Usuari:Joancreus/Laboratori/Portada/4

De la Viquipèdia, l'enciclopèdia lliure
Benvinguts a la Viquipèdia, l’enciclopèdia de contingut lliure que tothom pot millorar.

16:38 UTC
30 d'abril de 2024

Aquesta versió va començar el 16 de març del 2001 i ja comptem amb 750.680 articles.

Categories

Article de qualitat seleccionat

align
align

El jaguar (Panthera onca) és un fèlid del gènere Panthera. És l'única de les quatre espècies vivents de Panthera que es troba a les Amèriques. El jaguar és el tercer fèlid més gran del món després del tigre i el lleó, i el més gran i potent de l'hemisferi occidental. La distribució actual del jaguar s'estén des de Mèxic, a través de gran part d'Amèrica Central i al sud fins al Paraguai i el nord de l'Argentina. A part d'una població coneguda i possiblement reproductiva a Arizona (al sud-est Tucson), aquest fèlid ha estat pràcticament extirpat dels Estats Units des de principis de la dècada del 1900.

Aquest fèlid tacat s'assembla especialment al lleopard, tot i que sol ser més gran i amb una constitució més robusta, i les seves característiques comportamentals i d'hàbitat són més similars a les del tigre. Tot i que el seu hàbitat preferit és la selva pluvial, el jaguar pot habitar a una varietat de terrenys boscosos i oberts. Està fermament associat a la presència d'aigua i destaca, juntament amb el tigre, per ser un fèlid a qui li agrada nedar.

continuació...

Curiositats

  • Sabíeu que...
...els set pecats capitals segons la tradició cristiana són la gula, la luxúria, l'avarícia, la supèrbia, la peresa, l'enveja i l'ira?
  • En sabeu la resposta?
Amb quin nom es coneix la diada amb què se celebra el dia del descobriment d'Amèrica per Cristòfor Colom? Resposta

Actualitat

13 de novembre:

11 de novembre:

2-3 de novembre:

Efemèrides

14 de novembre:

Altres projectes



*Projecte sense versió en català o parcialment traduït

Imatge del mes


Autor: Pallares

Nen quítxua amb el vestit típic a l'Illa Taquile, situada al llac Titicaca. Recorda la indumentària tradicional catalana, sobretot la barretina

Més imatges seleccionades - Imatges de l'any