, he vist que ha desaparegut la conversa. Amb el sistema de flow no les sé trobar. Ja he reanomenat l'article, perque veia que no ho havies fet. Ara és aquest: Surveiller et Punir: Naissance de la prison. Salut!

Caminort (discussiócontribucions)

Hola, he activitat aquesta funció però no pensava que desapareixerien les altres converses. Sobre lo de reanomenar l'article no em sortia cap opció, només em deixava editar el cos de l'article i això es el que t'havia comentat a l'altre missatge. Gràcies i salut!

Caminort ha amagat aquest apunt (historial)
Judesba (discussiócontribucions)

No sé si desapareixen les converses; només sé que jo no les trobo. :-O D'altra banda, no he vist cap altre missatge. Sobre el tema de reanomenar, veuràs l'opció a dalt a la dreta: Mostra / Modifica / Mostra historial / Més --> desplegable: Reanomena / Refresca Salut!

Caminort (discussiócontribucions)

Si, allà es on he estat buscant però en el desplegable només em surt la opció "Refresca", la de Reanomena no hi apareix, no sé si pot ser perquè el meu compte de Viquipedia sigui nou i encara no té alguna funció activada. Salut!

Judesba (discussiócontribucions)

Ah, és clar. No hi havia pensat, disculpa. :-/

Townie (discussiócontribucions)

Havia vingut a la teva discussió per agrair-te la feina de patrulla dels canvis recents, i he vist aquest fil. Les converses anteriors estan guardades aquí (surt com a enllaç vermell a la barra de la dreta, però realment hi ha contingut. És estrany, a mi em passa el mateix).

Dit això, moltes gràcies per la feina!

Caminort (discussiócontribucions)

Si, em vaig fixar després però pensava que només em sortia a mi. I no fa falta que donis les gràcies, per això estem aquí i no sóc l'únic que ho fa. Salut!

Cap més tema anterior