Conveni SOLAS

De la Viquipèdia, l'enciclopèdia lliure
Plantilla:Infotaula esdevenimentConveni SOLAS
Tipustractat internacional Modifica el valor a Wikidata
Data1914 Modifica el valor a Wikidata
Entrada en vigor25 maig 1980 Modifica el valor a Wikidata
Signatari

El conveni SOLAS (acrònim de International Convention for the Safety of Life at Sea en anglès) és un tractat internacional de seguretat marítima. Assegura que els vaixells amb bandera dels països signataris compleixen uns estàndards mínims de seguretat tant en la seva construcció com equipament i operació.

El conveni SOLAS i les seves actualitzacions es consideren com el tractat més important sobre la seguretat dels vaixells mercants.[1]

Història[modifica]

La primera versió del conveni es va realitzar l'any 1914 com a resposta a l'enfonsament del transatlàntic RMS Titanic. Aquest text estipulava el nombre de bots salvavides i altre material i procediment de seguretat, incloent guàrdies contínues d'escolta radiofònica.[2] El tractat de 1914 no va entat en vigor immediatament degut a l'esclat de la Primera Guerra Mundial. Versions modificades i actualitzades van ser adoptades els anys 1929 i 1948.[1]

Enllaços externs[modifica]

Referències[modifica]

  1. 1,0 1,1 International Convention for the Safety of Life at Sea, 1948, London, 10th June, 1948. Londres: Her Majesty's Stationery Office, gener 1953. 
  2. Text of the Convention for the Safety of Life at Sea, Signed at London, January 20, 1914 [with Translation.]. Londres: His Majesty's Stationery Office by Harrison and Sons, 1914.