Usuari Discussió:Oersted/Arxiu 1

El contingut de la pàgina no s'admet en altres llengües.
De la Viquipèdia, l'enciclopèdia lliure




més deures

quan tinguis temps, com que t'agrada la mitologia, podries omplir els enllaços en vermdell de Les Metamorfosis? Gràcies --barcelona (discussió) 17:02, 7 des 2008 (CET)

Afroamèrica

Si us plau, us agraïria molt i molt que consultessiu la discussió de la pàgina de la Categoria:Afroamericans i el que he posat a la pàgina de discusió sobre el tema a la pagines de discussió dels usuaris: 83.49.228.88 i Leptictidium. Allà dóno les meves raons. Per mi és molt important que hi poseu el què en penseu. --Pitxiquin (discussió) 01:25, 5 gen 2009 (CET)

Llei de Grimm

Manquen referències a Llei de Grimm

Hola Oersted/Arxiu 1,

recordeu que la Viquipèdia no és una font primària. Per això, en crear o ampliar un article, heu de citar les fonts d'on heu extret o adaptat la informació per a que els lectors puguin verificar i valorar els continguts que heu aportat.

Us encoratgem a treballar per millorar l'article en aquest sentit. Podeu aprendre a citar les fonts aquí. Tota informació no verificable pot ser posada en dubte o eliminada. Si teniu algun dubte, podeu deixar-me un missatge a la pàgina de discussió o traslladar-lo a la La taverna
Aquest recordatori és en motiu de l'article Llei de Grimm.

--Bestiasonica (discussió) 18:34, 18 gen 2009 (CET)

Hola Oersted/Arxiu 1,

recordeu que la Viquipèdia no és una font primària. Per això, en crear o ampliar un article, heu de citar les fonts d'on heu extret o adaptat la informació per a que els lectors puguin verificar i valorar els continguts que heu aportat.

Us encoratgem a treballar per millorar l'article en aquest sentit. Podeu aprendre a citar les fonts aquí. Tota informació no verificable pot ser posada en dubte o eliminada. Si teniu algun dubte, podeu deixar-me un missatge a la pàgina de discussió, traslladar-lo a la La taverna o, directament, al xat. Aquest recordatori és en motiu de l'article Llei de Grimm.

--Bestiasonica (discussió) 18:34, 18 gen 2009 (CET)

Plantilla antiadministradors prepotents

Plantilla:AntiadministradorsHola, t'escric en motiu la plantilla antiadministradors prepotents que faig fer després que l'administrador vriullop em bloquegés i que ara es discuteix la seva eliminació. La raó d'esta plantilla vé de què habitualment porto molt malament els atacs vandàlics que es fan contra la viquipèdia. Quan veig un d'estos atacs vandàlics m'enrabie molt i desfaig l'atac afegint-hi al comentari de abaix paraules grolleres o insults amb l'objectiu de dissuadir possibles futurs atacs vandàlics. I esta pràctica és habitual en mi. El passat mes de gener l'administradior vriullop em va advertir contra esta pràctica per dues vegaes. Tot i així d'altres atacs vandàlics contra la viquipèdia en català en articles com Jaume I, Catalunya, Crònica de Ramon i altres se succeixen per part, la majoria de les vegaes, d'espanyolistes. Per la seva part, companys de feina i altre gent, quan els parle, sen riuen de la viquipèdia i diuen que no se'n fien gens perquè qualsevol la pot editar i s'hi han trobat moltes voltes frases vandàliques que han estat setmanes sense que ningú les llevara. A mi em saben molt de greu estos atacs i fa uns dies l'artícul de Jaume I va rebre un nou atac vandàlic al que vaig respondre desfent l'edició i en paraules ofensives. Per la seva part, vriullop, de manera fulminant i expeditiva me va blocar sense ni tant sols donar-me temps a donar explicacions o a pregunter-me què havia passat. vriullop me va sancionar amb un 1 dia de bloqueig i em va dir què ja m'havia amenaçat abans de les possibles repercussions que tindria si continuava prenent-me els atacs vandàlics contra la viquipèdia tant a pit. Efectivament, vriullop va complir en la seua amença. Passat el càstig, vaig fer la etiqueta antiadministradors prepotents, que reflectix el desacord dels usuaris vers les pràctiques despòtiques que alguns administradors imposen a vegaes, ja sigui per falta de temps, massa feina, o altres raons, i que vaig crear després del bloqueig que em va fer vriullop perquè considereva que era una decisió prepotent, fulminant, expeditiva i desproporcionada. La plantilla s'ha retirat ràpidament i ara s'està discutint si eliminar-la totalment. Com que ets administradors, m'agradaria que participessis en la discussió [1]. Per contra, haig de dir que vriullop considere que l'acte vandàlic que va patir l'artícul Jaume I no era en realitat un acte vandàlic, sinó tant sols era un simple usuari anònim que fent pràctiques, se deuria equivocar. Per altre banda, un company que em mereix tot el meu respecte i admiració per la gran feina que fa en la viquipèdia i amb qui he col·laborat moltes voltes, també coincidix amb el vriullop en dir que allò no era un atac vandàlic. De la mateixa manera que te demane la teua opinió, la he demanat a tota la resta d'administradors de la viquipèdia.--Georg-hessen (discussió) 16:12, 2 feb 2009 (CET)

Avaluació article Descens crioscòpic

Hola Oersted. He vist que ets doctor en físiques i que has escrit alguns articles de ciències. M'agradaria que, com expert i si tens temps, avaluis un article que he escrit referit al Descens crioscòpic i m'enviis el teus comentaris (hi ha una pàgina especial per fer-ho a la discussió de l'article). Esper els teus suggeriments. Gràcies.--Antoni Salvà (discussió) 10:27, 26 març 2009 (CET)

Recordeu: La Viquipèdia és una enciclopèdia no una base de dades. Per a poder crear un nou article ha de complir els criteris de notabilitat. Podeu trobar-ne més informació aquí.

Si no s'aporten referències de terceres parts independents l'article podria entrar en un procés de fusió o esborrament. Mantingueu-vos calmat durant les discussions i intenteu cercar el consens a l'hora de defensar els vostres arguments o rebatre els dels altres usuaris.
Aquest recordatori és en motiu de Llista d'equatorians destacats.el comentari anterior sense signar és fet per Bestiasonica (disc.contr.) 14:08, 16 abr 2009 (CEST)

Llista d'equatorians destacats

Recordatori de notabilitat de Llista d'equatorians destacats

Recordeu: La Viquipèdia és una enciclopèdia no una base de dades o un lloc per a fer promoció. En crear un nou article mireu d'aportar referències de fonts fiables que no estiguin implicades directament amb el propi objecte de l'article. Podeu trobar més informació a Viquipèdia:Criteris de notabilitat.

Si no s'aporten referències de terceres parts independents l'article podria entrar en un procés de fusió o esborrament. Mantingueu-vos calmat durant les discussions i intenteu cercar el consens a l'hora de defensar els vostres arguments o rebatre els dels altres usuaris.
Aquest recordatori és en motiu de Llista d'equatorians destacats. --Bestiasonica (disc.) 11:09, 11 maig 2009 (CEST)

Mira el que ha posat en Plàcid

Nota de premsa, amb motiu dels 200.000 articles de Viquipèdia. Tauro (disc.) 10:39, 22 ago 2009 (CEST)


Proposta d'esborrament de la pàgina Llista d'equatorians destacats

Paperera
Paperera

Hola, s'ha proposat l'eliminació de la pàgina «Llista d'equatorians destacats», que heu fet o en què heu col·laborat significativament.

Esteu convidat a participar en la discussió relativa a aquesta proposta. Si no esteu familiaritzat amb el procés, podeu llegir-ne les normes i polítiques a «Viquipèdia:Esborrar pàgines». No us ho prengueu com una qüestió personal, intenteu entendre'n els motius i demaneu-ne aclariments si cal.--Bestiasonica (disc.) 23:32, 28 set 2009 (CEST)

Viquimedia.cat

Hem creat l'associació Amical Viquipèdia perquè fa temps que anem al darrere de ser reconeguts com local chapter de wikimedia, aquí pots veure la nostra candidatura, potser pots considerar de donar-hi suport signant al corresponent apartat (cal haver-se registrat a Meta). --Jordicollcosta (discussió) 20:51, 26 nov 2009 (CET)

Mascarell camablau

Commons:File talk:SulaNebouxi.jpg -- 78.55.131.44 (discussió) 19:57, 20 des 2009 (CET)

Faetó (au)

Estimat Oersted, estava jo pegant una ulladeta als diferents ocells, i he trobat un article teu de 2006. Jo volia escriure alguna cosa sobre el "cuajonc becgroc" i he trobat que al gènere Phaeton l'apliques el nom comú "Faetó". Jo pensava que el nom correcte era "cuajonc". N'estàs segur que el correcte és Faetó?.--Nelo (disc.) 19:32, 1 maig 2010 (CEST)

Estic intentant millorar aquest article per crear un article de qualitat, ara està en avaluació, ho podries mirar i provar de millorar-ho? Aries (disc.) 09:43, 9 maig 2010 (CEST)

Board elections 2011

Hola Oersted,

S'han convocat eleccions al consell d'administració de la Wikimedia Foundation: http://meta.wikimedia.org/wiki/Board_elections/2011/en

Al teu historial veig que amb posterioritat al 12 de maig no has fet cap edició.

Per poder votar hauries de tenir fetes 20 edicions abans del 15 de maig del 2011, te'n caldrien 20. Si vols participar en aquestes eleccions encara hi ets a temps.

Salutacions.

Nota: T'envio aquest mail perquè el teu usuari no figura en la llista dels que no volen rebre correspondència electoral: http://meta.wikimedia.org/wiki/Wikimedia_nomail_list Si no vols rebre més informacions només cal que t'apuntis a la llista.

--Coet (disc.) 14:06, 6 maig 2011 (CEST)

Parseleni

Bones Oersted! he anat a parar de casualutat a Parseleni... article que vas començar el 2004; fa un munt, ho sé. L'article no té iw i no trobo referències, podries dir d'on ho vas treure? Salut --Arnaugir 11:09, 22 maig 2011 (CEST)

Discussió Bateria-Pila

Hola, sóc força nou a la VP i poc a poc vaig fent via. Resulta que al veure el títol de l'article bateria elèctrica volia iniciar el debat de canviar-li el nom pel de pila elèctrica, que considero més correcta, ja que la bateria és una connexió de piles. Al iniciar la pàgina de discussió em trobo que ha estat esborrada per tu el 2007. He pensat que aquesta discussió potser ja s'havia obert i per afartament es va tancar, però no ho sé. T'ho volia comunicar abans de qualsevol altra acció Salut. --Anskar (disc.) 21:16, 14 set 2011 (CEST)

infotaula estrella

Estic repassant articles d'astronomia i vaig fer una taula de navegació amb totes les plantilles usables d'astronomia

Com pots veure n'hi ha vàries de repetides. Una la teva i una altra que té vàries plantilles. Proposaria d'ajuntar les que tenen tantes plantilles per fer-ne una sola i fer-ho a la plantilla:estrella, si et sembla bé. --Anskar (disc.) 03:21, 15 set 2011 (CEST)

Recordatori d'admissibilitat de: Àgora Barcelona

Hola Oersted/Arxiu 1,

Entre tots volem fer la millor enciclopèdia possible. Per això, és important que els articles aportin referències de fonts fiables que no estiguin implicades directament amb el propi objecte de l'article i, d'aquesta manera, complir amb els criteris d'admissibilitat («que hagi rebut cobertura significativa en fonts fiables i independents del subjecte»).

Si no s'aporten referències de terceres parts independents, l'article podria entrar en un procés de fusió o esborrament per no seguir els criteris de la Viquipèdia esmentats. Si tens algun dubte, pots deixar-me un missatge a la pàgina de discussió, traslladar-lo a la la Taverna o directament al xat.
Aquest recordatori és en motiu de l'article Àgora Barcelona. --Pau Cabot · Discussió 20:54, 9 set 2012 (CEST)


Proposta d'esborrament de la pàgina Àgora Barcelona

Hola Oersted/Arxiu 1,

S'ha obert una proposta per esborrar la pàgina «Àgora Barcelona», que heu iniciat o en què heu col·laborat significativament, per incomplir algun dels criteris de la Viquipèdia després de ser avisat prèviament sense haver-se solucionat.

Esteu convidat a participar en la discussió relativa a aquesta proposta. Si no esteu familiaritzat amb el procés, podeu llegir-ne les normes i polítiques a «Viquipèdia:Esborrar pàgines». Per qualsevol dubte, podeu deixar-me un missatge, formular-lo a la La taverna o, directament, al xat. No us ho prengueu com una qüestió personal, intenteu entendre'n els motius i demaneu-ne aclariments si cal. --Pau Cabot · Discussió 22:22, 6 març 2013 (CET)

Bon dia, sisplau, ajuda'ns!

Benvolgut company, primer de tot perdona'm aquesta intrusió. T'escric per a demanar-te ajuda. Ja fa molts anys que l'associació Amical de la Viquipèdia mira de donar al català un estatus equivalent al de les altres llengües demanant la creació d'un Chapter català, cosa que fins ara ha estat denegada pretextant el fet que els catalans no tenen estat propi. La nostra llengua catalana i els companys d'Amical que treballen de valent per a la promoció del català i alhora del coneixement lliure de pertot, necessiten la teua ajuda. Sisplau/fes-nos el favor, signa a l'enllaç següent per a que es puga veure internacionalment que existim i tenim empenta i sobretot que els catalanoparlants han/hem de rebre el mateix tracte que tots els altres, tinguen estat o no. Gràcies per endavant, que et vaja tot molt bé. Records, Claudi/Capsot (disc.) 09:46, 28 març 2013 (CET)

El teu estat com a administrador

Hola. Sóc un steward. Recentment s'ha adoptat per consens comunitari una nova política relacionada amb la retirada de permisos avançats (administrador, buròcrata, etc). D'acord amb aquesta política, els stewards estan revisant l'activitat dels administradors en wikis sense una política d'inactivitat.

Reuneixes els criteris d'inactivitat (cap edició i cap acció administrativa en dos anys) a cawiki, on ets administrador. Com que xxwiki no té un procés propi de revisió de l'activitat d'administradors, s'aplica el procediment global.

Si vols mantenir els teus permisos, hauries de notificar a la teva comunitat que els stewards t'han enviat informació sobre la teva inactivitat per discutir el tema. Després de la decisió de la comunitat, si aquesta desitja que mantinguis els teus drets, per favor contacta als stewards a m:Stewards' noticeboard i enllaça la discussió local, on s'expressi el desig que conservis els permisos i es demostri una necessitat de mantenir-los.

Els stewards avaluarem les respostes. Si no hi ha resposta després d'un mes aproximadament, procedirem a retirar els teus permisos administratius. En cas de dubte, avaluarem les respostes i deixarem la decisió a la comunitat local per al seu comentari i revisió. Si tens alguna pregunta, contacta'ns a m:Stewards' noticeboard.


Salutacions cordials, Rschen7754 06:21, 21 juny 2014 (CEST)

Mykerinos (joc)

He proposat l'esborrat de la pàgina per manca de referències --Panotxa (disc.) 19:52, 12 feb 2016 (CET)

Entrada 'huaorani'

Hola Oersted! :)

Estic contribuint a l'entrada sobre els huaoranis i tinc algun apartat que es solapa amb el que ja vas redactar tu. Per a no sabotejar-te la feina feta m'han recomanat que t'envii un missatge per a avisar-te i veure com ho podem fer (jo sóc novell, tot just m'he incorporat avui en una viquimarató). T'adjunto aquí els dos apartats que es solaparien, amb referències. No tinc ni idea de com fer això, així que disculpa les molèsties! (Disculpa igualment les referències a mig text)


a. Nom(s) ètnic(s) pel(s) que és conegut. Els huaorani, també anomenats waorani, waodani, wao, o pejorativament aucas (terme quítxua per a «salvatge») són un grup ètnic indígena seminòmada de l'Amazònia de l'Equador que fou contactat el 1955. Almenys dues comunitats de huaorani, els Tagaeri Taromenane, viuen voluntàriament aïllats de tota forma de contacte amb l’exterior i romanen encara no contactats a dia d’avui.

b. Situació geogràfica, demogràfica i breu història. El seu territori se situa entre els rius Curaray i Napo (Rival, 2015), en una àrea d'uns 30.000 km² a les províncies d'Orellana i de Pastaza que actualment es troba amenaçada per l’explotació petrolífera i forestal. La població huaorani, repartida en diverses comunitats, representa 2416 individus . Actualment no hi ha consens en l’origen dels huaoranis, i s’apunta a que descendirien dels indígenes aushiri o de la comunitat abijira, que s’adentraren en la selva de la part alta del Curaray a resultes de la devastació causada per la conquesta colonial (Salomon & Schwartz, 1999; també Fuentes, 1997:78-81, citat per Ziegler-Otero, 2004). Posteriorment, la ‘febre del cautxú’ amazònica afectà greument els huaorani a conseqüència de nombrosos atacs, esclavatge i exposició a malalties que delmaren el seu nombre i influïren en la seva postura hostil vers els estrangers (Ziegel-Otero, 2004). A la penetració dels primers equips d’exploració de companyies petrolíferes, que els huaorani repel•liren violentament, seguiren les expedicions evangèliques en col•laboració amb el Summer Institute of Linguistics. En el marge de l’anomenada ‘Operació Auca’ el 1965, representants del SIL intentaren contactar amb els huaorani; els integrants de l’expedició, però, foren assassinats. Posteriorment es permetria l’accés a d’altres missioners que establiren campaments des d’on ‘pacificar i civilitzar’ els huaorani. Aliats amb aquests, que dissuadiren els huaorani d’organitzar-se de forma efectiva, les companyies petrolíferes s’instal•laren primer en territoris al nord dels huaoranis i més endavant dins el propi territori en la dècada de 1980. Conoco, Maxus i avui dia Oryx, YPF i Petrobras van comprar o han comprat els drets sobre alguna part del territori huaorani que el govern equatorià subastà. Arrel del contacte del SIL, diverses missions evangèliques persuadiren els huaorani d’establir-se de forma sedentària, així com d’adoptar el cristianisme, la monogàmia, l’agricultura, armes de foc, gossos i medicina occidental. A través d’aquests i d’altres contactes amb l’exterior, la societat huaorani ha experimentat canvis ràpids i profunds en les últimes dècades, de manera que difícilment es poden identificar les pràctiques ‘tradicionals’ corresponents a la societat huaorani anterior al 1965(Ziegler-Otero, 2004).