Viverrins

De la Viquipèdia, l'enciclopèdia lliure
(S'ha redirigit des de: Viverrinae)
No s'ha de confondre amb Gos viverrí.
Infotaula d'ésser viuViverrins
Viverrinae Modifica el valor a Wikidata

Civeta africana, Civettictis civetta Modifica el valor a Wikidata
Taxonomia
Super-regneEukaryota
RegneAnimalia
FílumChordata
ClasseMammalia
OrdreCarnivora
FamíliaViverridae
SubfamíliaViverrinae Modifica el valor a Wikidata
Gray, 1821
Nomenclatura
Ortografia originalViveridae Modifica el valor a Wikidata
Gènere

Viverrinae és la més gran de les quatre subfamílies de la família dels vivèrrids, i engloba les genetes, algunes civetes asiàtiques, i els dos linsangs africans. Està formada per un total de 22 espècies, que representen dues terceres parts del total dels vivèrrids.[1]

La majoria de membres de Viverrinae viuen exclusivament a l'Àfrica, amb l'excepció de la geneta comuna, la qual es troba també a Europa, i les cinc civetes dels gèneres Viverra i Viverricula, les quals viuen a l'Índia i al sud-est asiàtic. Els seus hàbitats favorits són les praderies, les sabanes, les muntanyes i les selves tropicals.

Característiques[modifica]

Els vivèrrids es troben entre les famílies primitives dels carnívors, amb esquelets molt similars als dels fòssils que daten de l'Eocè, amb fins a 50 milions d'antiguitat. Presenten formes variades, però que generalment recorden els gats. La majoria tenen urpes retràctils o parcialment retràctils, un os al penis (característic de molts mamífers), i una glàndula odorífera anal.

Les mides dels Viverrinae varien dels 33 centímetres i els 650 grams dels linsangs africans fins als 84 centímetres i els 18 quilos de pes de la civeta africana.

Són animals nocturns i, generalment, solitaris, amb una excel·lent oïda i vista. Malgrat pertànyer a l'ordre Carnivora, són omnívors. Com a reflex d'això, les seves dents carnisseres estan relativament subdesenvolupades.[2]

Classificació[modifica]

Sembla probable que els linsangs africans estiguin estretament relacionats amb la geneta, encara que la col·locació d'aquests grups en relació a les civetes Viverrinae sigui incerta.[1]

Espècies[modifica]

Il·lústració d'una geneta

Referències[modifica]

  1. 1,0 1,1 Wozencraft, W. C. Wilson, D. E.; Reeder, D. M. (editors). Mammal Species of the World (en anglès). 3a edició. Baltimore: Johns Hopkins University Press, 16 novembre 2005, p. 548-559. ISBN 9780801882210. 
  2. (anglès) Wozencraft, W. Chris. Macdonald, D.. The Encyclopedia of Mammals. Nova York: Facts on File, 1984, p. 134–135. ISBN 0-87196-871-1. 

Enllaços externs[modifica]

A Wikimedia Commons hi ha contingut multimèdia relatiu a: Viverrins