Discussió:Portada/Arxiu 5

El contingut de la pàgina no s'admet en altres llengües.
De la Viquipèdia, l'enciclopèdia lliure

Error

A la pàgina principal posa que "La Viquipèdia en català ja té 8 anys!" Això es no es cert! OboeCrack (discussió) 16:32, 17 març 2009 (CET)

Mira't Viquipèdia en català.--KRLS , 16:36, 17 març 2009 (CET)

Efemèrides del 30 de març

Penso que a l'enllaç dins Efemèrides (1853 - Groot Zunder (Brabant del Nord, Holanda): neix Van Gogh, pintor i dibuixant postimpressionista holandès.) en lloc d'enllaçar amb Groot Zunder hauria de dir només Zundert. --GemmaMR (discussió) 15:32, 30 març 2009 (CEST)

Fet Fet!, almenys ha de ser coherent amb l'article Vincent van Gogh. --V.Riullop (parlem-ne) 16:16, 30 març 2009 (CEST)

cerca

No sé si ja s'ha discutit algun cop, però volia proposar moure la casella cerca cap amunt de la columna / navegador. A gairebé totes les altres wikis està amunt de tot, la raó per a mi és senzilla, per als usuaris de portàtil amb pantalla petita és molt poc pràctic haver de baixar sempre a "cercar" la casella cerca. --GemmaMR (discussió) 20:01, 1 abr 2009 (CEST)--GemmaMR (discussió) 00:34, 1 abr 2009 (CEST)

Es va comentar breument a Viquipèdia:La taverna/Arxius/Novetats/2008/06#Cerca abans navegació, però pots fer una proposta a la taverna. --V.Riullop (parlem-ne) 20:42, 1 abr 2009 (CEST)

Faltes d'ortografia!

Acabo de llegir "els insectes mai no es cansen"... és una doble negació! Les alternatives possibles serien: Els insectes no es cansen, o els insectes mai es cansen! Si us plau que algu ho corretgeixi. Gràcies.--Layonard (discussió) 10:31, 21 abr 2009 (CEST)

De fet, en català és millor així. El que és "erroni" és no fer la doble negació.
Dacord.. pensava que era just el contrari.--Layonard (discussió) 12:59, 21 abr 2009 (CEST)

Errada a la portada al 20 de maig

A les efemèrides del 20 de maig hi ha una errada. Vasco da Gama no va arribar a Calcuta, sino a Calicut. No trobe el lloc per a poder canviar-ho, així que ho indique ací per a que ho faça qui puga. Gracies. --Millars (disc.) 14:50, 20 maig 2009 (CEST) Fet Fet! Canviat --KRLS , 15:21, 20 maig 2009 (CEST)

Errada notícies

Voldria advertir que a la secció de notícies de la portada diu "El ministre de medi ambient planta a la Cimera..." i no hauria de dur aquesta a que està en negreta, ja que "la Cimera..." fa la funció de complement directe i com a tal no pot anar introduït per cap preposició. Gràcies --Andreu Vaqué (disc.) 18:45, 30 maig 2009 (CEST)

Proposta: millorar i modernitzar la portada de la Viquipèdia.

Hola a tothom:

Primer de tot dir que aquesta és la meva humil opinió respecte a un tema que ja s'ha parlat, però mai s'ha arribat a duur a terme, aquí teniu exemples d'antigues propostes:


En les dues propostes anteriors, amb les quals estic d'acord, es proposa abandonar el típic sistema de pestanyes de sempre que es va fer inicialment a mitjans del 2005 i al arribar als 50.000 articles es va fer el que tenim ara. Es proposa canviar aquest sistema una mica vulgar i senzill per un modern i fàcil de visualitzar. En les propostes es proposava un diseny menys "quadrat" i recte així com agafar idees de la Wikipedia espanyola, de la Wikipedia anglesa, de la Wikipedia italiana i de la Wikipedia francesa.

A la proposta feta el febrer de 2008, fins a 5 persones van estar-hi d'acord amb el canvi. No sé si tothom estarà d'acord, però suposo que molts estaran d'acord que ja toca fer un canvi i millorar la portada per fer-la més accessible, pràctica i estéticament atractiva als visitants.

Si realment la idea interessa, es podrien fer propostes i votacions,

Salutacions ;)--Beethoven (disc.) 21:58, 6 juny 2009 (CEST)

Jo també m'hi afegeixo a la proposta de modernitzar la portada. He fet una ullada a altres portades i m'agraden l'aragonesa i la holandesa, que utilitzen la mateixa plantilla amb transparències (tot i que els colors em semblen una mica infantils), la danesa, la portuguesa, (a més, aquests, com els anglesos, tenen amb les eines les de descarregar l'entrada en pdf, etc., cosa que aquí trobo a faltar), la francesa, amb el seu format perfectament simètric, la qual cosa dóna un sentit d'unitat que no es troba en la majoria de viquis, es poden aprofitar les capçaleres arrodonides minimalistes de la versió indonesa... el que està clar es que si ens ho mirem una mica amb calma trobem moltes opcions interessants per implementar a la nostra portada. Personalment trobo que els colors que s'utilitzen per les pestanyes són massa cridaners, haurien de ser més suaus i discrets, ja que infantilitzen la presentació. Com podem treballar al voltant d'això? Hi ha algun espai per fer proves de portada abans d'implementar els canvis, o només ho poden fer usuaris autoritzats o com és? En fi, anem trobant-ho! :) --estemon - (parlem-ne) 00:11, 19 nov 2009 (CET)

Article request

An request I would like to share is the Comissió d'Investigació d'Accidents i Incidents d'Aviació Civil (name from http://www.fomento.es/MFOM/LANG_CA/DIRECCIONES_GENERALES/ORGANOS_COLEGIADOS/CIAIAC/default.htm ), the accident investigation agency of Spain. Its English Wikipedia page is here: en:Civil Aviation Accident and Incident Investigation Commission WhisperToMe (disc.) 05:48, 9 juny 2009 (CEST)

Enllaç de la introducció de la portada

A la introducció de la portada, on posa "que tots podeu editar", enllaça amb Ajuda:Introducció. Veureu que la pàgina sembla una pàgina de proves, i la veritat és que ja existeix Viquipèdia:Pàgina de proves. No crec que sigui l'enllaç més idoni. Jo crec que s'hauria d'enllaçar amb Ajuda:Registrar-se o alguna cosa semblant. --Xavier D. Digues-me! 16:45, 4 ago 2009 (CEST)

dins introducció hi ha una zona de proves, sí, però també una petita explicació general, per això enllaça cap allà. --barcelona (disc.) 16:46, 4 ago 2009 (CEST)

Secció Article

Vist el desenvolupament del projecte, i els 776 ADQ i els 168 AB, crec que és hora de millorar la secció desplegable article divint-la en dues seccions (una per a cada tipus). Juntament amb els 200.000 articles, seria el moment idoni per refer aquesta secció i mostrar les nostres millors obres. --Xavier D. || A disposar! 14:40, 16 set 2009 (CEST)

Em sembla una molt bona idea. Tens el meu suport. --Josep Gustau - Discussió 22:44, 16 set 2009 (CEST)
Sovint hem parlat que convindria revisar els articles seleccionats a la portada. En tenim 365, i quasi tots són del 2005. No estic segur que sigui bona idea duplicar-los, però sí que cal revisar-los tant per quins articles es seleccionen com pel seu redactat. Tal com ho veig, hauria de ser una selecció doble: els més emblemàtics (potser trets de VP:1000C?), i els millors (ADQ). --V.Riullop (parlem-ne) 11:34, 17 set 2009 (CEST)

En Vriullop té raó, però igualment, caldria renovar la secció i fer-la més atractiva perquè destaquin millor les nostres obres. --Xavier D. || A disposar! 13:18, 19 set 2009 (CEST)

200.000

Que no hem de celebrar que hem arribat a 200.000 articles? a la portada, un logo o el que sigui. Sembla que no ha passat res.--Lliura (disc.) 15:37, 21 set 2009 (CEST)

És el que m'estava preguntant jo... xD Si us plau, que la Viquipèdia s'ho mereix!! --Layonard, Viquiparlem? 16:12, 21 set 2009 (CEST)

Portada ineficaç

  • La portada es molt maca per a quan aterra un novato aquí pero no gens pràctica per als redactors habituals.
  • No entenc perque no existeix, i si existeix no l'he trobat, una pagina (nomès una, no un laberint de links) per eines de redacció, facil i comprensible.
  • Per exemple, no crec que sigui gaire dificil crear una base de dades d'entrades que manquin a aquesta wiki en relació amb altres. Per exemple, si jo vull editar entrades d'història, hauria d'existir una eina que escribint catalunya (o barcelona) m'ensenyes totes les entrades de almenys 4 wikis, on surt la paraula (en aquell idioma) i que no existeix l'entrada a la wiki-cat.
  • També trobo a faltar a la portada, un caixeti amb normatives clares per a redactors habituals.
  • De la mateixa manera que no entenc que el cercador no doni resultats aproximats, per exemple si escric "batalla Alfarrobeira" no em surt res, per a que em surtin resultats haig d'escriure exactament "batalla d'Alfarrobeira". Això pot donar com a resultat crear entrades repetides i ,per tant, fer feina inutil.
  • Per altra part, jo que pel meu treball tinc que memoritzar instruccions estupides de molts programes informatics, soc un negat voluntari a apendre nous comandaments en les coses d'oci. No entenc , per exemple, perque no existeix un botonet al editor per a inloure una referència, una nota, etc.
  • Suposo que em respondreu que tot això ja existeix, pero si jo no he trobat potser vol dir que alguna raó tinc en la meva primera afirmació.
  • Salut
  • --XpoferenS (disc.) 10:25, 27 set 2009 (CEST)


Si a la portada hi hagués de tot llavors tampoc es trobaria res. Ara bé, em sembla que coses que demanes són de programació, no de la portada. 193.152.140.239 (discussió) 10:33, 27 set 2009 (CEST)

A la portada, abaix, hi ha una pestanya que diu AJUDA, dons el que jo proposso es dividirla alli mateix en : "AJUDA Novells" (el que ara hi ha), "AJUDA REDACTORS" (conyes utils per a redactar), i "Ajuda problemes domèstics" (coses tipus relacions entre redactors, desde les tertulies fins a les peticions als administradors), per exemple. --XpoferenS (disc.) 13:39, 27 set 2009 (CEST)

La portada va dirigida més aviat als lectors. El que demanes (ajudes, instruccions i recordatoris per editors) és, en teoria, al "Portal viquipedista" que hi ha a la caixa "comunitat" de l'esquerra. És aquest portal el que s'hauria de revisar a fons. --V.Riullop (parlem-ne) 14:00, 27 set 2009 (CEST)
totalment d'acord, la portada per a lectors i novells, el portal viquipedista per a editors --barcelona (disc.) 14:05, 27 set 2009 (CEST)

El "Viquipèdia:Portal" es una barreja de coses per a novells (Pagina de probes, plantilles idiomes,etc), redactors habituals, i publicitat (progrès, noticies, etc), per aixó jo demanava 3 nivells diferents, amb pestanya a la portada, i tot el que es publicitat de Viquipèdia:Portal possar-ho directament a la Portada. Potser algun geni (Pascual?) es capaç de programar el "cercador imperfecte" i el "entrades pendents" que demanava.--XpoferenS (disc.) 19:21, 27 set 2009 (CEST)

Jo crec que és el portal viquipedista el que s'hauria de renovar amb els aspectes que proposa en Xpo. En Pasqual s'ha pres un descans, a més que el cercador i les entrades no són cosa de la viqui, sinó de Bugzilla en general i incumbeixen a totes les wikis. Per tant per millorar-ho s'hauria de fer una petició allà. --Xavier D. (A disposar!) 19:40, 27 set 2009 (CEST)
En la versió beta que existeix sobre la nova plataforma ja venen incorporat allò de les referències i notes, així que en un futur està solucionat, i si el bons en la teva barra d'eines (de l'actual) t'hauràs de modificar el monobook per afegir aquesta funció.--KRLS , (disc.) 20:42, 27 set 2009 (CEST)

No hi ha data a les notícies!

Trobo que a les notícies d'avui no hi ha les dates corresponents a cadascuna. Com que no me les miro cada dia, no puc dir si això també va passar ahir o no. Qui ho pot arreglar?--212.170.182.141 (discussió) 12:00, 1 oct 2009 (CEST)

Perdoneu la manca de cortesia. Havia oblidat registrar-me abans de fer el comentari precedent.--Climent Sostres (disc.) 12:03, 1 oct 2009 (CEST)
Es van treure fa tres dies sense explicacions. Les he recuperat. --V.Riullop (parlem-ne) 12:34, 1 oct 2009 (CEST)

Error a 'Curiositats'

El quadre representat a l'apartat de 'Curiositats' és del pintor anglès Waterhouse, si bé la resposta a la pregunta sobre qui n'és l'autor remet directament a l'article sobre el japonès, també pintor, Hokusai. Això sí que és un fenomen ben curiós!--Climent Sostres (disc.) 13:53, 8 oct 2009 (CEST)

Fet Fet! L'error deu haver estat causat perquè en la curiositat de fa dos dies es veia un quadre de Hokusai. Per cert, no estaria malament ampliar una mica l'article de John William Waterhouse, t'ho dic per si en saps del tema i t'animes... --Meldor (disc.) 22:01, 8 oct 2009 (CEST)
Finalment, m'he engrescat a ampliar l'article, partint de la versió anglesa, que és molt rica en il·lustracions. Encara el tinc a mig traduir i crec que desseguida el tindré acabat. Gràcies pel suggeriment.--Climent Sostres (disc.) 02:32, 3 nov 2009 (CET)

Xinès

La curiositat d'avui sobre els caràcters existents, coneguts o emprats en l'escriptura xinesa remet a l'article sobre el xinès com a llengua, quan potser seria més adient anar directament a l'article sobre escriptura xinesa. Ho dic com un suggeriment.--Climent Sostres (disc.) 12:48, 15 oct 2009 (CEST)

hi han enllaços que fan pena de plorar

per exemple l altre dia mirava la viquipedia i em vaig posar a riure de ho de en Marià Manent

si no ho canvien em queixareel comentari anterior sense signar és fet per 83.60.18.125 (disc.contr.) 20:12, 23 oct 2009 (CEST)

La Viquipèdia no es fa sola, anima't a col·laborar, sense faltes d'ortografia. --Meldor (disc.) 15:00, 2 nov 2009 (CET)
Ni d'ortografia ni de gramàtica, que encara són més greus!--Claudefà (Discussió) (disc.) 14:48, 24 març 2011 (CET)

Enllaços vermells que no ho hauríen de ser

A l'efemèride del 2 de novembre de 2003 hi apareixen dos enllaços vermells que no ho hauríen de ser: Durham i Església Episcopaliana. Ho corregireu?--Climent Sostres (disc.) 14:45, 2 nov 2009 (CET)

Fet Fet! --Meldor (disc.) 14:57, 2 nov 2009 (CET)

2009 o 2010?

Al VP celebra:, posa feliç any nou 2009!, i estic molt segur que estem al 2010.--Joan301009 (disc.) 12:40, 1 gen 2010 (CET) Gràcies per arreglar-ho tant eviat!--Joan301009 (disc.) 14:01, 1 gen 2010 (CET)

Enllaç en vermell

A l'article del dia hi ha un enllaç en vermell que no hauria de ser tribu. Algú ho podria arreglar. Moltes gràcies--Jagons (disc.) 20:01, 5 gen 2010 (CET)

Fet Fet! --Meldor (disc.) 21:56, 5 gen 2010 (CET)

Centpeus

Perquè, a les curiositats d'avui, apareix un enllaç en vermell a centpeus, quan hi deu haver redireccionaments a quilòpode o a centcames?--Climent Sostres (disc.) 13:12, 25 gen 2010 (CET)

Error: independència de l'Índia

L'Índia va aconseguir la independència del Regne Unit el 15 d'agost de 1947.

El 26 de gener es celebra que l'Índia va esdevenir oficialment una república sota una nova constitució amb Rajendra Prasad com primer president. Xufanc (disc.)

"Dictablanda"

L'enllaç que s'ha fet a la pàgina de Primo de Rivera no em sembla gens adient. La dictatova (que sempre s'havia anomenat dictablanda, en realitat) és com es coneix el règim transitori, tou i relativament tolerant del general Berenguer (1930-1931), que es situa entre la veritable dictadura de Primo de Rivera i la proclamació de la Segona República.--212.170.182.141 (discussió) 14:25, 26 gen 2010 (CET) Perdoneu, no m'havia identificat.--Climent Sostres (disc.) 14:27, 26 gen 2010 (CET)

Error a curiositats d'avui

Crec que a l'article curiositats d'avui hi ha un error al demanar qui és el nét més famós de l'autor de la vaga cega, crec que hauria de dir la vaca cega--Jagons (disc.) 19:47, 7 feb 2010 (CET)

Fet Fet! --Guillem d'Occam (Digues, t'escolto) 19:50, 7 feb 2010 (CET)

...degut a...

Companys, l'ús de degut a sense el verb ser al davant és incorrecte. Corregiu-ho, si us plau.--Claudefà (Discussió) (disc.) 21:14, 10 feb 2010 (CET)

Potomania

A les curiositats d'avui hi ha una errada: on diu "potomia" ha de dir "potomania", que és una entrada que manca a la nostra wiki.--Climent Sostres (disc.) 13:35, 25 feb 2010 (CET)

Arreglat a Plantilla:Febrer 25?. Ha sortit malament en portada cinc vegades: els 25 de febrer dels anys 2006 a 2010. Caldria canviar-ho per una altra curiositat sense enllaç vermell. --V.Riullop (parlem-ne) 08:46, 29 jul 2010 (CEST)

Curiositats d'avui

A curiositat d'avui hi ha la pregunta: A qui representa la imatge mostrada a la dreta? Però no es mostra cap imatge a la dreta. Hauria de sortir la imatge d'Enric Morera. --Jagons (disc.) 19:15, 11 març 2010 (CET)

La imatge no hi és des del desembre 2007, és a dir que és el tercer cop que surt en portada. Realment li cal una revisió a fons i continuada. --V.Riullop (parlem-ne) 20:30, 11 març 2010 (CET)

Error en curiositats

Bona tarda, Avui la pregunta de curiositats diu:

  • Qui és la filla de Letízia Ortiz? i la resposta és Infanta Leonor, quan actualment en té dos la Infanta Leonor i la Infanta Sofia

--Castor (disc.) 16:52, 30 març 2010 (CEST)

Millor canviar la pregunta a "Qui va ser la primera filla?", perquè com que no tenen altra cosa a fer, haurem d'anar-ho actualitzant cada dos per tres. --Meldor (disc.) 19:05, 30 març 2010 (CEST)
Fet Fet!--KRLS , (disc.) 19:32, 30 març 2010 (CEST)

Error a efemèrides

2004 - Ryongchon (Corea): el xoc de dos trens carregats de fuel hi causa gairebé dos centenars de morts i més d'un miler de ferits. Al enllaç amb Fuel es incorrecte ja que Fuel es el nom de un grup de musica. Crec que hauria de ser Gasolina o Petroli.el comentari anterior sense signar és fet per Lluis tgn (disc.contr.) 16:24, 22 abr 2010 (CEST)

Arreglat, enllaç modificat. Surt en les efemèrides del 22 d'abril. --V.Riullop (parlem-ne) 08:40, 29 jul 2010 (CEST)

La pestanya "Portada" a l'aparença Vector

A l'aparença Vector ("Beta") a la pestanya "Portada" les lletres són més grans de que han de ser. --Amir E. Aharoni (disc.) 14:54, 28 maig 2010 (CEST)

Arreglat. He traslladat la funció que canvia el títol de la pestanya de MediaWiki:Common.js a MediaWiki:Monobook.js ja que no funciona amb vector. No he trobat la forma de canviar la pestanya amb vector. --V.Riullop (parlem-ne) 19:04, 28 maig 2010 (CEST)

Error a efemèrides

En les efemèrides del 3 de juny es mostra un enllaç en vermell que diu "Paral·latge solar". És un error, hauria de dir "Paral·laxi solar". No se com fer el canvi, Algú ho pot fer? --Jagons (disc.) 21:29, 3 juny 2010 (CEST)

Fet Fet! Ja he après fer-ho--Jagons (disc.) 21:37, 3 juny 2010 (CEST)

Cangur

La curiositat d'avui referida a la suposada etimologia de la paraula Cangur m'ha portat a traduir una secció de l'article corresponent en anglès per tal de desmentir una llegenda urbana que la nostra Portada dóna per bona. Potser caldria revisar l'errada o, si ho preferiu, parlar obertament de creença popular i no fer-ho passar per un fet veritable.--Climent Sostres (disc.) 15:53, 21 juny 2010 (CEST)

Ho he intentat arreglar a Plantilla:Juny 21?. Tu mateix. --V.Riullop (parlem-ne) 18:48, 21 juny 2010 (CEST)

Categories i portals

Fa uns quants dies que no es poden desplegar les pestanyes corresponents a les Categories i als Portals. Ho he provat des de diversos ordinadors. Algú sap què està passant?--Climent Sostres (disc.) 11:04, 28 juny 2010 (CEST)

A mi tampoc em funciona des de fa uns dies.--Arnaugir (Parlem-ne) 14:41, 18 jul 2010 (CEST)
Confirmo que no funciona. Les categories i els portals eren dues seccions permanents i no canviaven mai. Algu doncs ho ha borrat? --f3RaN (disc.) 10:13, 28 jul 2010 (CEST)
Arreglat. Aquesta és una errada que s'ha repetit diverses vegades, motivada per un div no tancat. Miraré de posar-hi notes en les plantilles que s'actualitzen periòdicament per recordar que cal mantenir tots els </div>. El que resulta preocupant és que l'errada és del 25 de maig (no vulgueu veure en aquest dif el culpable, sinó la vulnerabilitat fins i tot per part d'un usuari expert). Ningú n'ha dit res fins al cap d'un mes, i ningú n'ha fet res fins al cap de dos mesos. Realment, hem de replantejar la utilitat del contingut de la portada que sembla que ningú es mira, tret dels tres usuaris de més amunt. --V.Riullop (parlem-ne) 12:59, 28 jul 2010 (CEST)
No exageris Vriullop. El que segurament passa es que molta gent ha vist que no funcionava pero no ho ha comunicat pensat que era un error temporal o que algu ja ho canviaria, com jo mateix de fet. Fins que ja la paciencia s'acaba i es deixa un comentari a la pagina de discussio, que per cert son pagines infrautilitzades. (perdoneu pero no puc usar accents). --f3RaN (disc.) 13:12, 28 jul 2010 (CEST)
A més, no sé si ho haurà notat algú més o no, el cas és que el problema anava i tornava, de manera que després de posar l'avís el primer cop, al cap de pocs dies, tot semblava normalitzat, i després ja hi tornavem a ser. Em sembla excessiu dir que potser s'hauria de canviar la portada perquè "ningú n'ha fet res fins al cap de dos mesos". Amb tot el respecte.--Climent Sostres (disc.) 01:23, 29 jul 2010 (CEST)
Bé, disculpes per l'exageració, però és que m'ha sorprès quan la portada hauria de ser una pàgina impecable ja que és la més visitada. L'error era en l'apartat d'imatge del mes on alternen dues plantilles segons el dia del mes (de l'1 al 10 i de l'11 al 31). Per tant, van desaparèixer les categories i portals els dies 25 a 31 de maig, 11 a 30 de juny i 11 a 28 de juliol. --V.Riullop (parlem-ne) 08:15, 29 jul 2010 (CEST)

Error a europol

Posa La costitució de l'Europol --Cameta (disc.) 00:36, 29 jul 2010 (CEST)

Això és el l'article del dia d'ahir. A sota hi ha un enllaç a l'arxiu on es mostren tots els articles seleccionats del mes amb enllaços per editar-los. Corregit a Plantilla:Article juliol 28. Ha sortit malament en portada sis vegades: els 28 de juliol dels anys 2005 a 2010. --V.Riullop (parlem-ne) 08:27, 29 jul 2010 (CEST)

Hola, una pregunta importante.

Vilar,

I'm from the English Wikipedia and I saw the posts you made here, and I had a thought:

Most of the stories either posted, nominated or blurbed on WP:ITN are stories dealing with foreign countries or policies of foreign governments (Foreign in the sense of countries not the U.S. or the U.K.), and while we strive to check our facts by sourcing, sometimes even the international media does not give a clear picture of the situation. Given that, I was wondering if it would be possible/feasible to compile a list of editors from different language versions of WP that are bilingual in English so that we could ask them directly and clear up common misconceptions of stories before they get posted. If we had access to editors from different countries who were bilingual in English, then we could instantly check the accuracy of any story first-hand; not as an article writing tool, merely as a fact-checking mechanism.Would this be at all possible or even advisable? It could certainly help us find sources on less-then-covered stories and would open up a new route for cross-wiki interaction. Thoughts?

Servei de traducció, per si calia, i per si algún administrador pot contestar la proposta::Sóc de la WP en anglès i he vist els posts que vosaltres feu aquí, i he tingut una idea: Moltes de les notícies que es publiquen, nominen o apunten a WP:INT són històries que tracten d'altres països o de la política d'altres governs (en el sentit de països que no són ni els USA ni el Regne Unit), i mentre que nosaltres ens esforcem per contrastar els nostres fets amb les seves fonts, de vegades els mitjans internacionals no proporcionen una visió prou clara de la situació. Vist això, jo em pregunto si no seria possible compilar una llista d'editors de les diverses versions de la WP en cada llengua que fossin bilingües en anglès, de manera que nosaltres els poguéssim demanar directament l'aclariment de conceptes erronis de les notícies abans que es publiquin. Si nosaltres tinguéssim accés als editors de diversos països que fossin bilingües en anglès, podriem comprovar al moment i de pimera ma la correcció de qualsevol notícia: no com una eina per escriure articles, sinó com un simple mecanisme de comprovació dels fets. Creieu que seria possible o fins i tot aconsellable, això? Certament ens podria ajudar a trobar les fonts per cobrir mínimament les notícies i podria obrir una nova manera d'interactuar entre les diverses versions de WP. Hi pensem? [comentari anònim - per la traducció: --Climent Sostres (disc.) 11:30, 20 oct 2010 (CEST)]

Imatge del mes (setembre 2010)

Perquè a la pàgina principal apareix la imatge del mes de juliol (Pà de pages exposat a la Fira Medieval de Montblanc) i perquè no s'ha obert el concurs per a seleccionar la imatge de setembre?. Gràcies. --Usuari Discussió:Lluket24 18:21, 14 set 2010 (CEST)

Jo també fa temps que m'ho pregunto. La portada està massa abandonada, esperem que en la VT2010 se'n parli molt. --Arnaugir disc. | contribs. 14:24, 29 set 2010 (CEST)
Actualitzat. Llanceu-vos-hi! Les instruccions són a Viquipèdia:Imatge del mes, pàgina enllaçada a la capçalera de la portada. "Si pots fer-ho, intenta-ho!" Les instruccions no són prou clares? --V.Riullop (parlem-ne) 20:51, 29 set 2010 (CEST)

Per què...?

Per què Viquipèdia i no Uiquipèdia (com ja existeix la valenciana)? Per què sanvitx i no sanduitx? Què ens passa als catalans amb la w? Tothom sap que la w anglesa es pronuncia /u/. Expliqueu-m'ho, siusplau... 80.38.24.132 (discussió) 16:25, 24 set 2010 (CEST)

Animo para alcanzar los 300 000 artículos en wikipedia catalán

A todos los que con vuestro sudor estaís creando esta wikipedia en catalán les deseo ánimo para que pronto alcancéis los 300 000 artículos y así esta wikipedia sea una más de las que hayan superado los 300 000 artículos. Saludos desde Murcia.

Gracias, o como decimos por aquí, gràcies!!! --Lluket24 disc. 16:24, 05 nov 2010 (CEST)

Edició de la pàgina principal?

Algú em podria dir qui edita les pàgines principals i que s'ha de fer per poder editar-les. Gràcies. --Lluket24 --Usuari Discussió:Lluket24 16:29, 05 nov 2010 (CEST)

Pregunta

Una pregunta, hi podria haver, a part de consell del dia, una falta del dia, en que es digués: Més(augmentar), mes(de l'any) o alguna cosa semblant? --Guillem (disc.) 22:19, 11 nov 2010 (CET)

No és una mala idea. Estem discutint sobre una nova portada al Viquiprojecte:Renovació de la portada, pots proposar-ho allà, en la secció corresponent. Salut!--Arnaugir (disc.) 23:29, 11 nov 2010 (CET)
En teoria, la portada va dirigida al lector i tot el que hi ha té, o hauria de tenir, el propòsit de captar l'atenció per llegir un article. Potser la proposta és més adequada pel Portal viquipedista dirigit a l'editor. --V.Riullop (parlem-ne) 10:25, 12 nov 2010 (CET)
I com ho faig per proposar-ho?

--Gvg(disc.) 21:49, 21 nov 2010 (CET)

Sol·licitud de modificació protegida de Lluket24

{{modificació protegida}} Per què si hui és 12 de novembre, apareix encara com a imatge del mes la d'agost?. No comprenc la deixadesa en la que es troba la Portada, si aquesta és la primera que es veu quan s'entra a la Viqupèdia i dóna la impressió principal. També m'agradaria saber que s'ha de fer per ser editor de la Portada i d'altres pàgines protegides. Gràcies! - Lluket24 17:37(CEST) 12 nov 2010 Lluket24 (disc.) 17:38, 12 nov 2010 (CET)

Començo pel final. Hi ha dos tipus de pàgines protegides: les que només poden editar usuaris autoconfirmats (més de 4 dies d'antiguitat) i les que només poden editar administradors. El que es pot fer és demanar el canvi necessari o bé demanar la desprotecció. La portada en sí el que té és el disseny i no es pot editar sense consens previ. Però molts apartats de contingut sí, només cal seguir els enllaços corresponents. Sobre la imatge del mes, simplement és que no hi ha ningú en especial que se n'encarregui. Pots seguir l'enllaç de la capçalera a Viquipèdia:Imatge del mes on hi ha les instruccions. Potser l'hauríem de replantejar ja que els últims mesos no s'ha actualitzat o s'ha fet tard. --V.Riullop (parlem-ne) 19:02, 12 nov 2010 (CET)
A Viquiprojecte:Renovació de la portada ho estem discutint en la corresponent secció.--Arnaugir (disc.) 19:29, 12 nov 2010 (CET)

Enllaç incorrecte a Efemèrides

Hi ha un enllaç cap a Pizarro enlloc de Gonzalo Pizarro. Jo crec que s'hauria de canviar. JaumeBG (disc.) 07:06, 14 nov 2010 (CET)

Arreglat, gràcies.--Arnaugir (disc.) 07:13, 14 nov 2010 (CET)

Telescopi espacial Chandra X

A les notícies d'avui apareix en vermell l'enllaç a Chandra X, aquesta entrada existeix a la Viquipèdia amb el nom Observatori de raigs X Chandra. Caldria que algú redireccionés l'entrada. Gràcies.--Jagons (disc.) 21:58, 15 nov 2010 (CET)

Fet, gràcies. Podies modificar-ho tu mateix fent clic a l'enllaç modifica que hi ha sota les 4 notícies. --Arnaugir (disc.) 23:05, 15 nov 2010 (CET)
Ups!, no m'havia fixat, Gràcies--Jagons (disc.) 23:31, 15 nov 2010 (CET)

Castellers vs. Sibil·la

No entenc la preferència dels castells per sobre de la Sibil·la, i encara menys la del flamenc, la Sibil·la i els Castells haurien d'estar en peu d'igualdat com a expressió de la cultura catalana, i per antiguetat primer la Sibil·la, però bé amb això darrer hi podré viure si no és aixi. Vos imaginau que donassim prioritat al flamenc per sobre dels castells? Hi hauria sang i fetge--Lliura (disc.) 20:04, 16 nov 2010 (CET)

Juntament amb el flamenc, la falconeria, la Dieta mediterrània i 45 declaracions més. Bens inmaterials declarats Patrimoni de la Humanitat l’any 2010--Lliura (disc.) 21:35, 16 nov 2010 (CET)

Dubte

No hi ha cap forma de redireccionar articles cap a altres idiomes? Per si no m'he explicat, poso un exemple: Jo busco: "Isoroku Yamamoto" per a un treball de l'escola(és inventat). No hi ha res. No podrieu fer que hi posés: Isoroku Yamamoto no està disponible en aquest idioma, provi-ho en aquests altres: anglès, castellà o italià.
Gràcies per dedicar el vostre temps en això,
--Gvg (disc.) 18:45, 23 nov 2010 (CET)

En la pàgina de cerca Especial:Cerca tens l'opció "Global WP" que et fa la cerca a totes les versions de la Viquipèdia.--V.Riullop (#keepitfree) 19:19, 23 nov 2010 (CET)
Ah, gràcies--Gvg (disc.) 20:24, 25 nov 2010 (CET)

Hola altra vegada

Se que em faig pesat, pero... Es podria crear una plantilla per als caces militars? On posés: Motor, armament, velocitat màxima, v. d'ascens, altura màxima, pes, envergadura, longitut i altura? Gràcies, --Gvg (disc.) 22:41, 25 nov 2010 (CET) Per cert, ja tinc la plantilla.

Té alguna relació amb la portada? --V.Riullop (#keepitfree) 09:48, 26 nov 2010 (CET)
No, però es que trobo que a "La Taverna" hi rutlla encara menys. --Gvg (disc.) 17:27, 27 nov 2010 (CET)

Hi diu "Casablanca" enlloc de "Casablanca (pel·lícula)"

Bé doncs, m'agradaria que sapiguéssiu que a "Efemèrides" hi ha un enllaç cap a Casablanca, la ciutat marroquina, enlloc del que parla l'enllaç, Casablanca (pel·lícula). JaumeBG (disc.) 09:43, 26 nov 2010 (CET)

Modificat a Plantilla:Novembre 26. Gràcies. --V.Riullop (#keepitfree) 09:52, 26 nov 2010 (CET)

Hola, es que no se on posar-ho

Que vol dir exactament "sapigueu"?

Gràcies, --Gvg (disc.) 20:45, 2 des 2010 (CET)

"sapigueu" és la segona persona del plural del present de subjuntiu del verb "saber". No hi ha cap errada. --Catalaalatac (Parlem-ne) 20:16, 30 gen 2011 (CET)

300.000 articles en català

Ho he comentat a la taverna, però potser toca dir-ho aquí: algú hauria de modificar el llistat de projectes de VP per llengües, ja que hem superat els 300.000 articles i cal passar al grup següent.--Climent Sostres (disc.) 13:43, 22 des 2010 (CET)

Fet Fet! --Arnaugir 13:57, 22 des 2010 (CET)
Es pot veure Plantilla Discussió:Contingut Altres llengües. El criteri actual és fer 4 columnes de 12. El que cal actualitzar és la capçalera amb el nombre d'articles. --V.Riullop (#keepitfree) 16:31, 22 des 2010 (CET)
Doncs, tenint en compte que estem a un pas de superar el xinès i el suec, em sembla que aviat passarem a la primera columna.--Climent Sostres (disc.) 10:21, 23 des 2010 (CET)

Error de format?

Veig un gran buit al marge dret de la portada i no arribo a detectar per què. – Leptictidium (nasutum) 08:44, 30 des 2010 (CET)

A mi això em passa de tant en tant. Ara mateix ho veig bé.--Arnaugir 09:23, 30 des 2010 (CET)