Vés al contingut

Portada

De la Viquipèdia, l'enciclopèdia lliure

Viquipèdia
L'enciclopèdia lliure que tothom pot editar.
754.803 articles
1.037 participants actius

Col·labora-hi

Viquipèdia
L'enciclopèdia lliure que tothom pot editar

Article del dia
El Museu Diocesà de Barcelona està situat a la plaça de la Catedral de Barcelona, a l'edifici de la Pia Almoina. Es va inaugurar com a Museu Arqueològic Diocesà de Barcelona el 1916, instal·lant-se a l'espai de la planta baixa del Seminari Conciliar. El seu primer director va ser Manuel Trens. Es va traslladar i va obrir al públic al nou espai l'any 1991. El museu recull una extensa col·lecció d'obres d'art d'esglésies del Bisbat de Barcelona des del seu inici fins als nostres dies. - Vegeu informació sobre la imatge

Museu Diocesà de Barcelona

El Museu Diocesà de Barcelona està situat a la plaça de la Catedral de Barcelona, a l'edifici de la Pia Almoina. Es va inaugurar com a Museu Arqueològic Diocesà de Barcelona el 1916, instal·lant-se a l'espai de la planta baixa del Seminari Conciliar. El seu primer director va ser Manuel Trens. Es va traslladar i va obrir al públic al nou espai l'any 1991. El museu recull una extensa col·lecció d'obres d'art d'esglésies del Bisbat de Barcelona des del seu inici fins als nostres dies.



Imatge del dia
Partença del voluntaris de 1792, coneguda com La marsellesa, escultura de François Rude a l'Arc de Triomf de París - Vegeu informació sobre la imatge

Imatge del dia

Partença del voluntaris de 1792, coneguda com La marsellesa, escultura de François Rude a l'Arc de Triomf de París

Projecte destacat
Hi ha articles clau en més d'una vintena de Viquipèdies en altres idiomes, però encara absents en català. Ajuda'ns a reduir aquesta llista i a tenir-los també presents i amb una qualitat digna en la nostra llengua!
(Informació de la imatge)

Projecte destacat: Articles absents

Hi ha articles clau en més d'una vintena de Viquipèdies en altres idiomes, però encara absents en català. Ajuda'ns a reduir aquesta llista i a tenir-los també presents i amb una qualitat digna en la nostra llengua!
(Informació de la imatge)



3 de juliol

Jaume Barrull rep el 7è Premi María Luz Morales de periodisme amb un reportatge sobre la presència d'homes en les feines feminitzades, publicat al diari Segre.


2 de juliol

Helena Rufat i Salvador Ortells guanyen els Premis Literaris Ciutat de Gandia de narrativa i poesia, respectivament.


30 de juny

Reagrupament Nacional s'imposa amb més del 45% del vot a les quatre circumscripcions de la Catalunya del Nord en la primera volta de les eleccions legislatives.


26 de juny

Fracassa l'intent de cop d'estat a Bolívia orquestrat per l'excomandant general de l'exèrcit Juan José Zúñiga.



La periodista María Luz Morales


Tendències


Avui fa 10 anys
Moren Pierrette Prat i Galindo, monja i abadessa del Monestir de Pedralbes (n. 1927), i Jordi Peix i Massip, activista agrari català, fundador del Banc dels Aliments (n. 1944).
Avui fa 60 anys
Neix Uxue Barkos Berruezo, periodista i política basca, presidenta del Govern de Navarra de 2015 a 2019.
Avui fa 110 anys
Neix Annie Fischer, pianista clàssica hongaresa (m. 1995).
Avui fa 120 anys
Neix Ernst Walter Mayr, biòleg evolutiu alemany (m. 2005).
Avui fa 125 anys
Avui fa 130 anys
Neix Margarita Nelken, escriptora i política feminista espanyola (m. 1968), el mateix dia que mor Austen Henry Layard, viatger britànic, arqueòleg, dibuixant, col·leccionista, escriptor, polític i diplomàtic, conegut sobretot per les seves excavacions a Nimrud (n. 1817).