Llúdria inerme del Congo

De la Viquipèdia, l'enciclopèdia lliure
Infotaula d'ésser viuLlúdria inerme del Congo
Aonyx congicus i Aonyx capensis congica Modifica el valor a Wikidata

Modifica el valor a Wikidata
Estat de conservació
Gairebé amenaçada
UICN1794 Modifica el valor a Wikidata
Taxonomia
RegneAnimalia
FílumChordata
ClasseMammalia
OrdreCarnivora
FamíliaMustelidae
GènereAonyx
EspècieAonyx congicus i Aonyx capensis congica Modifica el valor a Wikidata
(Lönnberg i Lönnberg, 1910 i 1910)
Nomenclatura
Sinònims
Aonyx capensis congicus Modifica el valor a Wikidata
ProtònimParaonyx congicus Modifica el valor a Wikidata

La llúdria inerme del Congo[1] (Aonyx congicus) és una espècie de mamífer carnívor de la família dels mustèlids. Viu a altituds d'entre 0 i 2.200 msnm a Angola, el Camerun, el Gabon, Guinea Equatorial, la República Centreafricana, la República del Congo, la República Democràtica del Congo, Ruanda, Uganda i, possiblement, Burundi i Nigèria. Els seus hàbitats naturals són les selves tropicals i els aiguamolls de plana de la conca del Congo. La desforestació, la contaminació de l'aigua, la sobrepesca, la caça i altres efectes negatius de l'activitat humana constitueixen amenaces potencials per a la supervivència d'aquesta espècie. Hi ha autors que en fan una subespècie de la llúdria del Cap (A. capensis).[2]

Referències[modifica]

A Wikimedia Commons hi ha contingut multimèdia relatiu a: Llúdria inerme del Congo
  1. «llúdria inerme del Congo». Diccionari dels mamífers del món. Fundació Barcelona Zoo i TERMCAT, 2023. [Consulta: 4 agost 2023].
  2. Jacques, H.; Reed-Smith, J.; Davenport, L.; Somers, M. J. «Aonyx congicus» (en anglès). Llista Vermella d'Espècies Amenaçades de la UICN. Unió Internacional per a la Conservació de la Natura, 2021. DOI: 10.2305/IUCN.UK.2021-3.RLTS.T1794A164576337.en. [Consulta: 27 febrer 2023].